Macam - macam kes. Penat weh.

Ohhh haiii. Hari ini aku sekolah, entahlah pihak sekolah tu tetiba nak cuti untuk Deepavali pulak -_-" Tadi masa cikgu tengah mengajar elektronik dan semua orang tengah tekun (aside from yang muka dah nak gugur tuh), tetiba aku angkat tangan dan;
"Cikgu, sebenarnya kita ganti cuti apa ni?" - me me me
"Laa, awak tak tahu lagi ke? Ganti Hari Deepavali." - cikgu
And then sekelas (gabungan 3A1, 3A2, 3A3, 3A4 KH ERT) macangge "HAH?!" sebab... Rasa macam tak berapa nak kenalah, sekolah kami memang jarang cuti dan ambik cuti. Lagi tambah menghairankan aku, cuti Raya Cina hari tu tak lulus pun tetiba Deepavali lulus plak XD

Huish, macam-macam.

Tumblr_lk9owl0e0n1qfo01bo1_500_large

Semalam, seharian aku baca novel Angel - LA Weatherly. Aku actually geram sebab hari ini kena bersekolah -,- Rakan-rakan yang lain jugak menghadapi perkara yang sama, semua mogok dan tak sentuh buku. Adehh, beginikah pelajar PMR?

But it's good, though. To read a nice book in this nice room. Rasa macam lepas perasaan (yeah, I really expressed my feelings through reading). Phew! Rasa best gilaa! No one knew, at first. Not even my family, until I told my friends this morning when I reached school. Shhh! :P


Remember this book? Good choice, though. But something tells me there's something familiar about the story, the plot, the consequences... Yeah, it reminds me of Twilight, Fallen, Hush Hush, The Mortal Instruments. It's sort of, all mixed together -__-".

At least the hero was not disappointing as Dimitri Belikov * pats my own head *. Alex Kylar, I hated him all the time, until now, I still hate him. But he seemed fine apart from me hating him -,- And wth the heroine's name was Willow? As if, Willow the tree!


Tapi seriously, walaupun aku tak suka Alex, I like him more than Dimitri. Aku rasa Dimitri tu psycho sikit-lah. Alex is not psycho, just a psychic. But overall, setakat ni heroine memang best :D Maybe sebab heroine pun ada speciality.

I just realized that's the difference between Bella and the other heroines - Luce, Clary, Nora, Tessa and... Willow.

Yeah, Bella was sort of vulnerable, no - too vulnerable! Always depending on everyone else.
Hope Meyer could do her character better, but oh well!

I was a fanatic lunatic fan myself, before. :P

And paling aku fed-up sikit, sekali lagi aku menghadapi cerita yang ANGELS are EVIL. Wadde? First, Legion and now, Angel. Lain sikit cuma Legion tu movie je, kalau jadi novel, mahu terbelit lidah baca. Dengan otak-otak sekali terpeleot -,-

But, apart from all of that, bad choice for me, 'cause the novel will be continued..........................

Gedik, bro! Padahal 'Ainul dah pernah ingatkan aku;
Fifi! Jangan beli novel bersiri, ok!
Aku taktauu pulak yang Angel tu bersiri, aku main ambik je sebab baca sinopsis nampak macam jalan cerita dia easy come, easy go je XD Last sekali punyalah agak berbelit, and of courselah ending (for book one) is good. Ending dia sama dengan City of Bones.

The main protagonist is the main antagonist's daughter.
Clary - Valentine. Willow - Raziel.

And I know in the third or fourth book, Raziel will die. Dibunuh oleh Alex, tak pun Willow sendiri. Eii, macam dah boleh agak je. Kalau lain pun, lari sikit jelah, maybe book five. But Raziel memang akan mati, like Valentine. Buh-baii dear stupid daddy-angel-likely-to-be! * jarang biasanya watak antagonist jadi baik, kalau ada pun hidup tak lama X.X *


Alamak hai, I should listen to 'Ainul-lah in the first place. Aku dahlah nak exam, Angel Fire (book two of the Angel series) and Passion are coming this June. Sekali dengan CoFA. Aku beli online jelah. Ehek ehek :P Ataupun batalkan dulu niat tu, teruskan stadi.

Last day of PMR, malam tu jugak kalau nak terbang ke KL, silakannnn.....

Enough.


Tadi blogwalking dekat blogs I follow, ha, ha. I feel like I shouldn't blogwalk too much, as it might affect my brain under some circumstances. Internet nowadays, are not to be trusted. Even the smallest, simplest thing would go straight to my logic.

And I could not bear the thought of it. Not now, with the coming examination. I really need distractions, but not with the thing they are posting in their blogs. I also need distractions for my own distraction. I want the distractions to be twisted together, then I would be fine.

The Angel novel seemed to erase my tension a bit, just a little bit :)

'Ainul and Sofiah and Syafiqah made me forget ALL of the tension, thanks XD

Iyalah, aku baca pasal isu agama. Yeah, I'm a religious-school girl. I know things, but there are many other things that I don't know. Kekadang tu goyah jugak baca about what they are saying, but I have to keep my faith strong.

And inshaAllah, I'll keep it fine.

Haish, inilah sebab aku tak suka sangat baca blog orang yang suka tulis isu-isu yang err, kira macam 'berat' sikitlah untuk difahami remaja moden nih...

Aku paham, niat diorang baik.
Tapi..

Aaa, umm. Takpelah. Nanti aku bersoal jawab dengan Amuh. Entah ke mana abang aku seorang tuh, orang SMS tak jawab. Email tak dapat-dapat -_______________- I miss you-lah! Takpe takpe, tahun depan Amuh ngajor sekoloh saye neh, guru ganti XD

Hakhakhak.

Wassalam.
BAII!

Comments

  1. tadop pon sms?appish..i miss u too afi..gwane tahu amuh nk ngajo shams ni???haaa??dohlah bakal kakok ipor ex stdnt shams!!hahaha..alumni buleh joinglah amuh pahni!!yeayyy!!!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers