Jom telan jus limabelas botol XD


Ola! How are youu? Aku fine, cuma kat sekolah tadi ada rasa mual nak muntah, pening tahap itik. Auch! Heh, dahlah tensen lagi dengan semua benda, dijemur tengah panas. Dah dah, lain kali kalau nampak aku angin tak okei, takyah buat aku lagi tensen ;D


Nampak jus kat atas? Aku panggil jus Seven, orang lain aku tak tahu panggil apa. Jus ni macangge ubat gitulah kot, untuk kurus, hilang resdung dl (sumber: Abang -.-). Aku dah lama nampak. First time tengok dalam peti, masih penuh lagi isinya.

Semalam aku ternampaklah jus tu atas meja. Tinggal sikit je lagi! Aku pun nak try rasa, sebelum ni try bau. Perrgghhhh! Begitu 'sekali' baunya -.- Lalu semalam aku minum segelas. Sedap jugak walaupun bau agak tidak menyenangkan -_-"

Aku pun tuang segelas lagi. Walid yang tengah makan tertengok dan...

"Heh! Orang tak minum banyak-banyak. Biasa orang minum dua tiga sudu je. Tiga hari sekali macam tulah Minum jelah kalau dah tuang tu.." ujar beliau.

T______________________T
Lerrr, aku dah minum dua gelas yok! XD Sakit sungguh budak niii. Terkedu aku masa Walid cakap macam tu. Aku pun bermonolog sendirian dalam hati, "Dah tu, aku dah overdose ke ni?" XDDDDDD

Alahaii, jus Seven.


Lerr, sama je adik dengan abang. Haiyaaa. Abang ah ni! XD

Then, Maklang dan anak-beranak datang. Along, Kakak, Alang, Irfan, Fikri semua adaa! Tapi time tu aku dah nak tidur (biasalah diorang, suka sangat datang malam-malam -.-). Aku keluar salam dengan Maklang, Alang je..

Lepas tu masuk bilik balik.


Weh, perli ke ni? -__-"

Tetiba time atas katil, starting to fall asleep...

"Makngah! Makngah! Ni ke jus yang Fifi minum tu?" sayup-sayup kedengaran.

Suara Kakak (Fizah). Aku pun celik mata. Dalam hati, "Wehhh! Ummi tak tahu lagilah pasal aku minum jus tuu!"

Then aku dengar Kakak Fizah cerita dekat Ummi aku. Along ngan Fikri and Irfan gelak. Hoiii! Malulah macam ni. Mujur tak jumpa dah diorang lepas tu XD Aku sangat malu! Lastly aku telefon Alya. Hahaha. Dia tengah buat apa entah. Then akhirnya aku letak macam tu je sebab tak dengar percakapan dia -.-

Hari ini ke sekolah macam biasalah. Cuma berdebar sikit XD Sebab kena tasmi' hafazan... And something -__-" Sabo jelah kan. Tapi tak apa, aku redha je dengan semua yang berlaku... Sebab aku ada Kakngah, Kakak, Abang, Amuh, Kak Didi, Ummi, Walid... Semua sokong aku walau macam mana sekali keadaan aku :)

Thanks :D

Dan memories of the sweet moments I had with everyone. Yup, the memories keep me strong :) Farhana, Halimatul, Annisha, Hawa, Syazwani... Aliuddin, Ayub, Amir Hamdan, Anas, Farid. Hoho ~ Teacher Khalbi, Teacher Zainun, Ustaz Aziz. The sweet people, along with my sweetest memories HOHO


Ok sile gollek sekarang tengok due dari kanan XDDDDDDDDD Dan first dari kiri, sungguh misteri! Adehh, sakit perut gelak tengok gambar ni XD

Thanks kepada semua yang menyokong saya, yang buat saya bertahan selama hari ini... Hahaha, saya happy pun sebab ada orang untuk saya 'happy'kan. Kalau takde orang, baru saya menangis -___-" Tapi sekarang ni I'm stronger sebab makan Biskut Tiger (????)

Aku menangis jarang. Kalau menangis, sebab geram tahap kambing. Mujurlah aku ni jenis easy come, easy go XD Bukan easy come go apa, the emotions tu, easy come, easy go. Hahaha. Aku cepat lupakan apa yang terjadi, tapi nanti saat aku keseorangan dan ingat-ingat balik, memang tersiat hati ni -__-"

Mujurlah aku ni tak berdendam, yang jenis nak balas dendam je aje kerjanya tuhh XD Dendam tu adalah, masa tengah ingat-ingat balik tu ahh. Then lepas tu tidur -___________-" * mende au motif, baru ingat nok balas dendam, pahtu tidur, bile bangun, "let's start a new day!" dengan gembire *


Aku tak suka berdendam, nanti menyusahkan diri sendiri. Adehh. Ddendam nggoh XD

Ok, pelajar-pelajar 3A2, jangan ddendam nge saye sebab maroh tadi. Orang kate overdose XDDD

Wassalam.
BAII

Comments

  1. afi mesti kuat..mesti hebat..mesti lawang kak didi..11A+ ..neh?kekgi afi besor,afi akan rase mnde hok berlaku skrg ni adalah small matter..be strong..only the strong.
    -amuh.

    ReplyDelete
  2. Apabila kita ada masalah, kita selalu rasa masalah kita itulah yang paling besar di dunia dan kita akan mencari-cari orang untuk berkongsi beban masalah kita itu (untuk wanita) atau lari dari dunia untuk mencari jawapan yang tak kunjung tiba (untuk lelaki).

    Terkadang tanpa disedari bahawa kita seakan kecewa dan terus kecewa dengan keadaan di sekeliling kita. Walaupun ada sebahagian manusia lain cuba membantu kita, pada kadar sewajarnya, namun kita melihat usaha kecil tak seberapa itu, menjadikan kita tak bersyukur.

    Begitulah kita, di saat kita bermasalah, kita mahu manusia mendengar dan membantu kita, regardless bagaimana keadaan orang lain itu.

    Sedangkan, Allah memberi pertolongan terbaik dan tepat untuk kita.

    Samada orang membantu ataupun tidak.

    Kerana itu, pertolongan berbentuk manusia itu merupakan hadiah dariNya, merupakan bantuan dariNya.

    Sedangkan sebenar-benar bantuan dari Allah.

    Sejauh mana kita mahu manusia membantu dan menolong kita, tentu itu tidak pernah cukup dan mampu membantu kehidupan kita.

    Jika kita selalu rasa tak cukup, selalu rasa tak dipedulikan dan rasa tak dibantu sedangkan ramai manusia sekelilingmu mahu membantumu dalam kesibukan diri mereka masing-masing, manusia hebat macam manapun , tentu takkan dapat memuaskan hati kami.

    Kerana kita ini manusia.

    Makhluk Allah. ciptaan Allah.

    Bila ada switch rosak, engine rosak, whatever is wrong with us.. Pencipta sahaja kan dapat membantu kita.

    Tapi betullah, bila kita ada maslah, kita nak sangat orang tolong dan dengar masalah kita, tapi bila orang lain ada masalah, adakah mampu kita membuat yang terbaik untuk orang itu?

    [Sumber: iluvislam.com]

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers