Salam Eid Ul Fitr 1432H

31.8.11


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh  Wah wah wah, beraya sakan nampaknya semua orang hari ini sehingga melupakan Facebook, Twitter, Blogger, Wordpress, Formspring etc etc! Hahaha. Mestilah, raya hanya setahun sekali. Balik kampung, wo ho ho ho, balik kampung. Aku balik kampung pagi tadi. Biasalah, kampung I kat Besut je, tak sampai dua jam perjalanan. Balik petang tadi.
#kena ambik Abecik di airport sebelah malam :)

Raya pun macam tak berapa nak raya je -_-" Meses meses dengan makcik-makcik kampung seberang iaitu 'Ainul, Alya dan Kakti yang ketiga-tiganya kenyang meradak makanan di setiap rumah yang mereka kunjungi xD Aku pulak naik muak tengok kuih raya. Mujurlah kat rumah nenek aku tak Pak Cik Awi (PC Awi je panggil hihi) masak nasi mandy semalam dibantu oleh sepupu-sepapa yang ada kat kampung ler.

Lepas solat hariraya, terus ke rumah Ayahlong. Naik keretalah jangan jalan kaki pulak, kang ada yang tak ke Besut =.="

With my Ummi #LOLz

Dua ni jelaaa yang beraya dengan aku and Ummi wa Walid -_-

Ummi dan Maklong #abaikan yang tengah duk ambik gambar LOLZ

Ayahlong dan Walid #yang pink tuh? lupklasdiri

Cousin aku, Abang Saiful and his wife and kids :)
#Abang Jerry tak balik youuuu, beraya rumah mertua LOLz

Fadhil Imran (Mantol? xD), Kakngah (Jules? xD), Along (Kamloi? xDD)

Qinggg and Padeyyll
#ada dok ciri-ciri ayah mithali? sebab tahun depan ye nok kawen xD
* ade orang tengoh blushing kot sekarang ni?

Kak Nor, Kak Ili, Abe Jack and wifey, Kak Bie and Kakngah -_-"

Youuu! Maklangg! I tak sedar baju kita sama kaler! Tengok gambar ni baru sedar LOLz

Kucing rumah Kholatie. Nama seperti yang tertera xD

Gambar ciput je sebab tak ada orang nak ambik. Bukan kamera aku pun, kamera Kakngah. Kamera aku kan.................................... Oh tak payah tahu lah LOLz. Hmm hmm hmm. Hari ini rezeki hariraya kot, aku buka-buka blog tetiba ada kat comment yang kena tunggu approval and kat shoutbox, Kak Nad cakap yang aku menang Doodle untuk First Giveaway tuu! #HAHA Rezeki jangan ditolak :)


Dearest Kak Nad, saya dah hantar email. TEEHEE ! Tadi saya tengok trailer The Proposal, sepanjang-panjang teringat dekat Kak Nad. Oke tahu tak ada kena mengena tapi err err entah -_-" #err aku dah putus asa nak buat doodles sebab terlalu cerewet si Photoshop nehh, lepas PMR nantilah aku godam ke apa ke ikut suka aku, nak humban laptop ni terus ke (?)

AAAAAAAAAAAAAAAAA. Bareeeeeeeeeeeraaaaaaaaaaa esok sampaiiii. HEEE~ Zunaaahhh punnn. Aii, yang lain tu nak campak kat mana? Campak dalam bilik jelah --"
Sepupu-sepupu aku pun cakap raya tahun ni macam tak meriah. Zaman kegemilangan Aidilfitri dah berlalu, sisters. That time aku umur 7, 8 tahun and uols darjah enam ke form one ke apa ke. But now, semua asyik duk meniarap dalam rumah main game or Facebooking or blogging.

Zaman itu telah pudar. Raya-raya pun ada orang masih kerja sampai tak boleh balik kampung. In the future, semua beraya kat opis and sekolah jelah. Kan?

Di Ambang Syawal.

28.8.11

Tumblr_lmmvbsipdd1qfateqo1_500_large
Kasut raya aku xD

Assalamualaikum  Malasnya nak update blogggg! Mujur tak ke sekolah, kalau tak Piah, Piqah and Didi mesti membebel sebab aku tak update -_-" Lawa tak kasut kat atas tu? Betul, tu kasut raya aku... #LOL Oke nampak sangat tipu. Aku pakai kasut tumit tinggi? Erk, kalau 1 inci tu bolehlaa, tapi kalau dah berinci-inci #HAHA macam tu, adohaii, tak beraya mana aku tahun ni x]

Siapa perasan malam ni (maybe) merupakan malam terakhir kita mengerjakan terawih untuk tahun 1432H? Tak pun kalau dah ada yang nak ponteng malam ni, malam semalam-lah malam terakhir diorang buat terawih #LOL Sekejap je aku rasa Ramadhan tahun ni.... Tahun lepas tak-lah sekejap sangat macam ni. Mungkin ada dua tiga faktor yang membuatkan aku rasa Ramadhan tahun ni pendek x\



Tarawih menurut asal katanya ialah duduk untuk istirahat setelah mengerjakan sembahyang empat rakaat. Setiap empat rakaat dinamakan tarawih adalah sebagai majaz, kerana adabnya istirahat sesudahnya. Erti Tarawih ialah duduk bersenang-senang atau beristirahat. Solat Tarawih bererti solat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isya'. Biasanya jemaah duduk berehat setelah mengerjakan empat rakaat solat Tarawih dan membaca zikir ataupun doa sebelum disambung semula dengan empat rakaat lagi, sehingga cukup 8 ataupun dua puluh rakaat. Tarawih itu disebut juga dengan Qiyamu Ramadan. Sembahyang Tarawih dikerjakan setelah mengerjakan sembahyang Isyak dan waktunya berpanjangan sehingga akhir malam.

Eh ehh ehhhhh, esok hari last puasa (insyaAllah), kenapa baru hari ini aku post pasal solat terawih? -_-" Inilah dinamakan kesedaran diri baru sampai #LOL Tak apalah, sekadar pengetahuan untuk Ramadhan tahun depan, insyaAllah. Sama-samalah kita berdoa agar Ramadhan ini bukan Ramadhan terakhir, sepertimana dalam cerita Ramadhan Terakhir :')

Nampaknya Alya dah pulang ke kampungnya di Gurun, Kedah x] Tengah hari tadi baru bertolak ke sana. Katanya jam di depan Giant dan Mydin, of course lerr dah orang sibuk nak beli barangan raya. Aku jugak yang tak beli apa-apa. Baju kurung je ada satu. Itu je raya aku tahun ni Y.Y Mood raya tahun ni hilang dibawa arus. Homework? Zzzzzzzzz.

Tadi tolong Ummi buat kek masam manis (resepi keluarga). Aiyoohhh! Tiap-tiap tahun buat, dan aku pulak bagai anak yang akan terus menyambung tradisi kuih tersebut. Dahlah tahun ni advance sikit, aku diberi kebenaran buat corak atas kuih tu #LOL Corak pilihan; bentuk hati, smiley. Dah tu je. Lepas tu yang smiley tu Ummi pergi tambah lagi corak dah tak nampak macam smiley dah -_-"

269940_2258898556674_1374715908_32618823_6625474_n_large

Nyum nyum.

A commonly asked question.

26.8.11


Assalamualaikum  Apa khabar semua? Tengah buat apa? Ohhh, hari ini aku nak membebel pasal soalan yang biasa ditanya iaitu soalan yang aku tanya sebelum ni (?) Alaaa, soalan "Tengah buat apa?" tu. Majoriti manusia yang aku try bertanya soalan tu memang diorang tu takkan jawab. Tanya empat kali pun belum tentu jawab apatah lagi enam kali. Kuikuikui. Biasanya orang yang takkan jawab soalan tu ialah; Alya Hassan, Munirah Mohamad.

Yang rajin jawab ialah Athirah Mat Isa a.k.a Kakti HOTTiE the POTTiE.
#kehkehkeh

Tapi aku lagi sengkiplah kalau aku tanya tengah buat apa dia pergi jawab, "Rahsiaa..." Contohnya macam budak ni,

Cubaan pertama -,-

Itu cubaan pertama. Sengkip Piqah -..- Eh jap! Profile picture Piqah tu gambar pergi iftor dekat meja makan ramai-ramai tu ke? Ouh baru perasan -.-"

Second try

Oke oke, apakah perasaan anda?? Aku bukan nak tahu sangat diorang buat apa, cuma takde topik nak tanya. Kuang kuang kuang. Tapi bila dah dijawab rahsia cenggitu, memang sungguh-sungguhlaa aku nak tau. Tapi takpe, buat tak kesah je. Sama ada baca novel kat penulisan2u or blog seseorang XD, tengok video kat Youtube, chatting dengan Piah (Piah online ke? Dok ase -.-), or main game kat Facebook (ini aku ye sile ambik perhatian, eh takyah).

Baru-baru ni 'Ainul ada pergi kem kat SUMAI. Adalah beberapa orang lagi pergi. Siri ke-13 sudeee. I wonder maybe siri ke-15 buat masa 1 Syawal ke camana. Haha. Memang mak ayah tak kasi pergi mana-mana kem dah lepas tu. 'Ainul cakap faci sama dengan aku kat ILP dulu, Cikgu Ku dan Cikgu Naimah. Cikgu Suhaimi takda, tapi ada faci perempuan lain. Eh eh rindu Cikgu Ku dan Cikgu Naimah T_T
#oh sebab diorang suka usik aku masa kat kem haritu, ouch terasa -,-

Cakap pasal kem akademi PMR ni, ada-lah dua tiga blog aku jumpa tulis entri pasal kem tu.
  • Aisyah - ILP dengan aku (siri kedua)
  • Zakira Afina - ILP sama dengan aku jugak (siri kedua) #tapi aku tak kenal beliau yang mana satu -,-
  • Sofia Aizura - Hotel Permai Inn KT sama dengan Ain Hanani dan Syaukani #oke dua orang ni je aku ingat pergi dekat Permai Inn tuh (siri ke-9)
  • NorishMuss.com (versi 1) (versi 2) - Hotel Midtown KT, kalau korang tengok satu gambar tu bolehlaaa nampak Faisal, Syakir, Nasruddin (classmates aku -,-) and ada satu lagi gambar tu nampak Fudla, Fakhamah, Syafiqah Nasir, Aisyah Syahirah and Fatin Nadhirah. (siri ke-12)
  • 'Ainul - SUMAI Suite Hotel KT sama dengan geng-geng dia lerr yang pergi (siri ke-13)

Yang siri pertama, ketiga, keempat, kelima, keenam, ketujuh, kelapan, kesepuluh, ke-11 aku tak jumpa cari lagi (or memang takkan jumpa kot HAHA). Eh jap? Siri ke-14 pun takde lagi x] Siri ke -15?? Lagilahh takde. Oh oh oh, siapa nak tengok kuih raya yang sekolah kasi? Manyaaaak mangettt. Cikgu dah janjikan banyak lagi kuih raya lepas cuti raya ni #pening aku baca ayat sendiri -.-" Ni kat bawah ni je kuih raya.


Ayat Kak Shahirah;
Adik-adik tak boleh raya nanti, kak-kak boleh lagiiii.

#ada kebenaran di sebalik kata-kata beliau -..-

Buka sekolah nanti sambutan hari raya (aku pun naik hairan, perlu ke form three sambut sekali? baik belajar, ecehhh) and then after that jadual anjal mengikut groups selama tiga hari. And then belajar seperti biasa. Teacher Norziana telah mengatakan sesuatu, "Nanti awak lepas raya pagi petang malam ada kelas. Teacher takde malam kalau dah ada petang." diikuti keluhan berat pelajar 3A2 =.=

Ramadhan Terakhir :)

Ops, jangan salahkan pembuat cerita ni dengan mengeja 'ramadan' sebab tu memang ejaan yang betul. 'Ramadhan' (ya, ejaan ini) salah sebenarnya. Tapi tak apalah, aku guna jugak sebab nak sebut dengan betul 'cause in Arabic dieja dengan dho' kan, so Ramadhaaaan. #ni just info tambahan sebelum aku meleret ke jalan cerita XD
  • Esma Daniel - Md Nor Hashim ( aku tak ingat Hashim ke Hisham sebab kat internet tulis Hisham, aku rasa tengok cerita dia semalam nama Hashim -,-)
  • Fazlina Ahmad Daud - Mazni
  • Tasha Shilla - Sakinah
  • Aeril Zafrel - Daniel
  • Eyka Farhana - Anna
  • Jaslin Puasa =.= - Akhie
  • Anzalna - Rossa

