Posts

Showing posts from July, 2011

Hari Paling Stress.

Image
Assalamualaikum warahmatullah :) Alhamdulillah dapat lagi aku menghapdet blog aku yang entah apa-apa ni. Dah kosong pun aku rasa. Biarlah, nanti lepas PMR barulah lebih bermakna dan berisi zzzzz. Apa-apa jelah. Aku update ni pun nak cerita-ceriti masalah aku yang sebenarnya takkan diceritakan secara details. Jadi korang layan jelah penghamburan ayat-ayat yang langsung tidak menyerlah kat blog ni dan masukkan dalam otak. Korang scan, and bila akhirnya korang tak faham korang keluarkan balik okedahjanganlayanakumengarut.
Actually hari ini aku tetiba down gila. Rasa nak nyanyi lagu Baby, are you down down down down down by Jay Sean ft. Lil Wayne pun ada jugak tapi disebabkan terlampau emosi aku dah tak boleh nak menyanyi. Yang dapat aku nyanyi ialah lagu-lagu yang makin buat aku rasa sedih dan emosi. Oh, man. Fortunately, tak ada sesiapa yang sedar aku emosi seorang diri. Padahal semua orang di sekeliling aku tengah berceloteh gembira, bergurau senda, bercerita riang. Kugembira sentiasa…

Tired of dramas ;D

Image
Assalamualaikum and a very good evening! Hmm, disebabkan permintaan dari beberapa orang rakan aku (yang hanya mereka je baca blog ni, duh -,-) aku pun tergerak hati-lah nak update. Aku bukan apa, exam trial aku dah esok lusa. Tak sampai seminggu. So, takkanlah aku nak berdating dengan blog ni aje? Lagipun tahun ni kalau korang perasan#sniff aku dah jarang update disebabkan 1Peperiksaan yang bakal aku hadapi. Trial PMR didahulukan, PMR diutamakan Okay, ini lebih kurang slogan yang aku cipta semalam dekat Syafiqah sebab, err, sebab kiteorang sama-sama tension tak boleh nak berPJ hari ini gara-gara jadual anjal yang membuatkan kulit pipi Kak Ti semakin anjal (???). Hmm, fine. Aku dah mengarut tahap dinasour nih. Alaa, tak apalah, Piqah, tahun ni je kita korban waktu PJ #hek eleh padahal tahun lepas dan lepas punyalah malas nak berPJ Psychopath ;D
Oh uhh korang. Lately aku and da geng ada beberapa masalah. For the time being, aku dan 'Ainul ada two groups yang perlu diberi perhatian.…

Kem Akademi PMR 2011 Siri 2

Image
Readers sekalian!!! I miss you! Wahhhh, lamanya tak update blog. Rasa macam berkurun-kurun, biarlah baru seminggu pun -,- Ada banyak sebab kenapa aku tak update tapi sebab utamanya nanti aku cerita. Kita kena fahami cerita mengikut kronologi yang betul. Aii, macam Sejarah je aku dengar x]
1. Surat mengejut dari Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu (JPNT)
Rabu, 13 Julai 2011, lebih kurang jam 12:30 tengah hari, Ustazah Wan Suriati memaklumkan kepada kami bahawa beberapa orang pelajar tingkatan tiga (24 orang) akan ke Kem Akademi PMR Siri 2 di Institut Latihan Perindustrian (ILP) Bukit Parit, Marang, Terengganu pada petang itu juga.

Empat hari tuuu! Aku pun kaget-lah sekejap sebab Ummi dan Walid dah booked tiket kapal terbang untuk ke Kuala Lumpur bagi menziarahi anak saudara aku yang comel baru lahir tuh. Ehekk. Dengan sepantas kilat, aku berlari-lari nak pergi telefon. Time tu public phone adalah dua tiga orang lagi tengah telefon mak ayah, maklumlah last minute case.
Aku pun terlompat…

Kepercayaan khurafat yang melampau.

Image
Domo Mars playing piano, not 'pulling' it
Hey peeps. Lama weh rasanya tak online (walhal baru tiga hari). Yep, in cyber world, sehari sudah memadai untuk dikatakan LAMA. Lately sibuk tapi sebenarnya saja je buat-buat sibuk dan malas nak buka laptop nih. Oh sebenarnya tengah baca novel tajuk The Host by Stephenie Meyer.......................................

Baiklah, saya takkan cerita apa-apa pasal novel tersebut memandangkan Aqilah Nazri dan Vivacious Freak merungut-rungut tak faham jika saya cakap pasal novel-novel yang saya baca. Tapi hendaklah saya katakan di sini bahawa ini blog saya jadi saya boleh tulis anything even though orang tak faham langsung. So, apa kata korang menangis sekarang? XD

So as the title speaks, hari ini aku nak bungkam (ocehh) pasal kepercayaan khurafat yang memang, err, agak melampau bila diingat-ingat balik. Dua hari lepas aku dan kawan-kawan baru selesai kelas tambahan, in the mean time tunggu mak ayah datang, tetiba cakap pasal kahwin dengan sepupu…

Raydah Bareera yang comell dan menawan!

Image
Alhamdulillah, tadi tepat jam 11:59 pagi, Kak Asnie telah selamat melahirkan baby yang comell ini ditemani Abang. Wuwuwuuu! Comellah baby ni! Aww aww ~ Geram sihh tengok. Kat Facebook dah merata dah aku heboh -,- Ehem, obviously sebab aku baru mengenal erti rasa happy dapat anak saudara baru. Dulu umur setahun jagung tak rasa apa-apa sangat. Err dan satu lagi semua tu anak Abelong. Yang ini yang first bukan anak Abelong, ini anak Abang. Hehee.
Namun begitu, takdir Allah menentukan bahawa baby ni perempuan. Jadi, bertambahlah cucu Ummi yang perempuan iaitu seramai lima orang, dan angka cucu lelaki Walid masih berada pada nombor satu. Kesian dekat Yas jadi cucu lelaki tunggal! Tak apa nanti harta pusaka Yas boleh banyak -____-" Ok ok, Fifi jangan melencong ke arah harta pusaka. Jangan nak jadi mata duitan. Haiyaa! Takpelah Yas, nanti anak Ayahcik boy...kut. x] Comments Alya: Fiii, saya tengok anak sedara awak dari jauh ni ekspresi dia macam cakap, "Ecececece..." Siyes, muka …

setelah sekian lama... ahaks.

Image
Yo! Lamanya tak update ini blog. Tak ada idea maaa... Hush, korang tak tahu betapa penat dan letih serta lenguhnya aku menghadapi minggu ni. Serious letih. Everyone was playing their role in The World Most Emotional Day on 29th June 2011 (Wednesday). Memang superb dan lengkap. Pada hari tersebut jugak aku nak update pasal apa yang terjadi dalam slang negeri aku, tapi aku batalkan niat tu.
Korang ingat aku pernah berapi lepas tu tulis entry masa Hari Guru tu? Ouh, tak hengat tak hape. Huahua. Aku hampir sahaja buat entry sebegitu tapi sebenarnya tak pun. Lately ni aku dah boleh kawal emosi, no more entry menggunakan loghat negeri aku yang kurang difahami oleh orang negeri lain. Terutama kalau aku guna bahasa negeri aku yang terlalu mendalam tu, dengan aku aku sendiri tak paham -,-

Kisahnya ada orang cuba menegakkan benang yang basah. Cewah, nak guna peribahasa laaa ni. Dan tiba-tiba lepas semua yang berlaku aku pulak rasa bodoh sebab membesar-besarkan perkara. Actually bukanlah niat aku…

Followers