Posts

Showing posts from April, 2011

Lu Fikirlah Sendiri The Movie

Image
Ouh eh ahh uhh. Haha. Tak betul dah hari ini sebab tak ada apa-apa yang nak dibuat. Petang tadi lepas tuisyen Bahasa Arab belakang rumah * haha * aku terus buat kerja kursus. Sejarah punyalah, depan tivi. Bukalah Astro Prima, adalah cerita Lu Fikirlah Sendiri The Movie.
Dalam hati, dah lama nak tengok cerita ini :P Aku pun layanlah cerita tu sambil buat kerja kursus.

Okeiii, cerita itu sangat emosi! Emosi! Menangis macam baby budak-budak -__-' Tensen weh dengan diri sendiri. First sekali, emosi (geram) tengok Nabil dan Natasha tu gaduh blablabla. Dan amat sengkip dengan kumpulan Meet Uncle Hussein yang asyik muncul je lepas satu babak XD
Emosi yang mengeluarkan air mata, part Nabil kerja untuk dapatkan duit nak belikan adik dia kasut baru. Ahh, time tu memang menyentuh jiwa dan raga. Sobs sobs, kesat air mata (sambil gunting kertas kerja kursus). Huahua. Sambil nangis tu sebenarnya gelak dalam hati dekat diri sendiri -__-'
Second part yang aku emosi dan menangis masa Natasha bongek…

Mesyuarat Agung PIBG kali ke-16

Image
Haluuuu! Eh wait. Tajuk entry ni macam aku pergi je mesyuarat PIBG tuh. Huahua. Tak adalah. Hari ini SHAMS buat Hari Anugerah Keterbilangan (HAK) 2010 dan lepas habis majlis itu sambung dengan mesyuarat PIBG ituh. So memang tak belajarlah hari ini.
Sebab tu kelas aku hanya 10 orang je yang datang zzzzzzzzzzzz.
Dan time majlis HAK tu, boys kelas 3A2 dan 3A1 menghilang entah ke mana. Padahal diorang sepatutnya standby untuk jadi wakil pelajar yang tak datang. Lantak dioranglah. Aku pula asyik memanfaatkan masa yang ada dengan menyiapkan Kerja Kursus Sejarah XD

Okay gambar atas ni tak ada kena-mengena pun. Saja letak -,- Hoho. Hari ini aku asyik berkepit dengan Sofiah jelah sebab dia je yang datang selain Sakinah, Alia, Hasyimah dan Syafika. Yang lain tu memang awal-awal dah confirmkan yang diorang tak datang X.X
Boys yang datang pun sebab nak main futsal petang tuh. Ceh XD
Semalam si Alif tak angkat tangan pun masa teacher tanya siapa yang nak datang sekolah, tetiba pagi tadi aku dan Sofiah …

perkara yang dok sabbik.

Image
Alahaii. Ape kabo anda semue? Harap sihat, kalau tak cepat-cepat pergi klinik atau hospital. Today aku belajar punya belajar punya belajar, last sekali sampai dah tak terbelajar (???). Sebab kena standby jadi wakil untuk ambil hadiah bagi Hari Anugerah Kecemerlangan esok.
Hari ini rehearsal je. Kuii ~ 3A1 dan 3A2 semua terlibat. Itu kata cikgu. Kata ustazah, hanya 3A1 saje yang terlibat.
Tapi aku tetap pergi esok (memandangkan 3/4 pelajar 3A2 taknak datang) bersama-sama Sofiah dan dua budak asrama -_____-". Oh, jangan lupakan ketua kelas dan Izuddin serta Zulfadhli. Jadi, total yang datang...err...errr...tujuh orang? Yea! Pandai korang kira -,-
Ohh, minggu ni first time sampai rumah sebelum pukul lima! Hari-hari sebelum ni, pukul lima setengah baru sampai rumah. Grrr! Esok lagi awal, pukul 12:30 tengah hari dah boleh balik! Yeayyy! Penat jugak kelas tambahan tiap-tiap petang -,-
Dan Alya tak datang sekolah =___= Semalam main catur dengan 'Ainul, aku kalah. Oh yeah. Macamlah aku reti…

Let's pray for our friend :)

Image
Hmm. Hari ini mood berbelah bahagi. Sebab tengah hari tadi baru dapat tahu yang seorang batch kami akan ada operation esok. Adalah kena-mengena dengan sense of sight beliau. Sangat risau setelah Walid menceritakan beberapa facts tentang penyakit berkaitan mata :(

For the sake of his good future, please pray for him, too.
Tadi kat sekolah dah buat solat hajat. Beriya-iya pulak aku -,- Ini semua gara-gara Walid aku yang pergi cerita pasal orang yang menghadapi masalah mata siang tadi. Tak percaya tanya OrangMenginapdiRumahAku. Kan?
Wassalam. BAII !