Cerita ni best ouh! Jalan cerita dia lain dari yang lain, cuma ada-lah macam keluarga 69 sikit -,- Yang aku suka cerita ni sebab pelakon dia sikit dan senang nak ingat nama. Biarpun aku sangat sengkip kepada Mazni yang suka jerit macam orang gila tuh dan Daniel yang suka marah si Rossa #selepas 'berubah' Aku pun dalam hati, berubah apa duk bertempik dekat orang bukannya nak tolong bimbing dia ke jalan yang benar =.=

Watak Daniel tak best
Sebab? I tau la uols suka dia sebab dia hensem, I pun suka tak suka. Kan dia berkenan dengan kakak tiri sendiri -.-" si Sakinah tu, bila Sakinah dah meninggal, nak balik dekat Rossa. "Give me another chance! Please?" Lepas tu padan muka si Rossa tak nak sebab Rossa tu bijak, we girls are not rubbish. Haiyoo. Hari tu bukan main lagi marah si Daniel tu dekat Rossa, siap halau agi. Cis.

Watak Rossa pun tak best
HAHA. Sebab terlalu gedik, seksi dan err err kaku sikit-lah I rasa. Uols tak rasa cenggitu kew? #eww fifi gedik -,- Serious, ekspresi muka takde langsung. Ke memang pengarah suruh dia buat muka macam tu je setiap masa? Nak tiru Kristen Stewart ke...? Haiyaaa yaaaiii.


Watak Akhie best gila
Yeahhh! Comellah Jaslin Puasa ni (ambik dia berlakon semata-mata kerana nama ke ni?) Aku tengok  jugaklah semalam senarai cast masa awal-awal cerita. Duk fikir siapalah nama Jaslin ni... Dahler Akhie cute gila dalam cerita ni! Awww, comelllll! Terutama masa nangis #walaupun dia agak kaku jugak berlakon, BTW, orang baru-lah katakan :D

K tiga orang tu je aku nak comment, yang lain perfect kot except for Anna. Pakaian inappropriate gila. Oh, aku tak ingat girls zaman sekarang memang trend pakai macam tu, tak cukup kain segala bagai. Aku pun terfikir jugak, orang-orangan yang pakai pakaian semacam itu tak rasa pelik ke? Takde ke rasa berdosa walau sedikit pun? Dahlah tudung pun tak pakai, baju ketat semacam and...seluar? Heh.
#malas lerr I nak membebel panjang pasal baju pakaian semua nih, semua dah besar, tahu nilai mana baik mana buruk

Yep, aku tahu tak semestinya semua orang yang tutup aurat tu lebih baik dari yang tak tutup aurat. Tak semestinya orang tak tutup aurat tak solat. But, maybe there is something wrong with their solat yang menyebabkan diorang tak tutup aurat.

Aku sebut 'tak tutup aurat' instead of 'tak pakai tudung' sebab modern girls nowadays pakai tudung, tapi baju singkat lengan singkat ketat, seluar ketat...

So sekarang kena guna 'tutup aurat' instead of 'pakai tudung' sebab nowadays things are different.

HurinAlthafunnisaBakingLifeLOL

Unbelievable.

25.8.11

Tumblr_ljfia4qqdq1qcxpboo1_500_large

Assalamualaikum ❤ Oke post ini pendek jaaa. Mysterious tak gambar di atas ni? Hihi. Cuma ada beberapa perkara je aku nak update. Beberapa perkara yang unbelievable;


  • Kita akan raya dalam masa kurang seminggu
  • Syawal tahun ni sekolah aku berbaik hati bagi kuih raya banyaaaak sangat. Ada 20 bekas lebih kuih raya setiap seorang. Wah wah wah! Biskut cornflakes ada lapan bekas, aku dah hadam dua tiga bekas. Sedappp! Menjilat jari wa cakap luuu!
  • Raya tahun ni hanya lima atau empat hari sahaja T^T
  • Buka sekolah terus sambutan hari raya and then jadual anjal sehingga kulit lebih anjal (?)


And finally....

Alya pergi sekolah esok!!! Buat julung-julung kalinyaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

#tapi tak tauu ahh tiba-tiba dia tak muncul esok

Esok tak belajar, ada majlis apa entah. Biasanya si budak tu tak datang kalau ada event. Macam beberapa orang budak kelas aku, asal ada event, memang muka dia je takde.

Apa nak jadilah, dahlah hari-hari main batu selambut.

Entry ini khas untuk orang yang rasa dia special!

22.8.11

A00a765e9836461e9bfc36de75f04cc9_large

Assalamualaikum girls and best buddies.
MUAHAHAS!

Actually dua tiga menjak ini, ada beberapa orang manusia yang seringkali menggesa a.k.a mendesak aku supaya update blog ini secara konsisten (yakni hari-hari). Lalu, berkatalah aku yang malas ni kepada diorang bahawasanya aku ni bukannya banyak sangat idea nak tulis tapi demi mereka yang tercinta * semangat *, aku buatlah entry ini untuk memuaskan hati diorang.

JUST FOR:
PIAH
PIQAH
DIDI


#hambik toh, padang mukeeee :P

So hari ini aku akan cerita sedikit sebanyak berkenaan kehidupan aku di sekolah (yang semakin hari aku rasa semakin membimbangkan keadaannya) sebab cikgu makin busy dengan stuffs yang aku tak tahu, ada cikgu ambik cuti, kena urus itu ini, jadi cikgu tak masuk kelas hari ini. Boleh kira dengan jari je cikgu yang masuk, tapi sebelum ini pun tetap boleh kira dengan jari sebab satu hari tak sampai pun 10 subjek yang diajar XD

Yang membimbangkan bukan sebab cikgu tak masuk, tetapi perangai pelajar itu sendiri (termasuk empunya diri). Ada ke patut tadi sepanjang cikgu tak masuk berejam-jam tu pergi main putar putar duit syiling 10sen, and after that main word chain scrabbles (yang ini boleh tahan)... Tapi yang tak boleh blah, bila dah tak tahu nak buat apa sangat dah, pergi main batu selambutttt!

Tumblr_lpni4dlwrz1qcp5gpo1_500_large
Eh kiteorang tak pakai batu ini ye main batu selambut -,,-

Padahal kerja sekolah, latihan banyak lagi yang tak buat. Or kalau dah siap pun, bolehlaa bukak bukak buku nak stadi sket sket. Tapi? Haraammm.... XD Semua pi buat macam depa dah habih PMR, walhal baru je menamatkan trial PMR. Dahlah soalan trial PMR Bahasa Melayu Kertas 1 Kelantan amat susah -__-" And ada satu soalan yang membuatkan Sofiah dan Syafiqah bising (ayam tambatan tu XD).

Lepas tu aku dan Syafiqah langsung tak datang idea nak buat essay, Sofiah (yang sebenarnya tak ada banyak idea sangat pun tapi mempunyai semangat yang tinggi) buat jugak buat jugak buat jugak. Tapi, introduction jelah -__-" Aku tolonglah sikit sikit walau tak membantu mana pun sebab aku terlalu boring xD Kan Piqah kan kan kan? 'Ainul tak ada hari ini, pergi SUMAI.. Kem Akademi siri ke...13.

Bukan ke-400.

Dan hari ini aku rasa macam semua orang dah layu. Mood ke-laut (yang akan menyambut hari raya dalam masa seminggu). Kuikuikui. Aku tak rasa apa-apa pun nak raya sebab family aku ramai tak balik raya first tuh. Eksaited-lah Amuh balik, tapi Amuh jelaa ada. Dengan Kakngah. Yang lain? Semua beraya rumah mentua. Dahlah semua duk KL, kalau duduk tepi rumah ni takpelah jugak.

Ohhappydaybook_large
Basikal Wani XD

Nenek aku pulak hari raya kedua ke Qatar -___________-""" Bersama-sama sepupu dan makcik aku. Entahlah, aku tak pasti nenek aku pergi dengan siapa. So, tak raya manalah dekat Besut bagi sepupu-sepupu lain. Family aku pulak biasa balik Besut sehari je, malam dah balik Kuala Terengganu balik. And abang-abang dan kakak aku yang balik raya kedua malam tu memang tak sempat ah jumpa nenek aku.

Ingat raya ni aku tak beraya mana sebab cikgu dah janjikan kuih raya untuk dijadikan kudapan sewaktu hari raya. Tapi aku memang tak nak syok beraya sangat kan sebab err sebab err err aku kan nak PMR dalam masa kurang sebulan setengah. Doakan aku berjaya dan dapat straight A's PMR dan SPM #awal ouh tapi tak apa ah awal-awal pun. Kehkeh :D

Oh nanti nephew and nieces aku akan stay sini beberapa minggu. Aku cakap dengan Syafiqah, terkejutttt dia sebab anak-anak sedara aku 'kan lima orang! Tetiba aku dapat adik -,- And maybe Bareera comel cun cun puit puit pipi tembam tom tom bak #abaikan akan diasuh di sini. InsyaAllah laaa. Aww aww aww! Bareeeeraaaa! Miss youuuuu XOXO

#lame tak jumpe Zunah T_T

K ahh, aku nak chow. Kepada Piah, Piqah ngan Didi, bace ahh ppuahhh hatii gitu! Pah ni saye update letok name awok sajee. Dangke dangke dangkeeeeeee! HEHEHEEHHEHEE. Ho, Piqahhhh! Cerpen nge novel nanti ah saye UNLOCK blog tu. KUIKUIKUIIII. Hai Piah! Didiiiiiiiiiiiiiiiii. Jangan pakse saye update. Oke oke baiiiiiiii

3 Ibnu Qudamah Berbuka Puasa!

20.8.11

Tumblr_lq5c0pdjie1qzec7ho1_500_large

Assalamualaikum loves  Hari ini nak update pasal iftar atau majlis berbuka puasa budak kelas aku, iaitu 3 Ibnu Qudamah, senang panggil 3A2 je. Nak lagi best dengar, 3IQ. Hmm, biasalah, kalau boleh dekat aku mana-mana nama memang akan di'modified' sebanyak mungkin. Kuikuikui. So kat bawah ni details tentang Majlis Iftar 3A2 yang gilang-gemilang ne;
Venue: Warong Norazila, Kuala Ibai, Kuala Terengganu
Time: 19th Ramadhan 1432/19th August 2011, 6:30pm - 7:45pm
VIPs: Class Teacher, Puan Shafizahnoor and family
Sebenarnya yang mula-mula sekali cadang pasal iftar ni ialah Alif, lepas tu meleret-leret pulak dekat jiran sebelah dia iaitu Izuddin -__-" Aku memang dari awal buat derk dan act seolah-olah aku tak ada kena-mengena dengan 3A2 #dosselah hok ni sorang xD sebab time tu aku ada masalah kewangan jiwa sikit. Memang lately mood aku sering menghilangkan diri. Haihh.

'Ainul pun beritahu dekat aku pasal cadangan Izuddin. Lepas tu Sakinah pulak yang cakap, "Jom buat iftarrrr!" And so so on, semua orang pun agak-agak eksaited. Aku je tak -,- Lalu aku, 'Ainul dan Sakinah pergi ke sebuah restoran di sebelah kedai yang agak famous. Dia pun kasi-lah kertas yang ada pakej-pakej tu. Ada empat pakej. Saksikan pakej-pakej restoran ini;

  • Pakej 1 RM25 seorang
  • Pakej 2 RM30 seorang
  • Pakej 3 RM35 seorang
  • Pakej 4 RM40 seorang

Kalau harga macam ni untuk SEORANG STUDENT, memang bankrup mak ayah. Come on-lah, ni student, kalau orang kerja korporat nak caj RM100 seorang pun tak apa. Bukan tak bargain, tapi diorang ni keras kepala. Ingatkan nak buat-lah 1 pakej tu untuk 3 kepala (kiteorang pilih pakej 2). RM10 cukuplah kan? Mana habis seorang student makan 1 pakej.

Tapi pihak restoran ni tak bagi, kena 1 pakej memang untuk seorang. Lepas tu cadang buat dekat Sri Wangsa, ramai pulak yang tak kenal -.- And then disebabkan ramai jugak classmates aku tu duduk Kuala Ibai dan sekitarnya, diorang pun cadang makan dekat Warong Norazila. Sakinah pulak memang recommend tempat tu harga berpatutan dan makanan boleh tahan sedap!


INI AKU PROMOT NIHHHH!

Tuan kedai sangat baik Y.Y Thank you Nani (Ain Hanani) for handling. And kepada mereka yang hadir terima kasih sebab datanggg! Anda telah membuatkan majlis iftar ini gilang-gemilang. Sebab pada awalnya aku ingat majlis ini akan cancel oleh sebab konflik tak jumpa cari restoran yang sesuai dan memang terlalu last minute.

Fifi: Piah, duit mana?
#Sofiah meminta duit dari Syafiqah dan menghulurkan kepada Fifi
Sofiah: Nak bayar dah ke?
Fifi: Yelah, takkan nak pergi bakar duit ni -,-

#Fifi berjalan memanggil Nani.
Fifi: Nani, bayarlah.
Nani: Taknakk!
Fifi: Jom pergi sama-sama?
Nani: Oke.

#Fifi dan Nani berjalan ke kaunter dan beratur
Fifi: Nani, teacher tengok kite sambil sengih. Malu saye taww!
Nani: HEHEHE
Fifi: ?

#Turn kiteorang untuk bayar
Nani: SMK(A) Sheikh Abdul Malek
Fifi * dalam hati: SMK(A) Sheikh Abdul Malek ke 3A2? Biar ah.
Tuan kedai: Oh, 28 orang..jadi RM10 sekepala, jadi RM280?
#Fifi menyerahkan duit RM280 sambil tersengih
Tuan kedai: Okey, jual. Halal berhalal-lah yang mana tak cukup.
Fifi * dalam hati: Ada ke tak cukup? Rasanya cukup.
Fifi dan Nani: Okey, terima kasih.

#Kedua-duanya beredar ke meja makan, dalam perjalanan;
Fifi: Nani, duit RM10!
Nani: Tak ingat! Nahh! #menyerahkan duit RM10

#Di meja makan kembali
Sofiah: Dah bayar ke?
Fifi: Taklah, dah bakar (oloh hok ni pun)


Kebetulan pulak semalam hari jadi Arif Hasanuddin a.k.a. Yeng a.k.a. Mr Genius. Al maklumlah, dari awal tahun asyik dia je yang dapat nombor 1 dalam kelas. Kiteorang pun suruh teacher wakilkan muslimat ucap Happy Birthday. "Kek tak bawak ke?" soal teacher. Eh bukan ke orang lain yang sepatutnya beli kek? Terasa aku yang tengah main Baking Life kat Facebook ni HUAHUA

After siap makan kiteorang pergi solat dekat Masjid Terapung (aku tak ingat nama saintifik dia x]). Aku, Sofiah, Syafiqah dan 'Ainul beserta Kakngah pergi naik kereta, budak-budak lelaki dan remaining of the girls pergi jalan kaki. Maklumlah, kiteorang ada kemudahan. Lepas tu lalu depan budak-budak lelaki, Kakngah pergi nyalakan lampu kereta dekat diorang -_-"

Lepas solat, 'Ainul ambik gambar (kiteorang turun dulu sebelum Sofiah dan Syafiqah). 'Ainul pakai jubah warna kuning tanah liat #dia cakap warna tu macam tu HAHA dan jilbab kuning. Aku jubah hitam dan jilbab biru feveret aku-lahhh :D And after that tengah snap snap gambar tu nampak Izuddin cakap dengan mak dia -,- Dan tiba-tiba dah bertukar rupa, masa makan pakai baju-T dengan seluar, tiba-tiba pakai jubah.
#dahlah warna sama dengan jubah 'Ainul XD


Aku pun tanya 'Ainul, "Nu, macam mana kalau tiba-tiba saya buat beg awak dan sarung kamera ni jatuh dalam air?" dan dia pun jawab, "Takde punye...Takde, takde," - unsur-unsur cemas kedengaran jugak di situ. Huahuahua. After that, turunlah Syafiqah dan Sofiah. Diorang pun ambik gambar jugak. Kemudian, kiteorang berjemaah kembali ke kereta. Sofiah pulak pergi buang tebiat berdehem dengan kuat setelah lalu di tepi seseorang XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
#gelak guling-guling

Okay, enjoy some pics B-)

Tunggu orang azan

Yang biru tu aku okeh -.-" * effect tak nampak apa-apa =..=

Tempat di mana Sofiah berdehem dengan kuat HAHA chillax

Click to enlarge

Maafkan kamera ini kerana mata semua orang kelihatan sangat berbahaya T_T Inilah yang paling baik. Ada tu yang SEMUA ORANG mata jadi merah. Takut aku, ingat vampires kaaa? Dahlaa pakai kopiah, tudung, jilbab labuh, jubah, baju melayu, baju kurung, spek segala bagai, takkanlah tiba-tiba vampire kot? Mana ada vampire pakai spekkkk! Oh sila ignore Air Buah Saadam Hussien tu -.- #apahal aku pergi tunduk pulak dalam gambar ni grrrrrrr

Overall, successful! Hanya 10 orang yang tak datang. Alhamdulillah berjalan dengan lancar. At first aku ingat semua ni akan jadi totally a ruin! Tapi berkat kesabaran dan kerjasama semua pihak, akhirnya...Ya Allah, terima kasih! Kat bawah ini senarai orang yang tak hadir ke Majlis Iftar Antarabangsa 3A2 2011. And reasons diorang tak dapat datang -.-
  • Alia dan Nasruddin - budak asrama yang duduk jauh [balik kampung]
  • Afiq - bukan budak asrama [balik kampung]
  • Aiman, Nabihah, Hikmah, Faisal [tidak ada transport dan keizinan ibu bapa]
  • Ezatie dan Ainul Yasmin [masalah transportation]
  • 'Athirah Nadia [birthday ayahnya]
Entah kenapa tiba-tiba aku yang hande...? Aku memang tak nak handle. Tapi last sekali yang handle, aku, 'Ainul, Izuddin dan Alif. But aku awal-awal cakap aku kutip duit je, in the end tempat makan Nani handle. Pening jugaklah pagi semalam. Memang aku dan 'Ainul sempat berbual dengan penuh debaran menerusi telefon bimbit. #serious suara 'Ainul tenang dalam debaran x]

Anyways, berjaya jugaklaa majlis ni. Lepas ni boleh buat lagi tapi orang lain handle. MUAHAHA

the best thing is that...? hahahhaa!

17.8.11

Tumblr_lp3rgt3ibs1r0bo2co1_500_large

Assalamualaikum  Apa khabar hari ini? Puasa okey tak? Terawih amacam? Puasa lidah jaga tak? Puasa hati? Kuikuikui. Hmm, aku pun peliklah. Sepatutnya puasa lidah dan hati ni kena buat selalu, bukan bulan Ramadhan je. Ini tak, habis je bulan Ramadhan, 1 Syawal tu dah duk mengumpat dah yang anak Mak Cik Jah pergi kedai tak pakai tudung blablabla -.-
#memanglah anak dia tak pakai tudung sebab anak dia lelaki, kang kalau pakai tudung korang ngumpat lagi anak dia tu menyerupai perempuan pulak pffffffffft

Hari ini aku tengok makanan Ummi aku buat. Mula-mula nasi goreng lepas tu ada macam bentuk apa entah atas meja dalam pinggan. Warna oren oren macam tu. Aku pun perhatikanlah. Macam familiar, rupanya ayam penyettt! Aku pun gelak sorang sorang sebab rupa bentuk ayam penyet tu sangatlah nak buat aku gelak. Err sebenarnya sebab aku tak kenal rupa ayam penyet -..-

'Ainul suka-laa sangat kacau aku sekarang -.-" Penat layan dia ni akhirnya aku buat tak layan je. Tapi terkesan jugaklaaa. Quote aku sebelum ni, letak dekat header, 'the strange this is that...iloveyou' dia pergi perli sampai ke sekolah. Arghhh... Mujurlah aku dah tak feeling feeling emotional macam setiap hari Rabu lagii. Kuikui.

Click gambar to enlarge and see what did she comment -..-

Miss, are you addressing someone?
Oh, no no no. I don't think you ought to say 'his' name.
No-lah, not him anymore. Zzzz.

Okay, let's forget about her and him. HAHA So hari ini aku menjalankan aktiviti yang tak harian sebab hari ini cuti cuti sekolah sempena Nuzul Quran. So, aku first sekali baca buku Narnia yang tebal 60 inci tu. And then selang seli dengan tengok tivi. Teka teka teka cepatt tengok cerita apaaa? Cerita ni dah lama aku tunggu kat HBO sebab hari tu aku nak tengok tapi pukul 7 pagi sampai 9 pagi (hari persekolahan).

20090211120720

Chasing Liberty! Yeepee! Akhirnya akhirnyaa...! Comellah skuter dia Y.Y Hihihi. Ben Calder (Matthew Goode) is so sweet and good-looking. Anna Foster (Mandy Moore) okay je tapi suka baju sleeveless. Tapi tapi tapi! When Ben said he was from Wales, he reminded me of Will Herondale in The Infernal Devices! I think he's gonna be a perfect Will Herondale with his slangs and face and coldness :D

CHASING LIBERTY
Anna Foster has never had an ordinary life. At eighteen years old, she is the most protected girl in America; she is the First Daughter. Frustrated with her overprotective father, the President of the United States of America, Anna makes a deal with him: only two agents are allowed to guard her while she attends a concert in Prague. When her father backs out of his promise, Anna flies into a temper and goes on the run with Ben Calder, a handsome photographer she runs into outside of the music club. They travel together with the intention of going to the Love Parade in Berlin. Anna hasn't told Ben who she is but more importantly, Ben hasn't told her who he is. Under the orders of Anna's father, Ben is supposed to keep an eye on the rebellious girl but falling in love with her wasn't something he expected to do. Romance blossoms between the wild, sassy Anna and the cool, distant Ben as they backpack through Europe. Problem is, when it is time to go back and Anna finds out about Ben, what will happen to the two lovers?

Ending dia sweet wohh. Hehe. Tapi 'kan bila tengok cerita ini, Ben reminds me of... Alex in the novel Angel by L.A. Weatherly! Yes yes! Mula-mula aku fikir jugaklah siapa ni, macam familiar je plot story si Ben and Anna ni. Teringat kat Patch dalam Hush Hush, tapi aku rasa tak. Huiihuiihuii! Tapi I like Ben wayyyy better than Alex -..-"
#siapa perasan setiap cerita romance si lelaki mesti cold and bitter and sullen and stupid and hot-looking?

After that aku tengok cerita Merlin! Woots woots! Season 1 pun, erm, yang The Gates of Avalon. Morgana sangat beautiful dalam episod tuh. Tapi orang jahat iaitu Sophia, 400 kali ganda cantik! Adohaii. Asal comel je, jahat. Asal jahat je, mesti comel. Pelakon yang melakonkan watak Sophia tu memang tak sesuai jadi jahat. Tapi sesuai jadi watak Wanda in The Host.


Malas nak google nama pelakon ni. Cute, right? Huhu. Hmm, orang jahat macam ni tak payahlah nak admire sangat kan. Lantak dia lerr, dah mati pun x] Mujur Merlin sanggup berlari-lari dalam hutan untuk menyelamatkan Arthur tercinnnnntaaa! Lepas tu Merlin kena lempar buah buahan dan sayur sayuran -.- Lalu berkatalah Uther Pendragon kepadanya, "Do you have some kind of mental illness?"

PANGG!
#nak lempang Uther kalau boleh

Oh, last but not least, enjoy this picture! HEHE.


Sleep well, my love.

Hari ini sangat aneh! What a strange day!

15.8.11

Tumblr_lnm7wcyq9s1qj363qo1_500_large

Assalamualaikum loves  Hehe. Tetiba je hari ini aku rasa macam ada fireworks sekeliling aku! Alaa, fireworks yang warna warni kat langit tu bila meletup :) Aku tak rasa 'wonderful', tapi hari ini MEMANG lebih baik daripada semalam! Ni nak nyanyi lagu Fireworks by Katy Perry ni, hahaha. Aku tak adalah terlalu gembira, tapi boleh dikatakan overjoyed laaa. Kuikui.

No, no. I'm not exactly happy. Cuma perasaan ni rasa macam okey je, tak emosional emosional dah. Macam setiap hari Rabu. Err err, sila tunggu hari Rabu ya baru aku emosi -.-" Memang aku perhati jugak diri sendiri. "Eh, baru terperasan setiap hari Rabu bermula minggu sebelum exam trial aku sentiasa emosi." detik hati aku. Dan after that, aku baru teringat yang aku exam Sejarah hari Rabu.
#betullaa, emosi main peranan jugak ketika menghadapi peperiksaan :')

Oke lupakan Sejarah, nanti aku sobs sobs. Hari ini banyak perkara yang ajaib berlaku (walhal taklah ajaib mana pun, saja je xD). Tapi rasa macam pelik dan anehlaa sedikit kan. Aku pergi sekolah, bergelak berguling dengan Sofiah je memanjang. Lepas tu bertumbuk bertampar dengan 'Ainul dan akhirnya aku pergi pukul injection spot beliau. Zassssss! Lalu beliau berdendam -.-


Balik rumah, jaga anak saudaraku, Bareera tengah tidur kroh kroh sambil tengok tivi (akulah tengok tivi, si baby tu tengah tidur macam mana nak tengok -,-). Tengok cerita Indon sebab Ummi tengah tengok. After that Ummi pi dapur dan masak. Aku tengoklah cerita Bujang Sepah. Memang aku tak tahu apa kejadahnya makcik nenek kebayan tu ada dalam cerita duk intai intai. Tumbok kang.

Lepas tu, tidur. Tapi tak boleh tidur, guruh kuat. Aku pun baca buku Narnia. Tettt! Habis dah buku first. Kuikui. Yang first tajuk The Magician's Nephew. Second, The Lion, The Witch and The Wardrobe. And so on lah. Kalau nak tahu macam mana boleh tetiba ada Wardrobe tu, silalah baca The Magician's Nephew. Tetiba nama watak utama macam kenal, iaitu Digory. Cedric Digory bukan dalam cerita HP? :P
#ada je penangan Edward Cullen kat mana mana HAHA

Oh, habis The Magician's Nephew tu aku online-laa. Tetiba teringat pulak hari kat sekolah yang sangat pelik dan aneh. Bukak blog, dan tengok header.

"Ohhhhh! Penangan blog! Whimsical and bizarre world. It becomes reality, then."

Kuikui. Aku pun senyum sengih sorang-sorang. Patutlah pelik semacam je peristiwa hari ini. I had fun with Syafiqah. Lepas tu lepas tu, adalah beberapa puak yang baik hati sangat hari ini Nak nangis rasanya sebab terharu :') #boleh tak korang tolong abaikan aku hari ini :\ Kan best kalau hari-hari macam ni. Aku tak payah dah emosi, penatlah stres aje memanjang -.-

Kbai.
thestrangethingisthatiloveyou:P

Perihal Friendster dan Perpustakaan Awam.

13.8.11

Assalamualaikum Hari ini kita bercakap soal Friendster. Aku baru je dengar cerita dari Alya yang Friendster bukan lagi laman sosial macam Facebook. Dah jadi tempat untuk bermain game. Gamaknya pengguna semua lari ke Facebook kot? Kuikui. Kasihan Friendster. Macam-macam dah cuba dibuat untuk tarik kembali perhatian semua orang, tapi Mark Zuckerberg dah berjaya glu gam kuat-kuat hati para penggunanya. 

Yep, aku rasa most of us kita-kita ni dulu ada Friendster. Zaman kegemilangan Friendster dulu, main letak-letak gambar lepas tu suruh kawan tengok. Lepas tu kalau ada yang private, kawan request nak tengok, and then kita approve kawan bolehlah tengok =.=" Dulu aku aktif dekat group sekolah aku yang senior buat. Lepas tu mulalah melalut dekat situ tak macam budak sekolah agama langsung.

Itu dululah, sekarang ni dah tahu batasan agama dan lebih mature daripada masa form one. Aku start buat Friendster masa darjah empat -..- Awal-awal friends aku cuma family dan main approve jelah siapa siapa pun. And then after that aku main Zwinky, ramailah jugak orang Malaysia dan luar negara yang aku kenal kenal. Barulah ramai sikit friends aku.


Nah, sekarang Friendster dah jadi tempat bermain game. Kalau nak login siap boleh login dengan Facebook, hebatt! Mana ada social network yang boleh login guna social network lain, ya tak? Err, entahlah setakat yang aku tahu ni tak pernah ada -__-" Tapi kalau bab-bab Facebook ni, aku rasa semua boleh kut. All in one access, ada Facebook, gerenti boleh login mana-mana applications kat Internet nih.

Yang paling best, nak login Facebook pun boleh guna akaun Facebook!
#oh

Tetiba rasa sedih je dekat Friendster. Bukan apa, aku pun salah seorang pengguna FS ni dulu. Wahh, lama tak tulis FS! Dulu selalu je singkatan Friendster, FS. Senang je dulu, macam sekaranglah, Facebook panggil FB je. Tak pun orang Melayu biasa eja fesbuk (macam aku). Biasalah orang kita suka tukar ejaan lepas tu masuk exam dalam kertas peperiksaan pergi eja macam tu, salah, tettt, kena potong markah -,-

Semua ini penangan Facebook kan, habis hancur Myspace, Friendster dll. Mujurlah Blogger tak ter'effect', dan sekarang ni muncul pula Tumblr dan Twitter, tapi still Facebook bagai King of Kings. Aku tak tahulah apa nasib Hi5 yang kurang famous tuh tapi aku pernah ada account dulu. Aku ingat nama aku Farah Aquilla, HAHA Biul sikit otak masa tu kot. Lepas tu pergi letak gambar anak orang Arablaa kununn -..-

21017_540_large

Aku bukan nak kutuk, tapi aku rasa Facebook better dari yang lain-lain tu sebab Facebook ini simple je cara penggunaannya. Tak perlu-lah bergaya letak background, layout segala bagai macam Myspace, Friendster dan Hi5. Dan account semua orang sama sahaja. Yang menarik sikit pun gambarlah, itu pun yang suka bergaya. But memang penggunaan Facebook sangat simple.

Kalau nak dibandingkan dengan Blogger, tak usahlah ya. Sebab Blogger ini merupakan blog, lain dari laman sosial. Blog ni untuk kita share pengalaman, pendapat kita, ilmu, information secara karangan yang panjang x] Kat Facebook, biasanya orang akan suka berbincang di groups yang ditubuhkan oleh sesetengah pihak yang rasa nak buat groups tuh.

Lain pulak dengan Tumblr, Tumblr ni memang blog, tapi boleh reblog. Alaah, blog pun sama je boleh reblog. Cuma tak ada aplikasi button di sekitar blog (Blogger) ni yang bertulis [Reblog this]. Tak ada, 'kan? See? Itu sahaja nak membezakan kedua-dua ni. Orang guna Tumblr sebab suka pictures and quotes dan malas nak menaip entry panjang-panjang. Kalau blog? Tak kiralah sama ada Blogger or Wordpress, entries mesti ada perenggan.

Kalau tak ada pun maybe orang tu terlalu malas dan lebih baik pergi buat Tumblr =.=

3254631185_abf5622622_large

Tumblr? Forget? Never. Sebab semua pasal Merlin aku rasa ada kat situ kot. Hehe B-) Aku boleh reblog anything about Twilight sampailah kepada Narnia. Eh, korang ingat aku tak minat Narnia? Aku minat okei, tapi aku minat buku dia je dan cerita The Lion, The Witch and The Wardrobe je, yang Prince Caspian aku tak minat langsung sebab aku tak suka Prince Caspian dan perempuan yang kakak kepada Lucy tu =..=

Dah habis bab Friendster, Tumblr etc etc. Tadi aku pergi library, ada beberapa perkara yang aku nak share dengan korang. Aku tak boleh blah gila masa tu. Pergi dengan Alya biasanya akan gelak terlampau banyak -___-"" Perkara-perkara yang terjadi;

  • Cuba buat Geometrical Sketchpad (GSP) tetapi tak menjadi sebab tak reti, nak buat image 'terbang' tak boleh. Cadangan 'Ainul, "Ce Google tutorial terbang." tidak diterima
  • Makcik meja sebelah yang wajahnya macam familiar, dan Alya berasa sangat misteri dengan makcik itu kerana sewaktu Alya ber'doodle' dalam buku The City of FaAzmi, makcik tu tengok dengan mata bulat x]
  • Ada di kalangan pengguna perpustakaan tidak men'silent'kan handphone mereka dan seringkali kedengaran ringtone lagu Ayat-Ayat Cinta -..-
  • Tengok blog seseorang.
  • Alya pergi doodle perkara yang tak sepatutnya diketahui umum dalam buku The City of FaAzmi. Nasib baik aku nampak dan sedar. Kalau tak, adakah dendamku akan terus membara?

#tetiba tengah tulis entry ni jiran sebelah rumah main mercun bawang dan jerit, "Adohh!"

Apaa? Tak ada mercun lain kaa nak main? Try-lah meriam buloh sekali, lepas tu kita tengok jari kau ada ka tak lagi. Kalau ada, pergi asah bakat buat bom sendiri pulak dan bomlah sesuka hati kau. Aku mau tengok kau survive ka tak dengan Mr Police. Wahaha. Aku masih tak puas hati dengan senior kat sekolah yang lempar mercun bawang kat aku and da geng hari tu tanpa motif. Dahla tak kenal pun.

Buat khianat kat orang ini tak baik tau tak. Dahlah bawak mercun pergi sekolah. Main senyap-senyap kat rumah sudahlah, pasang meriam buloh bawah rumah kau best jugak. #holoh holoh hok ni pun ddendam tehhh >.< Holawei, aku pun main mercun jugak, tapi aku berani main mercun bawang je. Tapi aku tak lempar kat orang doe. Apalah kau ni, bhai, aku report kat Guru Disiplin kang.

Logo Software GSP

Bai.

Belog Nadhirah 1st Giveaway

11.8.11

Tumblr_lpdyrngnli1qlzi5wo1_500_large

Assalamualaikum semua :) Eh eh hari ini kali kedua aku update ke? Oke tak paham akuh =.=" Tadi memang down gaya baby are you down down down down down. Semalam dahlah 'Ainul The Vita Dolce cakap muka aku macam orang hilang anak, ada ke patut?! Tak patut tak patut. Hari ini dia cakap apa entah lagi kat aku, aku dah tak ingat. Tapi ada jugaklah perkataan, "hilang" tu.

Oke, back to the main topic. Aku saja saja je nak try giveaway ni sebab tak ada kerja. Lagipun aku jumpa blog ni tengah-tengah cari tutorial buat doodle. Nahh, tetiba Kak Nadhirah/Nad ni ada tutorial tu kat blog beliau! Terima kasih terima kasih. Kak Nad ni tak kedekut ilmu langsung. Segala macam benda beliau buat tuto di blog beliau. Dahlah comel dan simple. Satu konsep yang amat aku gemari.

Comel, tapi tak berat dan nampak simple.
#blog aku berkonsepkan sebegitukah? sibuk rabbit kat atas je x]

klik banner untuk ke main entry of hers

hadiah-hadiah untuk di giveaway-kan ialah :

1)  doodle x 3 *nad lukis sendiri hehe
2)  domo keychain tajaan needle and thread x 1
3)  hp pouch tajaan needle and thread ( boleh pilih design ) x 1
3)  edit keseluruhan blog x 2


hadiah mungkin bertambah jika banyak penyertaan. terutamanya barangan dari needle and thread.

syarat penyertaan :

-follow blog nad dan needle and thread
-like page needle and thread  (sila log in facebook terlebih dahulu @ kalau tak boleh jugak, search je kat facebook : needle and thread )
 -buat satu entry @ tumpang mana-mana entry tentang giveaway ini.
 -copy banner dan lekatkan pada entry tersebut dan link terus ke sini.
 -tag 2 orang blogger lain *tak wajib
'AINUL MUNIRAH, NUR ATHIRAH, NUR ALYA AQILAH

- tinggalkan url entry tersebut dekat comment box entri ini.


TARIKH TUTUP : 25 OGOS 2011

#ambik engkau sebijik pergi copy dari sana x]

Eh eh comellah kan doodle Kak Nad ni? Aku tak pernah agi buat doodle tak pakai tudung. Err, lepas ni mungkin akan berjinak-jinak. Tapi lebih baik kita fokus kepada yang bertudung dulu ye tak? Sebab sebab err err, sebab tak reti buat yang free-hair -..- Ada sekali aku pernah buat rambut dia tersangatlah kaku! XD Kalau nak tengok boleh ke Tumblr aku. Tapi jaga-jaga kerana penuh gambar Merlin =.=

Tarikh tutup sama dengan tarikh tutup penyertaan pertandingan Geometrical Sketchpad anjuran ExxonMobile yang aku masuk dengan Vita Dolce dan Alyaqilahassan96. Esok lusa nak bertungkus-lumus laaa ni pergi menggodam software tersebut. Kuikui. Afiqah, Naddy dan Ain pun masuk. Diorang satu kumpulan. Aku, Vita Dolce dan Alyaqilahassan96 sekumpulan :D

Okie okie, baiiii.

Meow?
For my Piah hehe XOXO - Garan ke? :P