Mesyuarat Agung PIBG kali ke-16

28.4.11


Haluuuu! Eh wait. Tajuk entry ni macam aku pergi je mesyuarat PIBG tuh. Huahua. Tak adalah. Hari ini SHAMS buat Hari Anugerah Keterbilangan (HAK) 2010 dan lepas habis majlis itu sambung dengan mesyuarat PIBG ituh. So memang tak belajarlah hari ini.

Sebab tu kelas aku hanya 10 orang je yang datang zzzzzzzzzzzz.

Dan time majlis HAK tu, boys kelas 3A2 dan 3A1 menghilang entah ke mana. Padahal diorang sepatutnya standby untuk jadi wakil pelajar yang tak datang. Lantak dioranglah. Aku pula asyik memanfaatkan masa yang ada dengan menyiapkan Kerja Kursus Sejarah XD


Okay gambar atas ni tak ada kena-mengena pun. Saja letak -,- Hoho. Hari ini aku asyik berkepit dengan Sofiah jelah sebab dia je yang datang selain Sakinah, Alia, Hasyimah dan Syafika. Yang lain tu memang awal-awal dah confirmkan yang diorang tak datang X.X

Boys yang datang pun sebab nak main futsal petang tuh. Ceh XD

Semalam si Alif tak angkat tangan pun masa teacher tanya siapa yang nak datang sekolah, tetiba pagi tadi aku dan Sofiah menyaksikan seorang pelajar berbaju hijau masuk ke kelas kami dengan wajah tenang. Mestilah Alif sebab dia seorang je pakai baju hijau kelas tu XD.

It’s almost Earth Day! Here are 10 simple ways to go green :) [ click the picture to enlarge ]
Turn off the lights when you leave a room: you can save a lot of electricity this way!
Don’t leave things plugged in all the time: if it’s done charging, unplug it!
Don’t leave the water running: When you’re brushing your teeth, turn it off!
Reduce, Reuse, RECYCLE!: Reduce the things you use, reuse bags, etc., and visit your local recycling center to recycle cans, bottles, etc. and even earn some money!
Use reusable totes for grocery shopping: Paper or plastic? None of the above! Purchase or make your own cute tote and bring it next time you go to the supermarket!
Wash full loads at a time: Save water, chemicals, and time!
Use solar energy: Go for sun powered calculators or electronics!
Eat organic foods: Organic farming reduces global warming!
Don’t use bottled water: Go for filtered water bottles instead of your regular plastic ones! 
Love the Earth!: Don’t litter, and reduce polluting the Earth by bicycling instead of driving :) 

Errkk, dilarang terasa okey XD Masa majlis tu, Alumni SHAMS kan ramai yang datang. Pakai baju Melayu bagai. Tokoh pelajar lelaki ; Akh Kamal, Presiden MPP 2009/2010 and yang perempuan pula Kak Mardhiah, Timbalan Presiden MPP 2009/2010. Emosi tau masa cikgu baca biodata diorang * sebab muzik yang dipasang memang menyentuh sanubari TT.TT *

Habis je acara tu, aku pun nak masuk kelas untuk ambil bekal dan makan tetapi biasalah, kelas 3A2 memang jadi tempat pengumpulan para pelajar lelaki -__-' Aku pun tunggu Sofiah dan aku masuk sama-sama dengan dia. Aku ambil bekal dan makan di kelas 3A1. Hah, 3A1 pulak pusat pengumpulan pelajar-pelajar perempuan -,-

Dahlah ada beg seseorang atas meja aku pagi tadi. Aiyaaa.
Misteri betul.

Then, pukul 1 lebih lebih mesyuarat PIBG pun tamat dan Daddy selaku AJK PIBG sepatutnya pergi makan kat kantin, then apabila orang ajak beliau makan, jawapan beliau;
Tak apalah. Nak balik dululah, ini budak ni tak berapa sihat.
T__________________T Aku pun dengan wajah protes, "Eh, mana ada! Rekalah Walid ni!" Then Walid gelak je. Alahaiii. Actually Walid nak balik cepat-cepat sebab ada mak sedara dan pak sedara aku kat rumah dengan Rayyan. Oh, itu anak sepupu aku.

Al maklumlah, anak sepupu saya ramai.
Anak sedara saya nak masuk tujuh je -,-

Dan Amuh kata dia hantar email lagi sekali tetapi tak ada pun dalam inbox. Mende Amuh ni? -,-

Art trade with http://weirdoinrainbow.tumblr.com/ :) ♥
Hope you like it! :D

* bakpe semue gambo dok sabbik ni? haish! *

Dan hari ini balik awal. Pukul 2 petang dah siap solat Zohor dan tengok tivi cerita apa entah biasalah program kat tivi sekarang ni entah apa-apa dah lah tak best then tertidur. Bangun bangun dah pukul empat petang. Aku pun solat Asar dan siap-siap nak pergi hospital.

Pakai jubah pink dan tudung pink.
Oh sebab saya PinkRidingHood XD
Fifi ni itiklah! XDDD

Aku pergi hospital dengan Walid dan Kakngah. Ummi tak ikut sebab dia pergi tolong kawan dia yang anak dia nak kahwin esok -___-' Kami pergi nak melawat dua orang, Fakhruddin (kawan yang aku cerita kena operate tuh) dan ayah kawan Kakngah, err kawan Walid juga orang tu.

Ayah Fakhruddin kawan Walid dulu. Kakngah pulak teacher Fakhruddin dekat tuisyen yang aku dah tak pergi tu XD Aku? Aku batch Fakhruddin kat SHAMS lah -,- Sebelum pergi tu beli buah anggur dulu untuk orang yang nak dilawat tu :)

Sesampainya aku di hospital, naiklah tingkat 4. Derr, wad mata tingkat 5-lah! Maklumlah, darat XD Naik jelah tangga. Jalan punya jalan, masuklah ke wad mata dan tetiba nampak seseorang duduk atas bangku berdekatan pintu wad.

Teka siapa?
* tahan gelak *

Alif -,- dan beliau sangat misteri! Huahua. Mula-mula kagetlah tengok dia ada kat situ then Kakngah aku cakap apa entah, dia pun cakap, "Fakhruddin bilik nombor empat..." lepas tu aku pun bisik kat Kakngah aku, "Itu classmate saye..." lalu kami terus masuk untuk mencari bilik nombor empat.

Sebelum tu, "Dah masuk ke belum? Tak masuk ke?" soal aku kepada Alif.
"Takpe ah, pergilah masuk dulu." balas beliau.
Aku pun sengih sambil wat muke TP. "Oh ok." then terus berjalan XD

Requested by http://harumi-chan.tumblr.com/
Abihh aaa gambo kat cuteforeverandever gini >.<

Time masuk tu, Encik F (malaslah taip, nama dia panjang T.T) sedang nyenyak tidur. Lepas tu bila orang berbual-bual sikit, dia terbangun. Ouch! Mata kanan yang kena operate tak buka langsung. Mata kiri buka sikit je, dia sedar ke tak aku ada kat situ sebab aku tak cakap pun dengan dia -,-

Dia salam dengan Walid aku. Kakngah pun wish dengan dia, "Fakhruddin, semoga sihat kembali yaa." then dia senyum je. Hehehe. Aku dah nak luruh jantung, membayangkan betapa sakitnya MATA DI'OPERATE'. Ouch ouch ouch! >.<

Encik F tengah sakit kepala sebab operation memakan masa empat jam setengah semalam dari pukul lapan dan beliau tak mandi * jangaaangg aaa mandi lepas operate, sakit! * Then tak boleh tidur atas bantal. Memanglah semakin sakit kepala. Adohhh.
Huge pillow :D

Akhir sekali, kiteorang pun beransur-ansur keluar dari bilik Encik F. Sekali lagi nampak Alif tengah tunggu tercongok kat luar tuh -,- Dalam hati, "Eh, misterilah kawan sekelas aku ni!" XD Lalu Walid cakap dengan Alif pasal glaukoma (eh betul ke? -,-) Dan barulah aku faham yang dia dah masuk sebelum ni rupanya.

Dia tunggu siapa entah. Aku tanya dia, "Siapa lagi datang?" dan dia pun jawab, "Azrai." Lalu aku pun "Oohh." Dan Walid pun cakap, "Okey tak apalah. Kami nak balik dulu." dan aku rasa dia cakap, "Baii.." (entah betul ke tidak) dan aku pun cakap dengan dia, "Balik luu..." then golek golek dalam hati XD

Janganggg aa gollek situ kang nurse nge doktor pelik pulok -,-

Dan destinasi seterusnya! Wad 7, kawan Walid a.k.a ayah kawan Kakngah. Setelah memberi anggur * XD * kepada Kak Dila iaitu kawan Kakngah tu, aku duduklah atas sofa yang empuk. Hahaha. Then siapa entah datang, sebagai budak yang baik, aku bangun dan berdiri. Lenguhla plak -,-

♥ 

Mende kene nge Pink Riding Hood ni pah cerroh letok gambo hok dok sabbik? Adehh.

Lepas tu, kami ke PSI untuk beli barang Kerja Kursus Sejarah yang perlu dihantar Khamis depan ya kawan-kawan. Mujurlah tinggal sikit saja lagi yang tak siap. Sebab itulah kita kena manfaatkan masa yang diberikan! Oh, Geografi? Aku pun tak tahu kesinambungan kerja kursus Geo aku tu -,-

Old saying is old c:
I like this picture and words! Tomorrow is a mystery! XDDDDD Oh doa doakan Encik F cepat sembuh ya. Tadi aku tak dengar sangat Teacher Alijah cakap, dengar macam ni je, "Peluang untuk sembuh 90%..." kotlah. Entah, tak berapa dengar.

Attention: Mana boleh cakap kuat-kuat kat hospital -.-'

Tadi para pengawas pusat sumber form three tengah berbual-bual. Diorang tengah cakap pasal duit kot. Then ;
"Awak bagi dekat bendaharilah, Kak Aimi. Kak Aimi datang tak?"
"Tak tahu. Macam ni, kalau Kak Aimi tak datang awak bagi dekat dot dot."
Lalu, aku pun menyampuk dengan tiada perasaan langsung;
"Saya tak tahu Kak Aimi datang ke tak. Tapi adik Kak Aimi mesti tak datang, 'kan?"
Kemudian, mereka ketawa.

Note: Adik Kak Aimi ialah orang ini.

Kak Ti jadi penyambut tetamu. Maseyh aaa Ti sambut ayoh saye XD Dan terimakasih sebab belanja saya makan eskrim dan bagi pinjam adik awak ke saye XD Alaa, adik awak yang comell pade awak tu! Kuikui. Awak comell gop, gara-gara pipi awak yang best dan anjal tuh XD

Adik awak terlalu comelll. Awww I love Ayuni Adik Kak Ti XD

Okay sambung cerita ke hospital dan PSI. Kami pun pulang ke rumah dan aku pun makan nasi dengan Ummi -,- dengan banyaknya. Then berdolak-dalih sebab letak nasi banyak last sekali habis juga zzzzzzzzzz. Gediklah diri sendiri ni! -,-

Facebook
Aqilah Hassan and 'Ainul Munirah asyik tag nama aku je kat Facebook sebab aku tak online. Wehh, I siapkan kerja kursus okay. Malaslah nak online je! Saya tak macam awak berdua okehh. Awak berdua dapat 9A dan 7A, saya dapat 6A je. Lalala ~

Wassalam.
BAII!

p/s: menjadi tak doodle aku? -,-
Post a Comment