ItikLalatKambing

Image
Ohh haluu haluu semuaa! Adehh, apa kena dengan makcik PinkRidingHood neh? -,- Dahlah tadi kat sekolah segala macam misteri berlaku * walhal hari ini berlalu semacam hari yang lain juga, saja tambah saspen -__- *. Tetapi hari ini kelas jadi gempak sebab ketua dah datang XD

As you all know, ketua kelas 3A2 sangat sporting dan ceria! Dan semua kaum kerabat 3A2 sebenarnya sangat sporting dan happy-go-lucky and...err..mysterious? Tak adalah, actually semua orang sangat misteri di dalam dunia ini -,- terutama orang yang cakap orang lain misteri XD
Walaupun ketua memeriahkan suasana pada hari ini sebab beliau dan rakan-rakan asyik main bola aje -__-, tapi hari ini sangatlah panas dan lemas >.< Dahlah balik pukul limapetang aw aw aw ouch! Penolong pulak pergi Speech Choir dekat SMK Lembah Bidong dan dapat nombor dua! (^_^)
Tahniah Speech Choir SHAMS!
Biarlah orang nak kata apa pun, yang penting entum buktikan yang entum semua jaga ikhtilat.

Biasalah, budak sekolah agama memang banyak cabar…

apabila bendahari kelas dot dot dot.

Image
Hyy -,- sebenarnya tajuk entry tak habis tuh. Tajuk sebenar dia ialah ; Apabila bendahari kelas sendiri sudah boring dan malas hendak membayar duit kelas. Zzzzzzzzz! Tapi apakan daya, walau seribu orang bersetuju yang mereka juga malas nak bayar, tetap kena kutip juga.
Hamba sungguh boring membayar duit kelas kepada diri sendiri. Erkh. * wat lolok ah diri sendiri *
Tadi, checklah senarai nama orang yang belum bayar duit kelas bulan April sebab ini dikira minggu last. Erk, memang last pun. Then, disebabkan kelas hari ini dah jadi dunia tanpa sempadan (kerana ketua kelas dan jirannya tak datang), aku pun terus cakap kat 'Ainul ; 'Ainul! Bayar duit kelas sekarang!Dan 'Ainul telah memberikan respon yang negatif -,- Namun begitu, Alif yang telah mendengar kata-kata hamba itu kerana dunia tiada sempadan, lalu datang menyerahkan RM4 kepada hamba XD Terimakasih. Padahal memang nak bagi sekelas pun dengar. Kuikuikuiii :P

Aku dah malas nak pergi jerit nama seorang demi seorang dan, "…

Mysterious girl is very mystery.

Image
Oh hyy! Hari ini dah update blog, tapi dalam keadaan emosi jadi takbestlah bila baca. Derr! Actually ada masalah sedikit dengan ASDFGHJK. Overall it's fine because I finally can control myself. I think rationally and sempat jugak bersangka buruk * cis * tapi dah nak salahkan siapa kalau bukan diri sendiri?
Lastly Kakak pun cakap aku "misteri". Masalahnya, semua orang misterilah Kakak oiiii :P
Today aku tutup buka tutup buka je lappy ni sebab bila dia panas, tetiba je desktop jadi gelap =_________= Dan bila buka blog sendiri tetiba jadi lembab, bila tutup blog PinkRidingHood ni ( XD ) jadi biasa je. Aish, masalah masalah. Geram bebenor aku gini -,-

Tengah carry on lerr ni. Mujurlah aku ni tak suka sangat emosi lebihlebih, sebab last sekali I end up laughing without reasons -_________-" Yeah, so much for the title "Mystery girl is very mystery" and the title speaks the truth. Gagagagaggg! And I keep changing the header. Teehee!
And it becomes cuter and cuter! Kidd…

Maam-macam hal D:

Image
Bidadari bidadari Temanilah resahku Bidadari bidadari Tenangkanlah jiwaku Sumpah setia hidup mati Semuanya kerana kau isteriku Isteriku tercinta Pelengkap rusuk kiriku
Bidadari bidadari Jadilah pedampingku Bidadari bidadari Jadilah sang setia Kerna cinta cinta suci Buktinya tidak pernah sepi Sepi daripada cubaan yang tak terduga
Kau umpama bintang utara Penunjuk jalan yang terang Kau beri harapan saat ku jatuh bangun semula
Dan berikan sakti cintamu Penawar racun berbisa Dan ikatan kita cinta abadi hanya di syurga
Dengar lagu ni, aku teringat dengan semua orang yang bergelar isteri... Gahh! Feeling tak okay sangat nih >.< What is wrong with these people?! Buat sesuatu tak fikir sebab dan akibatnya! Even sejarah pun ada sebab dan akibatnya X^X Kalau tahu dek orang, tak ke malu seisi keluarga? Yeah, wtfish.

BAII!
* post ni emosi, tapi guna lappy Ummi so malas taip panjang-panjang nanti orang cakap aku gedik -,-

Rindu! I miss it D;

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh ;D

Kaifa haalukum? Awat tetiba cakap Arab ni -,- Tak apa biasanya orang faham, lainlah kalau "Iftahu albab ya akhi soghiir" maybe yang belajar Arab je faham. Okay abaikan ya sebab ayat tu masuk exam baru-baru ni XD Mujur dapat 2 markah, kalau tak memalukan je. Kiihhkiihhh!

Siapa ingat post ini?


Apabila adikku comell, Farah seringkali post pasal KRIS yang baru beliau hadiri minggu lepas, rindu pulak dekat KRIS. Aiseyyhhh. Memang memberi kesan yang mendalam tapi perubahan berlaku hanya beberapa minggu, ye dak kawan-kawan? =___=
Rasa macam nak buat tiap-tiap tahun -,- I miss Fudla as my mas'ulah! Serious, serious... Sebab beliau sangat baik dan sporting. Satu lagi, sebab beliau duduk sedorm dengan aku. Ketua kumpulan aku pun sedorm dengan aku. Ketua dorm aku pun duduk dorm aku XD
Bila tengok video KRIS tahun ni, aku rasa macam "Ehhh?". Kenapa tahun aku takdak pun video? Haha. Bukanlah. Masa pendaftaran tu, hampir semua pese…

Cerita best cerita best :D Klako!

Image
Debbo Domo tengok gambo ni =.=
Assalamualaikum peeps! Weee ~ Hari ini saya update lagi! Sebab saya ada pembaca setia iaitu Aisyah Aqilah. Derrrr, hari-hari suruh update blog. Lepas tu perli setiap apa yang dikatakan dalam blog ni =____= Tensionlah macam ni. Kang tutup blog baru tahu. Takyah perli-perli lagi pasni D;
Lately ni mimpi pelik-pelik dan tidak sabbik T.T Tapi lupakan, hanya 'Ainul dan Syafiqah jer tahu.
Hari ini ke sekolah seperti biasa. Tension semakin berkurangan, tapi lepas tu tension balik tanpa sebab yang jelas. Untuk pengetahuan semua, hari ini straight belajar BI BI BI! Ada enam masa semua sekali, gara-gara PSV teacher pun ajar dan hari ini kelas tambahan pun BI.
Teacher pun dah naik muak tengok muka kami semua agaknya, dahlah guru kelas >.<
Time BM, aku rasa sangat geram kepada diri sendiri sebab dalam OTI 1 baru-baru ini, aku salah 12 soalan kertas 1! Dan antara dua soalan tu salah kerana careless. Dalam kertas soalan dah bulat yang betul, atas kertas jawapan? A…

Belajar untuk dapat 'A'?

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh ❤ First sekali nak ucap thanks dekat seorang err, taktauu nak panggil apa, pengkomen lah kot ( XD ) menggunakan username ~ety~. Ya, ya boleh rujuk di post sebelum ini di bahagian komen. Alah tahulah blog ni tak ada manusia komen pun T.T

Betul apa yang beliau cakap... Kat mana pun kita, bahasa apa pun kita, asal kita ingat yang kita ni orang Melayu. Semalam masa Majlis Ikrar Terbilang, masa ucapan tetamu yang diundang, beliau mengatakan orang Melayu ni dah lama wujud (err lebih kuranglah, aku ingat-ingat lupa).
Okay saya bukan nak cakap pasal inilah! =.= Tengok tajuk, ya kawan-kawan. Haha.


Lately ni kan baru lepas exam. Bagi calon PMR negeri Terengganu-lah. Dan nampaknya budak kelas 3A1 memang terlalu ramai meng'9A'kan diri mereka T.T Kelas aku? Hmm. Tak ada rezeki lagi kott. Tiga orang dapat 8A1B (tak silap). Yang dua orang tu dua-dua sangkut English.
Seorang lagi tu sangkut Sejarah. Grr, macam akulah jugak. Tapi masalahnya aku sangkut dua…