alhamdulillah everything's over.


Alhamdulillah AF9 sudah tamat and I'm very thankful. Aku dah nak muntah tahap gaban tengok iklan warna hitam merah putih tu. Ewww. Dan AF9 is the final kan? Lepas ni tak ada lagi kan? Good. Dah dapat hidayah kot producer dia tuh.

Pandai-pandailah buat program Islamik sikit, ASTRO. Penonton pulak, korang tak perlukan hiburan semacam AF ni semua. Melalaikan. Dahlah tu, tambah dosa lagilah korang duk tengok aurat diorang terbuka sana terdedah sini. Macam pfffffft.

Oh dan pesanan sikit kepada yang berkenaan;
Kalau keluar jalan-jalan kat bandar ke mana ke, boleh tak jangan tambahkan dosa aku? Yalah, aku tahu aku tak lepas daripada dosa, but at least kalau korang pakai pakaian yang tutup aurat dan longgar kuranglah sikit dosa aku dalam sehari tuh.
Oh well, aku tak kisah dengan dosa korang buka aurat tu sebab korang sendiri pun tak kisah dengan dosa korang tuh, so apatah lagi orang lain. Orang tegur, program kat tivi (sikit je pun) semua dah cakap jangan pakai pakaian yang tak berapa nama pakaian tuh, korang pakai juga.

Eiii, geram sungguh aku! Tak payah ikut orang non-Muslim atau orang kafir sebab kita ni orang Islam. Tak payah duk ikut artis yang buka semua benda tu. Korang jangan tambahkan lagi bilangan orang yang kesian dengan korang kerana attitude korang yang terpesong tuh.

And please, jangan cop orang pakai jubah, tudung labuh, baju labuh seluar longgar sebagai kuno. At least golongan ini sudah memenuhi syarat menutup aurat. Sepatutnya korang jadikan contoh, bukan sindir. Buat tambah dosa lima guni lagi adalah.

Kepada budak sekolah agama;
Act sebagai seorang budak sekolah agama. Jangan malukan nama sekolah. Don't ever! Kitalah yang belajar agama lebih sikit daripada orang lain disebabkan persekitaran sekolah agama. Sepatutnya bersyukur dan jadi pembimbing kepada rakan-rakan sekolah bukan agama atau biasa, bukan ikut sama jadi macam diorang. Oh puh-lease. Jangan buat aku gedik.

Ni nak marah ni.

Aku tak perfect, tak ada siapa cakap aku perfect. Nobody's perfect. Aku cuma geram je, boring kalau pergi Giant, Mydin, Mesra Mall, Alamanda, Tesco, One Utama blablabla tengok girls sebaya aku pakai macam tak pakai baju. Ewww. Korang tahu tak, ramai orang nak termuntah tengok orang pakai macam tu? Do you ever realize that?

Dah lama aku tak sindir, tegur direct. Pandai-pandailah. Sebab itu aku tak suka AF, Mentor, OIAM, haram TV shows. Sebab hasilnya terjadilah kepada remaja-remaja sekarang ni.

okebai

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers