Counseling hour - activity!

23.6.11


Apa khabar? Ok fine, aku sihat sejahtera alhamdulillah. Maybe sebab tak pergi sekolah kot hari ni ('',) Alaa, bukannya belajar pun. Baik aku duduk rumah, selain boleh online, aku sentuh jugaklah homework (but apparently not). Ugh, aku pun tak fahamlah mengapa mengapa mengapa perlu malas sebegini rupa -__-"

Pada setiap hari Selasa, aku ada aktiviti kokurikulum (KOKO). Oii, aku duduk Terengganulah, of courselah hari Selasa, aku tahulah yang duduk sebelah pantai barat sana KOKO hari Rabu. But who cares as long aktiviti tu dijalankan dan balik lewat petang ataupun tak balik-balik (budak asramalah x]).

So, baru-baru ni ada perjumpaan Kelab Bimbingan dan Kaunseling (BINGKAS).

Aku antara ahli kelab tersebut. Tak ramai pun ahli, tak sampai 60 orang pun. Yang hadir baru-baru ni tak sampai 40. Awal-awal tahun cikgu dah bahagi-bahagi kumpulan untuk handle aktiviti setiap minggu. So, aku kumpulan kedua dan kumpulan pertama dah buat aktiviti diorang pada bulan..err, Mac yang lalu -,-


Aktiviti yang kami buat ialah cantumkan kepingan kertas yang sudah dipotong. Bila dah cantum habis, diorang kena cari perkataan dalam word search berdasarkan clue yang ada pada kertas tuh. Ehek. Ada enam kumpulan semua sekali. Dua kumpulan lelaki, the rest are the girls'. Credits kepada Kak Didi sebab bawak kamera D3100 dia tuh * sniff sniff jealous *.


Pertarungan bermula. Oh, group aku terdiri daripada aku, 'Ainul, Sakinah, Kak Anis dan Adik Husna. Yang tengah berdiri dalam gambar tu Kak Anis. Tepi Kak Anis pakai tudung pink baju kurung comell tuh Kak Dila, junior Kak Didi kat SHAMS jugak. Time ni aku tak ada, aku berlari-lari ke kelas 3A2 untuk ambik kertas jawapan x]



Kumpulan Kak Nailah, Kak Alya, Kak Fasyiha, Kak Aimi *ehem*, Kak Fatin Nabila dan Kak Fatin Athirah -____-"

Kumpulan Syauqi -,- dan Aiman Zakwan (yang adik tu aku tak tau nama)

Kumpulan adik Anas dan adik Syafiq (form two and form one)

Kumpulan Izyan and form two students

Kumpulan adik form two (and form one kot?)

Khusyuk buat puzzle woh - dan cari jawapan xS

Kumpulan Aisyah, Amirah, Fakhira, Aima.

Tengok jawapan sikit... Ahaks.

The first group to finish! (tengoklah ahli ada 8 orang tuu -,-)

Pihak juri menanda kertas x]


Mujurlah aktiviti ni berjalan sekejap je, sebab masa tak cukup. So far, three groups lengkap, three groups tak lengkap. Ehekk.. Kumpulan aku tak buatlah sebab kiteorang kene memantau groups lain-lain tuh. And ramai yang tak puas hati apabila sinonim 'doctor' is 'physician'. Wow, are they all masters in English? I'm not just saying because of anything, it's because my sister who has Master in English wrote the clues. No offense ;D

And perhaps, diorang tak tengok kot Merlin. Of course, every time the show was airing, always Gaius the Physician. And what did he do for a living? Treating people, making medicines/potions for the King and the people. Treating Morgana, whatever. It's similar to the work doctor. Or the meaning of physician has been changing as time moves on?

Don't think so, really.
Please check EVERY dictionary you have.

Speaking of dictionary and meanings.... Do you have any idea what merlin means? Oh-emm-gee! Thanks to 'Ainul for searching it. I'm proud of you. Nak tahu apa maksud merlin? Pergi search sendiri. Dan yang pasti aku sangat sangat sangat TE - RA - SA. Bukan Theresa Palmer -,-


Oreo! Not my favourite, tapi dalam banyak-banyak ni, oreo paling best kot. Cheese takdak -,- Nanti berebut plak. Thanks Kak Didi

Tata, assalamualaikum !
BAII
Post a Comment