Ageist.

Tumblr_lhah2fl6gx1qdjjddo1_500_large

Haiyoo, assalamualaikum semua. Chip chip, apa khabar ye? Sila abaikan gambar kat atas. Saja je letak sebab effect bunga violet tu comell. Yang dua ekor pontianak tu tak admire sangat terutama yang pakai lipstick warna merah. Yang pakai wig pun 2x5 je. Tapi comell wig tuh.

Kat sekolah waktu English dan BM buat oral. Aku tak buat, English sebab tak prepare langsung! BM? Pun tak prepare, tapi aku partner dengan Sofiah. Sofiah tak ada, dia pergi kem English dekat dewan. Kem tu berbayar. Macam bengkel macam tu ah. Sakinah, Syafiqah join jugak. So tinggal aku dengan 'Ainul jerlah.

Untuk oral English, ada a group of nine girls buat lakonan. Cerita The Rich, The Poor and The Swallow. Err, lebih kurang macam tu ah tajuk. Banyak diorang buat/bawak props. Salah satunya, teddy bear fluffy yang gebu! Kuikui. Aku jadi guardian Fluffy tu, dan aku kasi sendiri nama tu XD

Fluffy kepunyaan Liani :P

Teddy_bear_friends-550_large

Sepanjang ketiadaan Liani, beliau suruh aku jaga Fluffy. So I jagalah. Kelek ke sana ke mari satu sekolah -,- Memalukan diri sendiri je. Dan setiap kali bertemu pelanggan kawan-kawan, semestinya, "Wahh comellnya!", "Eeee cutenya!", "Fieyy! Awak dapat kat mana!". Oh sungguh excited jadi famous. Huahua =.=

Zzzz.

Dua tiga menjak ni asyik pasal guardian je. Guardian angel dah tak dah, semua dah lenyap untuk seketika sebab tak baca siri Fallen, Hush Hush dan Angel. But, guardian dalam cerita Vampire Academy, mostly dhampirs (half-human half-vampire). Dan yang buat aku nak gelak... Jap.

Tadi time Pendidikan Seni, kaunselor ambik alih. Kira macam brainwashing (wow XD) untuk calon PMR ni. Kaunselor ni best, banyak gila buat lawak. Ada satu lawak yang tak boleh blah, yang aku seorang je faham pun -,- dan kalau Alya sekelas, mungkin beliau akan gelak overdose.

Cikgu tengah cakap pasal nama. "Itulah, duk panggil Roy, Roy. Ingatkan nama apa, rupanya Boroi." Teringatlah dengan Moroi dalam cerita Vampire Academy. Moroi is a mortal vampire. Sebab hari tu Alya pernah perli nama Moroi tu boroi. Terasa terasa! XD

Tumblr_l33fpxwpgc1qbmkyco1_500_large

After that, adalah sebut pasal memanah. Cikgu cakap, "Buat apa memanah? Tahun ni memanah bukan kerja awak. Tahun ni awak PMR," and then cikgu pandang aku, aku toleh kat 'Ainul sebelah. Cikgu pun tambah, "Habis tu, kalau hebat sangat memanah, berapa ekor tupai dah dapat?" Lepas tu semua orang gelak -___-" Aku tak berapa nak gelak.

* gambar kat atas tu aku bayangkan Finnick Odair The Hunger Games tapi malangnya Finnick guna trident bukan bow and arrow, itu Katniss -,- *

Oh and! Buku Spirit Bound and Last Sacrifice sudah selamat tiba! Express gila MPH! So far, semangat sangat, bila dapat je buku tu, masuk bilik kunci pintu terus baca -__-" Beberapa minit kemudian, Ummi memanggil, "Adikkkk! Makan nasiiiii!" Lalu...

"Manalah nak makan... Baca bukulah tuuu," kedengaran suara Kakngah sayup-sayup.

T_T

Aku pun, bagi mengelakkan orang suspicious, terus keluar bilik dengan wajah happy. Happylah dapat baca sambungan. I get to see Rose and Adrian! Dimitri is annoying, ditambah lagi dari awal aku memang tak suka dia -,- Rasa nak beritahu Richelle Mead;

Can you make two endings of Last Sacrifice? First with Dimitri with Rose, the second one, Rose and Adrian. Hee hee.

But, I think there's a reason kot dia tak buat Rose Adrian. Sebab in the second series (Bloodlines), Adrian Ivashkov antara watak utama along with Sydney Alchemist, Eddie Castile and Jill Mastrano. I think Adrian will be with Jill kot. Or else with Sydney lah. Eddie/Jill and Adrian/Sydney. I'm...game? :-S

Bloodlines keluar August ni. Tapi kat Malaysia tak keluar lagi kot.
Sebab Passion pun belum keluar lagi setakat ni -,-

Tomorrow will be an empty-classroom day with almost all the girls deciding to enter the English Camp. Jangan tinggal aku dengan 'Ainul sudah. Nabihah, Hikmah, Alia dan Izzati tak join. So, tinggallah kami beberapa kerat ni. Dan tetiba esok ada perhimpunan rasmi.

Oh well, ganti yang hari Ahad ni kot. Ahad ni cuti!

FINALLY!

Sempena kemenangan Terengganu dalam Piala FA dan SUKMA.
Wanerr nnellang molepp nihh? Hahaha.

Aku rasa itu je kot untuk hari ni. Lately aku kehilangan idea untuk berblogging. Tak tahu nak blog apa. Takkan nak cerita pasal Nora Elena kot, rata-rata semua orang dah/tengah tengok. K, I'm not going to critic anything ('',) Nanti orang marah. :P

Akhir kata, I'm an ageist. That's why I don't like Dimitri Belikov and Diana Agron. (???) * worst conclusion ever *

Wassalam
BAI XD

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers