OmaiiiOmaiii! I love this!

1.5.11


How are you doing, guys?! Ohman, I'm so happy plus delightful plus excited and alll zzzzzzzzz! I just created my own Twitter this morning and then I followed some of the Twilight stars * giggles a lot * and Cassandra Clare, also Meyer!

I don't know if you know or not, but I'm a huuuuuuuge fan of Max Irons right now! Since the Red Riding Hood movie came out, of course. He's just like Pattinson! Grrrr, so gorgeous! Then, I searched for his Twitter, but ended up finding this!


Omaiii! * I'm not calling for Mai alright XD * Max Irons as Jace Wayland? Whoaaa, super best! And splendid and happy and all stars! Weee ~ I, seriously, really like the idea of Max Irons being Jace Wayland in The Mortal Instruments series! Ohman ohman ohmannnn!

If the casting crews really pick Max Irons for Jace, I will be screaming loudly, in my heart -,- Wait, I don't want my heart to burst because I'm too happy! Hahahaha ~ Oh well, screw Pettyfer! I thought I read an article saying that he rejected the role of Jace -,-

Okay, enough Max Irons for the midnight. I don't know why I'm staying until this late. Daaa.


Sebenarnya aku tengok cerita Legion ni, starting 11 pm tadi. Lepas tu masuk bilik terus online, ingatkan tak ada orang online, tengok-tengok ada 'Ainul Munirah kat fesbuk dengan beberapa orang laki budak kecik. Kehkeh. Eh jap, I'm going to story about the movie, not the Facebookers -,-

BTW, aku tengok cerita ni tanpa perasaan pun. Entah kenapa, aku suka sangat tengok cerita yang ada perang perang sekarang ni -_____-' Lepas tu bila tengok diorang lawan lawan, aku akan gelak sebab benda tu kelakar. Cis. Apa kena dengan diri sendiri ni?

Movie ni, aku rasa macam perli Tuhan dan malaikat-lah. Yalah, ada ke malaikat ingkar perintah Tuhan? Dan tetiba malaikat jadi jahat? Diorang orang puteh ni tak tahu ke yang orang Melayu kita ni ada perumpamaan, 'baik seperti malaikat'? Adehhh.


But aku masih melayan cerita ni sebab ada Paul Bettany ni! Eceh, macamlah aku kenal sebelum ni :P Aku suka lakonan dia. His acting is awesome! Of course-lah, aku memang suka watak yang dilakonkan tanpa perasaan sangat, macam tak ada apa-apa berlaku although it's, like, the end of the world (in the story).

Contoh lagi: Horatio, CSI: Miami. Memang, memang, tak ada perasaan! Istilah aku dan kawan-kawan panggil, muka TP (tiada perasaan). So, superb lah si Paul Bettany ni berlakon, bagi akulah. Sebab, as I said before, I like the way he played his character :)

Heh, bukan Paul the octopuslah -,- Yang tu dah lama mati X.X


Ini, ialah pelakon bernama err Kevin Durand ni jadi Gabriel (kunun). So, story ni totally out of mind. Memang gila-gila fictional dan tak masuk akal. Oh eh, maklumlah, bukan orang Islam pun buatt -___-' Tapi aku bukan nak cerita pasal Gabriel nih. Nak cerita pasal Kevin Durand.

Rupa-rupanya dia adalah Mogadorian's commander in I Am Number Four's movie. Lerr, orang sama rupanya. Tak sangka bertemu lagi kita, ya encik Durand! Kahkah. Memang dia suka berlakon jadi watak antagonis ke? -__-' Dan si Paul tu pula suka berlakon cerita bab-bab cenggini jugak.

Macam Priest.

Sebelum cerita Legion tu ada cerita lagi, tapi aku tengok part last je. Dah tak ingat pun tajuk movie -__-' Adehh. Susah betul macam ni.

In conclusion, aku recommend tak payahlah tengok cerita ni. Kalau korang suka aksi tembak tembak, lawan lawan, hah tengoklah. Aku suka, sebab tu tengok XD Tapi bab-bab angels and God, no man, aku tak setuju and whoaa, memang betul-betul tak betul omputeh ni...punya kepercayaan.

Na'uzubillah min zaliik, mintak jauh dari kesesatan yang nyata.
Amiin.

Wassalam.
BAII!
Post a Comment