my mates are happy.



Tumblr_ld9z4yhqvs1qeyhk4o1_500_large

Setiap tahun, aku seorang yang jenis observant. Yep, that's me. Tapi tahun-tahun sebelum ni tak macam tahun ni. Tahun ni sangat lain dan amat berbeza. Ok, berlainan dan berbeza ialah sinonim. Well, kesedaran ni wujud baru beberapa saat, tapi aku dah lama memerhatikan semua ni. Aku sendiri dah pernah bermonolog sendiri (luaran atau dalaman, ikut suka).

Yet, I feel something so....different.

Memang, aku tengok semua orang happy. I mean, REALLY happy. Kalau tengok wajah diorang, surely sangat bahagia dengan apa yang diorang ada sekarang. Nak kata awal tahun tu, tak, tapi lately ni la. Sebelum cuti penggal lagi. Semua orang dah macam happy, bahagia, macam keluarga. Kawan baik, gurau-gurau, gelak-gelak. Masuk kelas orang lain tak lagi jadi isu.

Dah jadi fenomena kut. Hihi.

Well, before cuti and exam hari tu memang ada complications, yang membuatkan keadaan jadi stress sedikit. Tapi sekejap je, tak adanya orang nak berdendam lama-lama. Aku sendiri pun dah maafkan orang yang bermulut tidak wangi itu but somehow affect my point of view in them. Orang yang buat hal, semua aku dah ok, aku tak suka (or maybe tak boleh) marah lama-lama. Tak best.

I feel perfectly fine bila semua orang happy. Aku dapat rasa yang something dah macam menyatukan kawan-kawan aku ni semua. Err, taklah sangat. Tapi, seriously, semua orang sangat gumbira. Macam masalah-masalah yang ada non-existent. Grr, it took me ages to figure that out. Well, tahun ni aku tak observant sangat, aku obsessive dengan menda lain (tak perlu cakap).

Bukanlah aku dengki atau iri hati atau jealous dengan kegembiraan yang mereka hadapi, malah aku sangat happy. Seeing them happy makes me happy. Aku suka tengok diorang happy, tak gaduh, tak bermusuhan. Diorang buat lawak lepas tu gelak, jalan sama-sama, playing together...joking around. Rasa macam semua tu comell.

Dan yang pasti masalah yang ada dulu tak cukup berkesan sekarang ni.

Rasa macam yang masalah dulu-dulu tu membuang masa je. Zzzz.
Memang pun :P

Oh dan yang paling menakjubkan, bila semua orang happy, hubungan sesama kita jadi ok. Mestilah, kalau dah happy, takkan nak marah orang pulak kan? Contoh; kalau aku baru je beli 500 novel kat MPH, takkan aku balik daripada MPH tu aku pergi maki-hamun orang kot. Not likely, memang aku tak ingat dunia dah masa tu. Haha, memang aku pun.

Aku suka tengok diorang happy. I'm happy for them. Dan nak tahu kenapa kita happy bila orang lain happy? Sebab bila happy, orang senyum. Bila orang senyum, rasa sejuk hati (bukan seram sejuk). Senyum kegembiraan dengan senyum evil lain -__-" Walaupun sebelum ni pernah buat hal, aku tetap gembira tengok diorang gembira. Tak kiralah yang cari pasal ke tak :P

Dari jauh aku tengok diorang happy, dalam sudut hati aku...aku sendiri tak happy. Aku terhibur tengok diorang gelak, buat lawak. Entahlah tiap-tiap hari pergi sekolah rasa sayu dan hiba -___-" It's not them, it's me. Tengok muka orang tu, rasa bersalah. Tengok orang lain pulak, rasa geram, then lepas tu insaf. Ohmiii, it's ME!
Ayat biasa dalam novel movie blablabla,
"It's not you, it's me." said the heroine.
The hero replied, "Yes, it's me. Not you."

Last sekali dalam cerita tu, aku tampar dua-dua - hero dan heroine sekali. * DOH BAKPE TUKO TOPIK TETIBE !! *

Sorry.

So, dengan kegembiraan yang diorang ada, aku harap it will last long. Sampai bila-bila. Tak perlu gaduh-gaduh lagi. Aku sendiri janji aku takkan cari pasal. We need to lead a happy life. Jangan emosi sangat, think positive. Don't think about what others are saying about you. What is important is that you make yourself proud. Be happy, think positive, act fun :D

Aku sayang semua kawan aku, semua batch aku di tingkatan tiga yang akan ambik PMR tahun ni. Aku tak kesah ah sebelum ni pernah gaduh/bercakar kuku jari ke apa, I don't care. As long as korang jadi diri korang. Don't be hypocrites. Selagi korang kekalkan kegembiraan korang, okay I'm fine. Korang happy, aku happy. Aku sedih, korang mesti kena happy jugak.

Tahun ni kita kena happy sebab bila happy kita jadi bersemangat. Kita PMR tahun ni.

If you'll be my Bella,
I'm gonna be you Edward who always be overprotective of you,
And I'll be Jacob to protect you from doing something stupid.

I want to be your Merlin,
If you'll be my Arthur.
Together we can save the world from the evil Morgana.
And I'll save you whenever, wherever.
Because we are two sides of the same coin :)

Lissa and Rose are best friends who would protect each other whatever the circumstances are.
I'll be the Rose if you'll be Lissa,
because Rose would never ever let Lissa slip from her sight.
And Rose would step in front of Lissa and get shot by an enemy.
I will be Rose, no, I want to be Rose.

Selagi hayat dikandung badan... * sile jangan nyanyi lagu sekolah -,- *

Selamat study smart. I wish us all the best :) Semoga PMR SHAMS 2011 mantap dan 100% 9A! If we can achieve that point, we're gonna be the famous history breakers. Let's get started.

We don't know when we'll die.
And I'm here to say I'm sorry.

Wassalam.
BAI

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers