Lu Fikirlah Sendiri The Movie

29.4.11


Ouh eh ahh uhh. Haha. Tak betul dah hari ini sebab tak ada apa-apa yang nak dibuat. Petang tadi lepas tuisyen Bahasa Arab belakang rumah * haha * aku terus buat kerja kursus. Sejarah punyalah, depan tivi. Bukalah Astro Prima, adalah cerita Lu Fikirlah Sendiri The Movie.

Dalam hati, dah lama nak tengok cerita ini :P
Aku pun layanlah cerita tu sambil buat kerja kursus.


Okeiii, cerita itu sangat emosi! Emosi! Menangis macam baby budak-budak -__-' Tensen weh dengan diri sendiri. First sekali, emosi (geram) tengok Nabil dan Natasha tu gaduh blablabla. Dan amat sengkip dengan kumpulan Meet Uncle Hussein yang asyik muncul je lepas satu babak XD

Emosi yang mengeluarkan air mata, part Nabil kerja untuk dapatkan duit nak belikan adik dia kasut baru. Ahh, time tu memang menyentuh jiwa dan raga. Sobs sobs, kesat air mata (sambil gunting kertas kerja kursus). Huahua. Sambil nangis tu sebenarnya gelak dalam hati dekat diri sendiri -__-'

Second part yang aku emosi dan menangis masa Natasha bongekngokngek tu pergi tinggalkan Nabil tengah jalan dan Nabil balik jalan kaki sambil hujan lebat (derr, asal cerita je, hujan). Then Nabil menggigil kat wakaf, kereta Natasha lalu berdekatan wakaf tu dan berhenti berdekatan.

Tetiba Natasha keluar dan berlari-lari tanpa motif kemudian masuk kereta balik (????)
Dalam hati, "Kenape pulak si Natasha ni berlari bagai nak rak? Aku rasa dia tak nampak pun Nabil yang dah pengsan kat wakaf tuh. Ah, layan jelah."

Requested by http://banananyo.tumblr.com/

Then, Nabil pun demam. Pergi kerja tak bawak motor dia, balik Sharifah (rakan sekerja) dia hantar. Lepas tu dia terkejut sebab motor dia dah hilang! Dia tanya mak dia, mak dia cakap tak tahu. Dia pun tanya beruk dia -,- beruk dia manalah nak jawab kan. Grr.

Lepas tu dia kena buang kerja (dispatch) sebab motor dah tak ada. Kerja sambilan dekat pasar malam pun tak boleh dah sebab kawan dia yang bukak gerai tu dah nak balik kampung jaga mak ayah. Time tu aku sedih gila sambil mulut cakap, "Sudah jatuh ditimpa tangga..."

Kemudian, dia balik rumah, mak dia cakaplah yang rumah sewa dah dua bulan tak bayar. Oh, lupa nak cakap yang Nabil ni ada mak, ayah yang sakit, abang dia dan adik dia. Nabil pun kasi-lah duit yang dia dapat dari meniaga kedai kat pasar malam tuh..

Dia pun ke dapur, tengok abang dia makan nasi. Nabil mengamuk, sebab Along dia tak jawab bila Nabil tanya, "Kau kan yang jual motor aku untuk beli dadah?!" Mak Nabil datang to the rescue, dan cakap, "Nabil! Apa ni! Along kau tu!"

Nabil mengamuk lagi, dan dia tumbuk dinding (macam tak biasa derrr). Aisyah (adik Nabil) pun datang kat mak diorang time Nabil dah keluar ikut pintu belakang dan menangis kegeraman dekat perigi buta. Semua orang menangis (termasuk penonton ya -,-). Along dia pun macam menyesal. Ayah dia kat bilik air mata keluar.

SOBS!
I miss those days D:

Adehh, jadi-jadilah menangis. Last sekali, kumpulan MUH tu ajak Nabil masuk satu contest ni, contest video clip ke apa entah. Then masuk tivi, semua orang tengok, dari tokei tempat dia kerja baiki motor, jadi mat dispatch, Natasha dan lainlain lagi.

And of course-lah diorang menang. Lepas tu Natasha pun kasi bunga kat Nabil setelah diumumkan menang tu dan pergi cium Nabil (???) Wartawan pun ambik gambar =________________= After that, Nabil kena interview pasal dia dengan Natasha.

Last last tu, ada makcik photographer ni sibuk nak ambik gambar Natasha and Nabil berdua. Suruh duduk macam ni macam tu. Nabil pun terpijak kaki Natasha.

"Hei! Sakitlah! Awak pijak kaki saya!"
"Saya tengah tengok dekat kamera ni jadi saya tak nampaklah kaki awak yang kecik tu!"

Then Natasha pun melarikan diri. Nabil pun kejarlah (scene biasa dalam semua cerita). Diorang pun gaduh -__-' Nabil cakap dia tak suka bunga, Natasha pun balaslah manalah tahu Nabil tak suka bunga sebab dia bukan girlfriend Nabil, then tengah membebel-bebel tu, Nabil cakap;
Saya tak suka bunga, saya suka awak.
T______________T Dua minit kemudian, minah kepoh tu berhenti membebel dan diorang pun berbaik. Makcik photographer pun ambik gambar. Serabut je makcik tuh -,- Tumbok kang baru tahuu. Lepas tu, ending dia, Nabil beli rumah baru besar untuk famili dia dan Along dia masuk Pusat Serenti.

What a happy ending! -,-
Tak sia-sia aku nangis XD

Oke itu je nak cerita. Hahaha. Nak pergi tolong Kakngah aku pulak sebab tadi dia promote, "Adik, nak tak tolong saya? Boleh dapatkan wang saku lebih..." -_______-' Saya tak mata duitan tapi sebab kerja tu taklah susah mana dan memang aku suka, jadi aku akan buat T.T

Wassalam.
BAII!

Mesyuarat Agung PIBG kali ke-16

28.4.11


Haluuuu! Eh wait. Tajuk entry ni macam aku pergi je mesyuarat PIBG tuh. Huahua. Tak adalah. Hari ini SHAMS buat Hari Anugerah Keterbilangan (HAK) 2010 dan lepas habis majlis itu sambung dengan mesyuarat PIBG ituh. So memang tak belajarlah hari ini.

Sebab tu kelas aku hanya 10 orang je yang datang zzzzzzzzzzzz.

Dan time majlis HAK tu, boys kelas 3A2 dan 3A1 menghilang entah ke mana. Padahal diorang sepatutnya standby untuk jadi wakil pelajar yang tak datang. Lantak dioranglah. Aku pula asyik memanfaatkan masa yang ada dengan menyiapkan Kerja Kursus Sejarah XD


Okay gambar atas ni tak ada kena-mengena pun. Saja letak -,- Hoho. Hari ini aku asyik berkepit dengan Sofiah jelah sebab dia je yang datang selain Sakinah, Alia, Hasyimah dan Syafika. Yang lain tu memang awal-awal dah confirmkan yang diorang tak datang X.X

Boys yang datang pun sebab nak main futsal petang tuh. Ceh XD

Semalam si Alif tak angkat tangan pun masa teacher tanya siapa yang nak datang sekolah, tetiba pagi tadi aku dan Sofiah menyaksikan seorang pelajar berbaju hijau masuk ke kelas kami dengan wajah tenang. Mestilah Alif sebab dia seorang je pakai baju hijau kelas tu XD.

It’s almost Earth Day! Here are 10 simple ways to go green :) [ click the picture to enlarge ]
Turn off the lights when you leave a room: you can save a lot of electricity this way!
Don’t leave things plugged in all the time: if it’s done charging, unplug it!
Don’t leave the water running: When you’re brushing your teeth, turn it off!
Reduce, Reuse, RECYCLE!: Reduce the things you use, reuse bags, etc., and visit your local recycling center to recycle cans, bottles, etc. and even earn some money!
Use reusable totes for grocery shopping: Paper or plastic? None of the above! Purchase or make your own cute tote and bring it next time you go to the supermarket!
Wash full loads at a time: Save water, chemicals, and time!
Use solar energy: Go for sun powered calculators or electronics!
Eat organic foods: Organic farming reduces global warming!
Don’t use bottled water: Go for filtered water bottles instead of your regular plastic ones! 
Love the Earth!: Don’t litter, and reduce polluting the Earth by bicycling instead of driving :) 

Errkk, dilarang terasa okey XD Masa majlis tu, Alumni SHAMS kan ramai yang datang. Pakai baju Melayu bagai. Tokoh pelajar lelaki ; Akh Kamal, Presiden MPP 2009/2010 and yang perempuan pula Kak Mardhiah, Timbalan Presiden MPP 2009/2010. Emosi tau masa cikgu baca biodata diorang * sebab muzik yang dipasang memang menyentuh sanubari TT.TT *

Habis je acara tu, aku pun nak masuk kelas untuk ambil bekal dan makan tetapi biasalah, kelas 3A2 memang jadi tempat pengumpulan para pelajar lelaki -__-' Aku pun tunggu Sofiah dan aku masuk sama-sama dengan dia. Aku ambil bekal dan makan di kelas 3A1. Hah, 3A1 pulak pusat pengumpulan pelajar-pelajar perempuan -,-

Dahlah ada beg seseorang atas meja aku pagi tadi. Aiyaaa.
Misteri betul.

Then, pukul 1 lebih lebih mesyuarat PIBG pun tamat dan Daddy selaku AJK PIBG sepatutnya pergi makan kat kantin, then apabila orang ajak beliau makan, jawapan beliau;
Tak apalah. Nak balik dululah, ini budak ni tak berapa sihat.
T__________________T Aku pun dengan wajah protes, "Eh, mana ada! Rekalah Walid ni!" Then Walid gelak je. Alahaiii. Actually Walid nak balik cepat-cepat sebab ada mak sedara dan pak sedara aku kat rumah dengan Rayyan. Oh, itu anak sepupu aku.

Al maklumlah, anak sepupu saya ramai.
Anak sedara saya nak masuk tujuh je -,-

Dan Amuh kata dia hantar email lagi sekali tetapi tak ada pun dalam inbox. Mende Amuh ni? -,-

Art trade with http://weirdoinrainbow.tumblr.com/ :) ♥
Hope you like it! :D

* bakpe semue gambo dok sabbik ni? haish! *

Dan hari ini balik awal. Pukul 2 petang dah siap solat Zohor dan tengok tivi cerita apa entah biasalah program kat tivi sekarang ni entah apa-apa dah lah tak best then tertidur. Bangun bangun dah pukul empat petang. Aku pun solat Asar dan siap-siap nak pergi hospital.

Pakai jubah pink dan tudung pink.
Oh sebab saya PinkRidingHood XD
Fifi ni itiklah! XDDD

Aku pergi hospital dengan Walid dan Kakngah. Ummi tak ikut sebab dia pergi tolong kawan dia yang anak dia nak kahwin esok -___-' Kami pergi nak melawat dua orang, Fakhruddin (kawan yang aku cerita kena operate tuh) dan ayah kawan Kakngah, err kawan Walid juga orang tu.

Ayah Fakhruddin kawan Walid dulu. Kakngah pulak teacher Fakhruddin dekat tuisyen yang aku dah tak pergi tu XD Aku? Aku batch Fakhruddin kat SHAMS lah -,- Sebelum pergi tu beli buah anggur dulu untuk orang yang nak dilawat tu :)

Sesampainya aku di hospital, naiklah tingkat 4. Derr, wad mata tingkat 5-lah! Maklumlah, darat XD Naik jelah tangga. Jalan punya jalan, masuklah ke wad mata dan tetiba nampak seseorang duduk atas bangku berdekatan pintu wad.

Teka siapa?
* tahan gelak *

Alif -,- dan beliau sangat misteri! Huahua. Mula-mula kagetlah tengok dia ada kat situ then Kakngah aku cakap apa entah, dia pun cakap, "Fakhruddin bilik nombor empat..." lepas tu aku pun bisik kat Kakngah aku, "Itu classmate saye..." lalu kami terus masuk untuk mencari bilik nombor empat.

Sebelum tu, "Dah masuk ke belum? Tak masuk ke?" soal aku kepada Alif.
"Takpe ah, pergilah masuk dulu." balas beliau.
Aku pun sengih sambil wat muke TP. "Oh ok." then terus berjalan XD

Requested by http://harumi-chan.tumblr.com/
Abihh aaa gambo kat cuteforeverandever gini >.<

Time masuk tu, Encik F (malaslah taip, nama dia panjang T.T) sedang nyenyak tidur. Lepas tu bila orang berbual-bual sikit, dia terbangun. Ouch! Mata kanan yang kena operate tak buka langsung. Mata kiri buka sikit je, dia sedar ke tak aku ada kat situ sebab aku tak cakap pun dengan dia -,-

Dia salam dengan Walid aku. Kakngah pun wish dengan dia, "Fakhruddin, semoga sihat kembali yaa." then dia senyum je. Hehehe. Aku dah nak luruh jantung, membayangkan betapa sakitnya MATA DI'OPERATE'. Ouch ouch ouch! >.<

Encik F tengah sakit kepala sebab operation memakan masa empat jam setengah semalam dari pukul lapan dan beliau tak mandi * jangaaangg aaa mandi lepas operate, sakit! * Then tak boleh tidur atas bantal. Memanglah semakin sakit kepala. Adohhh.
Huge pillow :D

Akhir sekali, kiteorang pun beransur-ansur keluar dari bilik Encik F. Sekali lagi nampak Alif tengah tunggu tercongok kat luar tuh -,- Dalam hati, "Eh, misterilah kawan sekelas aku ni!" XD Lalu Walid cakap dengan Alif pasal glaukoma (eh betul ke? -,-) Dan barulah aku faham yang dia dah masuk sebelum ni rupanya.

Dia tunggu siapa entah. Aku tanya dia, "Siapa lagi datang?" dan dia pun jawab, "Azrai." Lalu aku pun "Oohh." Dan Walid pun cakap, "Okey tak apalah. Kami nak balik dulu." dan aku rasa dia cakap, "Baii.." (entah betul ke tidak) dan aku pun cakap dengan dia, "Balik luu..." then golek golek dalam hati XD

Janganggg aa gollek situ kang nurse nge doktor pelik pulok -,-

Dan destinasi seterusnya! Wad 7, kawan Walid a.k.a ayah kawan Kakngah. Setelah memberi anggur * XD * kepada Kak Dila iaitu kawan Kakngah tu, aku duduklah atas sofa yang empuk. Hahaha. Then siapa entah datang, sebagai budak yang baik, aku bangun dan berdiri. Lenguhla plak -,-

♥ 

Mende kene nge Pink Riding Hood ni pah cerroh letok gambo hok dok sabbik? Adehh.

Lepas tu, kami ke PSI untuk beli barang Kerja Kursus Sejarah yang perlu dihantar Khamis depan ya kawan-kawan. Mujurlah tinggal sikit saja lagi yang tak siap. Sebab itulah kita kena manfaatkan masa yang diberikan! Oh, Geografi? Aku pun tak tahu kesinambungan kerja kursus Geo aku tu -,-

Old saying is old c:
I like this picture and words! Tomorrow is a mystery! XDDDDD Oh doa doakan Encik F cepat sembuh ya. Tadi aku tak dengar sangat Teacher Alijah cakap, dengar macam ni je, "Peluang untuk sembuh 90%..." kotlah. Entah, tak berapa dengar.

Attention: Mana boleh cakap kuat-kuat kat hospital -.-'

Tadi para pengawas pusat sumber form three tengah berbual-bual. Diorang tengah cakap pasal duit kot. Then ;
"Awak bagi dekat bendaharilah, Kak Aimi. Kak Aimi datang tak?"
"Tak tahu. Macam ni, kalau Kak Aimi tak datang awak bagi dekat dot dot."
Lalu, aku pun menyampuk dengan tiada perasaan langsung;
"Saya tak tahu Kak Aimi datang ke tak. Tapi adik Kak Aimi mesti tak datang, 'kan?"
Kemudian, mereka ketawa.

Note: Adik Kak Aimi ialah orang ini.

Kak Ti jadi penyambut tetamu. Maseyh aaa Ti sambut ayoh saye XD Dan terimakasih sebab belanja saya makan eskrim dan bagi pinjam adik awak ke saye XD Alaa, adik awak yang comell pade awak tu! Kuikui. Awak comell gop, gara-gara pipi awak yang best dan anjal tuh XD

Adik awak terlalu comelll. Awww I love Ayuni Adik Kak Ti XD

Okay sambung cerita ke hospital dan PSI. Kami pun pulang ke rumah dan aku pun makan nasi dengan Ummi -,- dengan banyaknya. Then berdolak-dalih sebab letak nasi banyak last sekali habis juga zzzzzzzzzz. Gediklah diri sendiri ni! -,-

Facebook
Aqilah Hassan and 'Ainul Munirah asyik tag nama aku je kat Facebook sebab aku tak online. Wehh, I siapkan kerja kursus okay. Malaslah nak online je! Saya tak macam awak berdua okehh. Awak berdua dapat 9A dan 7A, saya dapat 6A je. Lalala ~

Wassalam.
BAII!

p/s: menjadi tak doodle aku? -,-

perkara yang dok sabbik.

27.4.11


GIGANTIC COOKIE  ♥ :3
My sister requested this!

Alahaii. Ape kabo anda semue? Harap sihat, kalau tak cepat-cepat pergi klinik atau hospital. Today aku belajar punya belajar punya belajar, last sekali sampai dah tak terbelajar (???). Sebab kena standby jadi wakil untuk ambil hadiah bagi Hari Anugerah Kecemerlangan esok.

Hari ini rehearsal je. Kuii ~
3A1 dan 3A2 semua terlibat. Itu kata cikgu.
Kata ustazah, hanya 3A1 saje yang terlibat.

Tapi aku tetap pergi esok (memandangkan 3/4 pelajar 3A2 taknak datang) bersama-sama Sofiah dan dua budak asrama -_____-". Oh, jangan lupakan ketua kelas dan Izuddin serta Zulfadhli. Jadi, total yang datang...err...errr...tujuh orang? Yea! Pandai korang kira -,-

Ohh, minggu ni first time sampai rumah sebelum pukul lima! Hari-hari sebelum ni, pukul lima setengah baru sampai rumah. Grrr! Esok lagi awal, pukul 12:30 tengah hari dah boleh balik! Yeayyy! Penat jugak kelas tambahan tiap-tiap petang -,-

Dan Alya tak datang sekolah =___=
Semalam main catur dengan 'Ainul, aku kalah. Oh yeah. Macamlah aku reti main catur. Deeerrr ~

And today...
Masa kelas tambahan tadi, time dah rilek rilek, ustazah tengah buat Ujian Tilawah dan Hafazan, panggil nama seorang-seorang, budak-budak lelaki yang dah siap ada ke patut pergi buat liqo' kat ruang belakang Bilik Multimedia tu dan main gusti lengan?!?!

XDDDDD
Adehh. Sakit perut aku gelak.

Dahlah yang lawan gusti lengan tu kawan baik -,- Qay dengan Haz. Eh, jap. Sejak bila budak kelas aku ada nama ni, nih? Oceceeh. Puak-puak terlampau atau geng aku mesti dah tahu siapa. Budak 3A2 lagilah tahu kerana mereka berada di tempat kejadian. * eh gediklah nama Qay gini -,- *

tiny-beat:

art trade with cuteforeverandever I’m so sorry that it took so long xD I kinda got too lazy for some reason. I hope you like it ♥

Too cute! <3 :D
Thank you so mcuh!

Dan semalam Amuh telefon! Ohyeahh! Beliau cakap nak hantar email, and dah hantar pun tapi tak ada pun kat Gmail aku check tadi T____________T Ke salah email? Aiyayaiii. Ini email saya ;
holkodotsy@gmail.com
bukan ,
holcodotsy@gmail.com
Okkk?

Wassalam.
BAII!

Let's pray for our friend :)

26.4.11


Hmm. Hari ini mood berbelah bahagi. Sebab tengah hari tadi baru dapat tahu yang seorang batch kami akan ada operation esok. Adalah kena-mengena dengan sense of sight beliau. Sangat risau setelah Walid menceritakan beberapa facts tentang penyakit berkaitan mata :(


For the sake of his good future, please pray for him, too.

Tadi kat sekolah dah buat solat hajat.
Beriya-iya pulak aku -,- Ini semua gara-gara Walid aku yang pergi cerita pasal orang yang menghadapi masalah mata siang tadi. Tak percaya tanya OrangMenginapdiRumahAku. Kan?

Wassalam.
BAII !

ItikLalatKambing

25.4.11


Ohh haluu haluu semuaa! Adehh, apa kena dengan makcik PinkRidingHood neh? -,- Dahlah tadi kat sekolah segala macam misteri berlaku * walhal hari ini berlalu semacam hari yang lain juga, saja tambah saspen -__- *. Tetapi hari ini kelas jadi gempak sebab ketua dah datang XD

Art trade with http://cookieseve.tumblr.com/
Sorry for the fail Eiffel tower ; A; 

As you all know, ketua kelas 3A2 sangat sporting dan ceria! Dan semua kaum kerabat 3A2 sebenarnya sangat sporting dan happy-go-lucky and...err..mysterious? Tak adalah, actually semua orang sangat misteri di dalam dunia ini -,- terutama orang yang cakap orang lain misteri XD

Walaupun ketua memeriahkan suasana pada hari ini sebab beliau dan rakan-rakan asyik main bola aje -__-, tapi hari ini sangatlah panas dan lemas >.< Dahlah balik pukul limapetang aw aw aw ouch! Penolong pulak pergi Speech Choir dekat SMK Lembah Bidong dan dapat nombor dua! (^_^)

Tahniah Speech Choir SHAMS!
Biarlah orang nak kata apa pun, yang penting entum buktikan yang entum semua jaga ikhtilat.

Biasalah, budak sekolah agama memang banyak cabaran -,-
So, hadapilah dengan penuh kesabaran.

For my english brochure thing… again D:


Sekarang ni Alya tengah ada berlepak atas katil setelah online lima jam ketika aku gosok baju tadi -___-' ohh, dan setelah kami membuat sesuatu yang amat memalukan serta melucukan. Kami pun golekgolek sebab kami darat -,- Adoii adoii. Sakit perut gelak XD

Tadi baca kat newspaper, PM kita kata nak jadi Rakan Blogger. Aku tercari-carilah jugak tadi, jumpa website ini. Lepas tu dah tak tahu nak buat apa. Zzzzz ~

Baru je lepas tengok trailer movie Abduction. Stars Taylor Lautner and Lily Collins. Lepas tu ada aksi tu Taylor Lautner sebijik macam Jacob Black -_____- Time Jacob turun dari tingkap rumah Bella tu. Aww aww! Tapi Lautner pakai baju ahh XD


Soalan : Bakpe Lily Collins sangat dok comeyy mane? -,- Dokleh ahh jadi Clary ginim! >.<

Takpa ahh. Bukan aku pun pilih casts movie-movie ni zzzzzzzz. Nak Alex Pettyfer jadi Jace !! - Padah tengok cerita yang Pettyfer berlakon banyak sangat, I Am Number Four terutamanya dan Beastly. Derrrr ~ Tapi biarlah yang jadi co-star/heroine tu lebih muda dari beliau Zzzzz!

Oh, tertengok video Grenade - Bruno Mars.
Dah agak dah last sekali mati.
Kena langgar dengan LORI pulak tuh XD

Wavyy babyy! :D 'Ainul dan Alya je paham. Woots.
Aigo =.=

Wassalam.
BAII!

apabila bendahari kelas dot dot dot.

24.4.11

image

Hyy -,- sebenarnya tajuk entry tak habis tuh. Tajuk sebenar dia ialah ; Apabila bendahari kelas sendiri sudah boring dan malas hendak membayar duit kelas. Zzzzzzzzz! Tapi apakan daya, walau seribu orang bersetuju yang mereka juga malas nak bayar, tetap kena kutip juga.

Hamba sungguh boring membayar duit kelas kepada diri sendiri.
Erkh.
SNAPE! :D
* wat lolok ah diri sendiri *

Tadi, checklah senarai nama orang yang belum bayar duit kelas bulan April sebab ini dikira minggu last. Erk, memang last pun. Then, disebabkan kelas hari ini dah jadi dunia tanpa sempadan (kerana ketua kelas dan jirannya tak datang), aku pun terus cakap kat 'Ainul ;
'Ainul! Bayar duit kelas sekarang!
Dan 'Ainul telah memberikan respon yang negatif -,- Namun begitu, Alif yang telah mendengar kata-kata hamba itu kerana dunia tiada sempadan, lalu datang menyerahkan RM4 kepada hamba XD Terimakasih. Padahal memang nak bagi sekelas pun dengar. Kuikuikuiii :P


Aku dah malas nak pergi jerit nama seorang demi seorang dan, "Bila nak bayar duit kelas?" atau "Bayar duit kelas." -__- Itulah rutin mingguan/bulanan seorang bendahari kelas yang berwibawa blablabla perasan.

Dan hari ini tetiba ada neighbours baru sebab neighbours lama absent -,- Syaukani dapat notebook, so tak datanglah school. Faisal tidak diketahui, mungkin dapat jugak kot ('',). Nasruddin pun dapat, Hikmah, Ezatie dapat jugaaa. Nabihah sibuk berlatih speech choir sebab esok bertanding 0.o

Jadi kelas tiada ketua dan penolong.
Tetiba Syakir jadi tukang cakap, "Terima kasih cikgu!". Zzzz.

Izuddin dan Alif tetiba duduk tempat Faisal dan Syaukani. Lepas tu gelak dengan kuat -,- dan sangat sengkip sewaktu kelas tambahan Bahasa Arab tadi. Lalu aku berkata, "Sengkiplah orang ni." kepada salah seorang daripada mereka. Mujur dah bayar duit kelas XD

Lupakan mereka -.- I found a very cute picta! Lovveee it!
Quick little doodle for Mischievous Kiss! :D KIMHYUNJOONG~ <3
Oh Ha Ni Baek Seung Jo! Heee ~ Macam aku dengan 'him'! Huahuahua. Lalat, Itik, bukan gelombang okay. Orang lain. Hahahhaa! Yang tu skandal je, hok sebenor tiada siapa yang tahu MUAHAHA * jahat pelik? *

Comellah doodles kat cuteforeverandever.tumblr.com tuh tapi aku tak reti nak buat. Aku boleh je doodling guna tangan tapi akan jadi satu hallah pulak bila nak scan apa semua benda masuk laptop. Dahlah scanner beribu batu dari  bilik ni -,- * padahal kat dapur je XD *.

Hari ini daddy I * ewww gediklah aku ni -,- * ada mesyuarat PIBG sebab beliau kan AJK PIBG zzzzz. Nasiblah tak tunggu beliau balik sebab biasanya meeting habis pukul enam. Kelas tambahan habis jam 3:50 petang, jadi aku tak larat dah woii nak tunggu sampai pukul enam. Adohaii!

Dan sekarang ni sangat happy sebab esok Alya akan tidur di rumah sayaaa!

Requested from http://hugsarefree.tumblr.com/ :)

ILYSM 'Ainul and Alya!
Fiancee and grandma :D Weee ~ ItikLalatKambing rules! XD

Wassalam.
BAII

Mysterious girl is very mystery.

23.4.11


Oh hyy! Hari ini dah update blog, tapi dalam keadaan emosi jadi takbestlah bila baca. Derr! Actually ada masalah sedikit dengan ASDFGHJK. Overall it's fine because I finally can control myself. I think rationally and sempat jugak bersangka buruk * cis * tapi dah nak salahkan siapa kalau bukan diri sendiri?

Lastly Kakak pun cakap aku "misteri".
Masalahnya, semua orang misterilah Kakak oiiii :P

Today aku tutup buka tutup buka je lappy ni sebab bila dia panas, tetiba je desktop jadi gelap =_________= Dan bila buka blog sendiri tetiba jadi lembab, bila tutup blog PinkRidingHood ni ( XD ) jadi biasa je. Aish, masalah masalah. Geram bebenor aku gini -,-

oh, and new background! :D

Tengah carry on lerr ni. Mujurlah aku ni tak suka sangat emosi lebihlebih, sebab last sekali I end up laughing without reasons -_________-" Yeah, so much for the title "Mystery girl is very mystery" and the title speaks the truth. Gagagagaggg! And I keep changing the header. Teehee!

And it becomes cuter and cuter!
Kidding lorh -,-

Thanks to everything. Google, Tumblr etc. Not Blogger, though! It makes my mind go crazy. Zzzzzz ~ But the most gratitude goes to Blogger because without it I can't post anything LALALA ~ Uhh, did I say something about Blogger? Crazy-minded me XD

So, how do you like my new name?

Wait, I'm not copying ThePinkGajahStory, okay -,- (sorry, Kak Ryna XD). Of course I'm cloning Red Riding Hood (the new version)! And I like pink A LOT. I don't know why. I keep denying it. "I don't really like pink THAT much, I like other colours too," I said. Then in the end all my things are pink =______=

Including this blog. And my fiancee's blog XD
Sorry, babyy. I didn't mean to make it PINK. It's just...it comes naturally X^X

And I want to live like Red Riding Hood, Valerie XD Well, it's just that... I don't have a Peter and a Henry. I'll find them tomorrow at school... But, my father is not a werewolf XD Okay, enough dreaming, PinkRidingHood -,-
Harriet’s Christmas present :D 
http://harrietthecarrot.tumblr.com/
In my old doodle style because I drew it a few days ago and I couldn’t wait until Christmas to post it up! xD Hope you like it :)

Oh last night I had a dream.
A non-believing dream. I don't consider it a nightmare because the person in the dream was very annoying. It's an annoying dream Zzzzzzz.

My sister and I booked tickets to watch a badminton tournament.
The day before the tournament, we went to the stadium to watch the players practice (???).
When we reached there, it was just me going inside the stadium while my sister stayed in the car.

I came in there to watch a cycling practice T_________________T
When I was really bored, I wanted to go out.
The boy sitting AT THE DOOR refused to let me out and got on my nerves.
I slapped him in the face.
He slapped me back.
I pushed the door and screamed, "He was like a monkey!"

Finally I went in the car.
The end.

@#$%^&*(-*)

Lately I always had weird dreams. Unknown people appeared, I know them but they really have nothing to do with me at all! How am I supposed to handle this?! Gahhh!

I dreamed my friend came back to the school (she moved to another school last two weeks).
I dreamed two of my classmates went jogging with my pregnant sister-in-law. -,-
I dreamed of...err..* an error occured *

I want to dream of Merlin and Max Irons only! XD
Kidding. Kidding!

I just discovered something.
HIM! 

Wassalam.
BAII !

Maam-macam hal D:


Bidadari bidadari
Temanilah resahku
Bidadari bidadari
Tenangkanlah jiwaku
Sumpah setia hidup mati
Semuanya kerana kau isteriku
Isteriku tercinta
Pelengkap rusuk kiriku

Bidadari bidadari
Jadilah pedampingku
Bidadari bidadari
Jadilah sang setia
Kerna cinta cinta suci
Buktinya tidak pernah sepi
Sepi daripada cubaan yang tak terduga

Kau umpama bintang utara
Penunjuk jalan yang terang
Kau beri harapan saat ku jatuh bangun semula

Dan berikan sakti cintamu
Penawar racun berbisa
Dan ikatan kita cinta abadi hanya di syurga

Dengar lagu ni, aku teringat dengan semua orang yang bergelar isteri... Gahh! Feeling tak okay sangat nih >.< What is wrong with these people?! Buat sesuatu tak fikir sebab dan akibatnya! Even sejarah pun ada sebab dan akibatnya X^X Kalau tahu dek orang, tak ke malu seisi keluarga? Yeah, wtfish.

BAII!
* post ni emosi, tapi guna lappy Ummi so malas taip panjang-panjang nanti orang cakap aku gedik -,-

Rindu! I miss it D;

21.4.11

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh ;D

Kaifa haalukum? Awat tetiba cakap Arab ni -,- Tak apa biasanya orang faham, lainlah kalau "Iftahu albab ya akhi soghiir" maybe yang belajar Arab je faham. Okay abaikan ya sebab ayat tu masuk exam baru-baru ni XD Mujur dapat 2 markah, kalau tak memalukan je. Kiihhkiihhh!

Siapa ingat post ini?


Apabila adikku comell, Farah seringkali post pasal KRIS yang baru beliau hadiri minggu lepas, rindu pulak dekat KRIS. Aiseyyhhh. Memang memberi kesan yang mendalam tapi perubahan berlaku hanya beberapa minggu, ye dak kawan-kawan? =___=

Rasa macam nak buat tiap-tiap tahun -,- I miss Fudla as my mas'ulah! Serious, serious... Sebab beliau sangat baik dan sporting. Satu lagi, sebab beliau duduk sedorm dengan aku. Ketua kumpulan aku pun sedorm dengan aku. Ketua dorm aku pun duduk dorm aku XD

Bila tengok video KRIS tahun ni, aku rasa macam "Ehhh?". Kenapa tahun aku takdak pun video? Haha. Bukanlah. Masa pendaftaran tu, hampir semua peserta KRIS pakai baju sekolah. BAJU SEKOLAH! Walhal pada tahun lepas, yang pakai baju sekolah ialah aku, 'Ainul dan Alya -___________-"

Dan kami menghadapi saat-saat mencabar.
Aku sanggup tidak makan hanya untuk tukar pakaian (kerana masa 15 minit sahaja diberikan) tetapi akhirnya nama ditulis juga kerana lewat ke surau =______=
Alya langsung tak salin pakaian sampailah habis program pada hari pertama X.X
'Ainul? Pakai baju dua lapis, kat luar pakai baju jubah, dalam baju sekolah.

Overall: Kami tidak mandi XD

Peristiwa yang amat melucukan apabila biskut Alya jatuh dan hilang! Itu pun aku yang sedar =____= Lalu aku menjerit perlahan, "Alya! Biskut awak hilang satuuu!". Barang amanah kami tiga biji (biji ke?) biskut ikan yang kecil tu -,- Lalu kami terus patah balik dan cari biskut tersebut. Baru je dapat biskut ikan tuh >.<

Then time Alya, Auni dan ramai lagi sahabat lain yang kena denda gara-gara biskut damaged, aku rasa sedih sangat D; Paling sedih tengok Alya-lah sebab she's my best friend. Guguguguuu! Biskut ikan aku tak damaged, tapi lembik. Then last sekali kena makan biskut tuhhhh T_________T

Oh, dan time tidur biasanya cakap dengan orang katil sebelah iaitu Wajihah XDDD

Dan saat kena tarbiyyah malam-malam buta tu, ada peristiwa yang sangat tidak boleh lupa sampai sekarang! Ramai pelajar yang mengalami hal ini, namun dirahsiakan. Huahuahua! Sabor jelahh.

Oh ada berita baik! Guess what??


MAYBE...
Maybe only.

My another sister-in-law is pregnant! She's in Yemen =.="
I don't know, but let's pray it's TRUE!

Amboiii, banyok tehh anok sedare pahnie.
InshaAllah (^^,)

Cepatlah semue orang lain ngandung! * tamok ke mende ni? -,- *

Wassalam.
BAII

Cerita best cerita best :D Klako!

20.4.11

Cutestfood_com_87658_700b_v1_large_large1_large
Debbo Domo tengok gambo ni =.=

Assalamualaikum peeps! Weee ~ Hari ini saya update lagi! Sebab saya ada pembaca setia iaitu Aisyah Aqilah. Derrrr, hari-hari suruh update blog. Lepas tu perli setiap apa yang dikatakan dalam blog ni =____= Tensionlah macam ni. Kang tutup blog baru tahu. Takyah perli-perli lagi pasni D;

Lately ni mimpi pelik-pelik dan tidak sabbik T.T
Tapi lupakan, hanya 'Ainul dan Syafiqah jer tahu.

Hari ini ke sekolah seperti biasa. Tension semakin berkurangan, tapi lepas tu tension balik tanpa sebab yang jelas. Untuk pengetahuan semua, hari ini straight belajar BI BI BI! Ada enam masa semua sekali, gara-gara PSV teacher pun ajar dan hari ini kelas tambahan pun BI.

Teacher pun dah naik muak tengok muka kami semua agaknya, dahlah guru kelas >.<

Time BM, aku rasa sangat geram kepada diri sendiri sebab dalam OTI 1 baru-baru ini, aku salah 12 soalan kertas 1! Dan antara dua soalan tu salah kerana careless. Dalam kertas soalan dah bulat yang betul, atas kertas jawapan? Ambik kau, soalan lain. Mujurlah kertas 2 aku tinggi, jadi aku dapatlah A (^^,)

Masa Bahasa Arab... Sangat mendebarkan dan mengkelakarkan XD Ustazah tengah mengajar, lepas tu ustazah nak bercerita. Cerita pasal movie yang ustazah tengok, cerita apa pun aku tak tahu. Menurut Sofiah, cerita Little Man. Ustazah pun tanya, "Ada sesiapa tahu tak cerita ni?"

Tak ada jawapan.
Then ustazah sambung cerita. Tetiba, dalam kekhusyukan mendengar cerita ustazah itu...

Q*****, tanpa semena-mena berteriak! XDDD Semua orang kaget! Lepas tu ketawa. Aku ingatkan H********* (sebab H******** memang suara kuat -,-) tapi bila tengok H********* muka selamba derk je, then Q***** yang tengah tutup mulut dan seluruh muka sebab malu. Si Q***** tu mana banyak mulut dalam kelas, diam aje XD

Adoyaii. Teringat balik, rasa nak berguling-guling dalam bilik nihh. Q*****, Q*****... Dahlah hijau (???) Memang mula-mula tu aku tak cam suara siapa yang jerit tuh, then Sofiah cakap Q***** XD Aku mati-matian meragui kebenaran kata-kata Sofiah masa tu. Yalah, budak pendiam macam Q***** tu boleh cakap kuat macam tu XD

Kelakar betullah.
Sorry, nama dirahsiakan. Biarlah budak 3A2 je tahu. Huahua.

Haha, comell je peristiwa tersebut. Dah lama tak gelak secara overdose. Maklumlah, semenjak dua menjak ni tak boleh gelak lebih-lebih gara-gara sakit tekak dan batuk. Gelak sket, terbatuk =___= Then orang tengah belajar, sibuklah duk batuk keng keng T.T

"This is why I love 3A2. Life becomes so happening!"

Ada pelajar 3A1 datang ke kelas 3A2 yang tengah bising, beliau berkata, "Diam sikit!!!" padahal sudah lumrah kehidupan yang 3A2 suka bising =___________= Tetapi menurut kata pelajar 3A3, 3A2 sangat diam... 3A2 cakap 3A1 diam. Begitulah seterusnya sehingga 3A8.

Jadi konklusinya, 3A8 paling bising, 3A1 paling senyap sebab tiada siapa kata 3A8 senyap, dan 3A1 bising. Derrrrr ~

Baiklah, aku ingin kembali ke jalan yang benar, iaitu membuat homework terutama nota Geografi yang cikgu nak kutip esok. Errkkk ~ Rajin kan budak nii? Eii, banyak lagi homework aku yang aku tangguh. Geram sungguh main tangguh-tangguh! Nanti lagi bertimbun. Mujurlah hujung minggu ni kelas ZERO!

Yay, budak asrama boleh balik rumah Zzzzzzzz ~
Sejak bila aku duduk asrama nih. Daa.


Itik comelll! iLoveYou, Duckkk ! XD

Wassalam.
BAII !

Belajar untuk dapat 'A'?

19.4.11

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh ❤ First sekali nak ucap thanks dekat seorang err, taktauu nak panggil apa, pengkomen lah kot ( XD ) menggunakan username ~ety~. Ya, ya boleh rujuk di post sebelum ini di bahagian komen. Alah tahulah blog ni tak ada manusia komen pun T.T


Betul apa yang beliau cakap... Kat mana pun kita, bahasa apa pun kita, asal kita ingat yang kita ni orang Melayu. Semalam masa Majlis Ikrar Terbilang, masa ucapan tetamu yang diundang, beliau mengatakan orang Melayu ni dah lama wujud (err lebih kuranglah, aku ingat-ingat lupa).

Okay saya bukan nak cakap pasal inilah! =.=
Tengok tajuk, ya kawan-kawan. Haha.



Lately ni kan baru lepas exam. Bagi calon PMR negeri Terengganu-lah. Dan nampaknya budak kelas 3A1 memang terlalu ramai meng'9A'kan diri mereka T.T Kelas aku? Hmm. Tak ada rezeki lagi kott. Tiga orang dapat 8A1B (tak silap). Yang dua orang tu dua-dua sangkut English.

Seorang lagi tu sangkut Sejarah. Grr, macam akulah jugak.
Tapi masalahnya aku sangkut dua lagi subjek, jadi aku dapat enam je. Dah tak payah tanya banyak-banyak. Overall, result aku meningkatlah berbanding TOV sebab blablabla (rahsia XD). Markah pun kira okey, semua nak dekat 90 dan ada yang 90 lebih.

Bukan kes bangga okay. Alaa, yang dapat 90 lebih pun Maths dan B. Arab. Subjek yang ramai orang dapat score dengan cemerlang, gemilang dan terbilang. Kelas sebelah ada yang dapat 98. Patutlah duduk kelas nombor satu. -,-

Kelas aku, yang dapat 8A1B tu, of course-lah Mr Arif yang dapat nombor satu dalam kelas TOV tuu =,= dan Nur Syafiqah dan Nurul Sakinah, iaitu geng 2A2 3A2 lahh. Dan 2A2 3A2 lain seperti 'Ainul, Sofiah, Syaukani, Zul dapat 7A. Sementara aku, Aina dan Faisal dapat 6A. Ok, Adam tidak diketahui kerana beliau seorang yang perahsia XD

Macamlah yang tiga orang boys tu aku pergi tanya result diorang.
Kuikui.



Eh! Eh! Pinknya??? =.= Ish korang nih macam tak tahu je aku ni suka warna pink. Aiyaaiii. Supaya semangat! * eh sepatutnya kalau semangat, mesti warna merah kan? eh bukan ke merah berani ? pfffft apa aku merepek :P * Sorry, sesi mengarut mengaban sudah tamat...belum lagilah XD

Back to the topic (yang tak di'start' lagi pun -,-). Tadi dalam kelas, cikgu baru je cakap. Tengah-tengah mengajar tu, cikgu pun cakapp;

Belajarlah untuk dapatkan ilmu! Ini tak, sekarang ni belajar untuk dapat A. Betul takk?

And then masing-masing muka senyum malu-malu membuktikan soalan cikgu itu majoriti jawapannya, "YA!". Itu tidak terkecuali si empunya diri yang sedang menaip ini. And then Sofiah pun menggeleng-geleng sambil senyum muka BERSALAH dan berkata;
Ya tak ya, kan Fiey... Huhu. Lepas ni nak belajar bersungguh-sungguhlah dengan IKHLAS.
Aku pun mengeyakan aje (haa, tengok ejaan betul XD). And then kami pun muhasabah diri beberapa saat dan kembali belajar. Aku hari ini asyik tension je tengok muka beberapa orang. Bila aku tertengok muka dia, aku palingkan wajah aku ke tempat lain. Gila sakit jiwa bertentang mata dengan mereka ituu D;

Tak tahu apa masalah aku hari ini. 
Tetiba jadi antipenyerahan =_____________________=

Aku rasa maybe yang faham kenapa aku bersikap macam itu hanyalah Alya Hassan. Aku sendiri pun tak faham. Aku memang rasa tension gegila hari ini disebabkan oleh semua benda alah ni. Banyak sangat dalam fikiran, aku pun jadi prejudis. Lepas tu ada pride. Jadilah Pride and Prejudice. Ok, mengarut.


Bukan John Smith ya. John Smith kalau bertentang mata, terus pergi mintak autograph lepas tu pun snap-lah beberapa keping gambar dan post dekat blog. Drrrrr, macamlah tak biasa. Mencari publisiti murahan sebegitu sangatlah bukan Fifi! XDDDD Tapi biasanya letak jer. Cis, actionlah Fifi.

Aku pun tak faham korang faham ke tak apa aku tulis ni =,=
Ok sekejap aku nak fikirkan cara terbaik untuk memberitahu.

...
....
.....
.......

Actually sebenarnya hari ini aku tension tengok si Q, si W, si K, si R, si T, si Z, si X dan si J. Aku try sehabis mungkin untuk elakkan eye contact dengan diorang. Aku tak mahu tengok wajah diorang, nanti hati jadi sakit dan tension. Well, sebenarnya aku dah pun rasa tension dengan keberadaan aku di sekeliling diorang.

Huh. 
Sorry, aku tak tahu kenapa aku tak nak tengok muka korang, Q, W, K, R, T, Z, X dan J.
Bukan benci, but...sorry. Harap faham eh :(

Aku rasa aku dah menyusahkan diorang dengan berada di dalam kelas itu.
Rasa macam tak best jer hari ini. That's why aku tukar angin sekejap duduk tempat Sofiah tadi >,<

Bukan salah diorang, salah aku. Yes, salah aku. Aku yang diselubungi rasa bersalah. Aku tak tahu aku buat salah apa dengan diorang, tapi aku tetap rasa aku salah. Diorang tak pernah salah, diorang sentiasa betul. Argh, perasaan ni memang kadang-kadang menyakitkan diri sendiri DD;

Aku tak suka duduk situ. 
Erghhh, sorryy!

Kadang-kadang tu rasa nak tukar sekolah. Tadi cakap dengan Ummi;
Ummi, boleh tak tahun depan nak tukar sekolah? Sekolah agama yang perempuan sahaja dan bi'ah Islamiyyahnya kuat.

Bukan nak kata SHAMS bi'ahnya tak cukup kuat, tapi apabila adanya lelaki dan perempuan, tambah-tambah pulak zaman akhir zaman ni, susahlah nak kekalkan bi'ah islamiyyah itu. Aku sendiri tak tahu kat mana silapnya. Yalah, dah kalau hanya 10% yang memperjuangkan Islam di SHAMS...

 Apa nak dikata lagi? Yang lagi 90% tu hanyuuttt je.
Senior cakap pun dah tak guna. Hati masing-masing dah keras macam pepejal. Solid. And then merebak ke juniors yang baru datang. Akhir sekali, sama-sama naik kepala. Dan nasi pun dah jadi bubur. Nak didik balik? Hmmphhh! Ada yang kena maki-hamun balik.

 Pelik bukan?
Apabila orang menegur kesalahan kita, kita melenting.
Padahal orang itu sudah berbaik hati menegur. Betapa tak mahunya diorang membiarkan kita ni berada dalam kesesatan yang nyataa. Haa kan geram.

Marilah sama-sama kita kat SHAMS bangkitkan kembali bi'ah Islamiyyah di SHAMS. Nanti kita yang tak dapat redha dari ikhwan akhowat seniors terdahuluu. Diorang punyalah susah payah bina jati diri SHAMS, sekolah AGAMA dulu.

Sekarang kita senang-senang nak jatuhkannya? 
Apakah yang kalian rasa apabila kerja kayu atau kerja elektronik yang kalian usahakan berminggu-minggu lamanya kemudian dibuang/dirosakkan/dipatahkan dengan sengaja oleh rakan-rakan sendiri? Sadis, bukan?

Heii berfalsafah pulak Miss Fifi yang suka tukar mood secara mendadak inii =,= Gara-gara kegeraman terhadap diri sendiri kemudian meleret-leret kepada orang lain and then tot tot tot. Udah-udahlah bercakap banyak, it's time to act. Cakap sahaja, buat tidak, tak kemana.

Dah lama dah "It's time to act" cuma tak pernah ada yang ambil kesah.

Ini semua gara-gara Dr Adha Ku Kay Shah! (???)
Lantaklah, biarkan si lolahh ni mengarut -,-


Kepada adik-adik yang baca belog Kak Fifi ini (aww malu eh XD), Kak Fifi ingin meminta jari adik-adik -.- Bukan, bukan. Kak Fifi ingin meminta maaf, sepuluh jari disusun atas meja molek-molek =_= Sebab selama ni Kak Fifi rasa telah mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang kakak yang baik. Arkk. 

Nak pergi jenguk adik-adik di Form One dan Two, jauh sekali. Jadi, adik-adik Form Two jaga adik Form One dengan penuh wibawa dan semangat okehh! Nanti masa naik Form Three, sudah susah mahu jaga adik-adik. Sibuk dengan pelajaran, ditambah pula dengan kemalasan ingin menaiki tangga kerana sudah setahun mendaki tangga yang tinggi -.-


I think itu sahaja untuk hari ini. Dah penat tension, dah penat menaip dan dah penat membuat diri sendiri tension tanpa sebab yang nyata. Tapi yang pasti, it won't be the same after this. * sighs *

I'M SO SORRY 

Wassalam.
BAII