Tired of dramas ;D

25.7.11

Tumblr_lorkeekqde1qb03sko1_500_large

Assalamualaikum and a very good evening! Hmm, disebabkan permintaan dari beberapa orang rakan aku (yang hanya mereka je baca blog ni, duh -,-) aku pun tergerak hati-lah nak update. Aku bukan apa, exam trial aku dah esok lusa. Tak sampai seminggu. So, takkanlah aku nak berdating dengan blog ni aje? Lagipun tahun ni kalau korang perasan #sniff aku dah jarang update disebabkan 1Peperiksaan yang bakal aku hadapi.
Trial PMR didahulukan, PMR diutamakan
Okay, ini lebih kurang slogan yang aku cipta semalam dekat Syafiqah sebab, err, sebab kiteorang sama-sama tension tak boleh nak berPJ hari ini gara-gara jadual anjal yang membuatkan kulit pipi Kak Ti semakin anjal (???). Hmm, fine. Aku dah mengarut tahap dinasour nih. Alaa, tak apalah, Piqah, tahun ni je kita korban waktu PJ #hek eleh padahal tahun lepas dan lepas punyalah malas nak berPJ Psychopath ;D

Oh uhh korang. Lately aku and da geng ada beberapa masalah. For the time being, aku dan 'Ainul ada two groups yang perlu diberi perhatian. One group - 2A2 in 3A2 Fifi, 'Ainul, Sofiah, Syafiqah and Sakinah. The second one, geng usrah - Fifi, 'Ainul, Kak Ti, Alya and Sabrina.  So both of the groups ada masalah tersendiri, terutama yang geng usrah. Memang konflik jiwa dan raga-lah baru-baru ni #dengan aku aku sekali stressed out But alhamdulillah, masalah selesai setelah semua pihak mula menunjukkan sikap toleransi dan tolak ansur zzz.


And tetiba time exam dah benar-benar dah depan mata, ada sesetengah pihak cuba mengganggu konsentrasi kami semua. Sengaja ke apa ni? Aku pun tak tahulah nak cakap apa. Nak marah, budak kelas sendiri. Tak pasal-pasal cari pasal. Aku dah malas gila nak sound macam #hari tu sebab aku tak naklah dicop makcik bendahari garang. No way, aku tak garang, aku tegas bila bab-bab yang mengacau-bilaukan keadaan DALAM KELAS ITU.

Oh well, aku sendiri pun dah rasa macam orang buangan je duduk dalam kelas tu. Duit kelas dah berkurun tak kutip, sebab tak nak ganggu diorang fokus belajar. Nanti-nantilah lepas trial #bulan Ramadhan, murah hati sikitlah nak bayar duit kelas B-) Oh alahaiii, kelas pembelajaran hari ini amat merungsingkan sebab para kaum Adam bertukar partners. Itu baru sehari Adam tak datang sekolah!

Hang pi mana, Adam oii? Jangan nak susahkan che', nanti kalau teacher tanya sapa jiran hang, mesti che' kena jawab.
#tetiba XD

Trial PMR next week, aku dah study KH sikit sikit. Dekat sekolah start jadual anjal, lepas tu esok tarik balik, belajar ikut jadual biasa. Aku pun macam Uhhhh? Tahu tak yang Science kelas aku yang ada dua periods hari Ahad dan Isnin, dan hari Rabu ada sekali yang satu masa. Memang dah terkorban masa Science dahlah syllabus belum habis lagiii! Sepatutnya diteruskan sahaja jadual anjal tu barulah kulit lebih anjal -,-

Pour_vous__by_papermaestro-d3elp2a_large
If love is this easy

Lalala. Ewww, dua tiga menjak ni aku geli geleman-lah jugak sebab ada scenes yang #romantik plus jiwang. Come on peeps, not now, please? And as usual, I'm the #orang tengah yang berwibawa dari awal sampailah akhir Rasa berdosa pulak tolong korang mendekati zina...zina hati. Hmm, maybe it's my fault, too. Aku berperangai sedikit keanak-anakan sewaktu di ILP dengan menghantar satu mesej yang #tak matang kepada 'Ainul.

Maybe I'm the reason they are all acting like #that.

After this kena berubah. Stop being a jerk, Fifi. Grow up and act like a grown-up kid. You're not a child anymore, you're not in primary school anymore. #And most importantly, you ARE NOT schooling in standard schools. You are an Islamic school student. Perhaps in the future you will act like one. Start doing that by now. It's hard to change, but slowly the changes would creep up on you.

* I'm struggling hard to keep away novels and movies from my head. Yes, I will leave this cyber world, soon. So soon.

Wassalam.
BAII

Post a Comment