the best thing is that...? hahahhaa!

Tumblr_lp3rgt3ibs1r0bo2co1_500_large

Assalamualaikum  Apa khabar hari ini? Puasa okey tak? Terawih amacam? Puasa lidah jaga tak? Puasa hati? Kuikuikui. Hmm, aku pun peliklah. Sepatutnya puasa lidah dan hati ni kena buat selalu, bukan bulan Ramadhan je. Ini tak, habis je bulan Ramadhan, 1 Syawal tu dah duk mengumpat dah yang anak Mak Cik Jah pergi kedai tak pakai tudung blablabla -.-
#memanglah anak dia tak pakai tudung sebab anak dia lelaki, kang kalau pakai tudung korang ngumpat lagi anak dia tu menyerupai perempuan pulak pffffffffft

Hari ini aku tengok makanan Ummi aku buat. Mula-mula nasi goreng lepas tu ada macam bentuk apa entah atas meja dalam pinggan. Warna oren oren macam tu. Aku pun perhatikanlah. Macam familiar, rupanya ayam penyettt! Aku pun gelak sorang sorang sebab rupa bentuk ayam penyet tu sangatlah nak buat aku gelak. Err sebenarnya sebab aku tak kenal rupa ayam penyet -..-

'Ainul suka-laa sangat kacau aku sekarang -.-" Penat layan dia ni akhirnya aku buat tak layan je. Tapi terkesan jugaklaaa. Quote aku sebelum ni, letak dekat header, 'the strange this is that...iloveyou' dia pergi perli sampai ke sekolah. Arghhh... Mujurlah aku dah tak feeling feeling emotional macam setiap hari Rabu lagii. Kuikui.

Click gambar to enlarge and see what did she comment -..-

Miss, are you addressing someone?
Oh, no no no. I don't think you ought to say 'his' name.
No-lah, not him anymore. Zzzz.

Okay, let's forget about her and him. HAHA So hari ini aku menjalankan aktiviti yang tak harian sebab hari ini cuti cuti sekolah sempena Nuzul Quran. So, aku first sekali baca buku Narnia yang tebal 60 inci tu. And then selang seli dengan tengok tivi. Teka teka teka cepatt tengok cerita apaaa? Cerita ni dah lama aku tunggu kat HBO sebab hari tu aku nak tengok tapi pukul 7 pagi sampai 9 pagi (hari persekolahan).

20090211120720

Chasing Liberty! Yeepee! Akhirnya akhirnyaa...! Comellah skuter dia Y.Y Hihihi. Ben Calder (Matthew Goode) is so sweet and good-looking. Anna Foster (Mandy Moore) okay je tapi suka baju sleeveless. Tapi tapi tapi! When Ben said he was from Wales, he reminded me of Will Herondale in The Infernal Devices! I think he's gonna be a perfect Will Herondale with his slangs and face and coldness :D

CHASING LIBERTY
Anna Foster has never had an ordinary life. At eighteen years old, she is the most protected girl in America; she is the First Daughter. Frustrated with her overprotective father, the President of the United States of America, Anna makes a deal with him: only two agents are allowed to guard her while she attends a concert in Prague. When her father backs out of his promise, Anna flies into a temper and goes on the run with Ben Calder, a handsome photographer she runs into outside of the music club. They travel together with the intention of going to the Love Parade in Berlin. Anna hasn't told Ben who she is but more importantly, Ben hasn't told her who he is. Under the orders of Anna's father, Ben is supposed to keep an eye on the rebellious girl but falling in love with her wasn't something he expected to do. Romance blossoms between the wild, sassy Anna and the cool, distant Ben as they backpack through Europe. Problem is, when it is time to go back and Anna finds out about Ben, what will happen to the two lovers?

Ending dia sweet wohh. Hehe. Tapi 'kan bila tengok cerita ini, Ben reminds me of... Alex in the novel Angel by L.A. Weatherly! Yes yes! Mula-mula aku fikir jugaklah siapa ni, macam familiar je plot story si Ben and Anna ni. Teringat kat Patch dalam Hush Hush, tapi aku rasa tak. Huiihuiihuii! Tapi I like Ben wayyyy better than Alex -..-"
#siapa perasan setiap cerita romance si lelaki mesti cold and bitter and sullen and stupid and hot-looking?

After that aku tengok cerita Merlin! Woots woots! Season 1 pun, erm, yang The Gates of Avalon. Morgana sangat beautiful dalam episod tuh. Tapi orang jahat iaitu Sophia, 400 kali ganda cantik! Adohaii. Asal comel je, jahat. Asal jahat je, mesti comel. Pelakon yang melakonkan watak Sophia tu memang tak sesuai jadi jahat. Tapi sesuai jadi watak Wanda in The Host.


Malas nak google nama pelakon ni. Cute, right? Huhu. Hmm, orang jahat macam ni tak payahlah nak admire sangat kan. Lantak dia lerr, dah mati pun x] Mujur Merlin sanggup berlari-lari dalam hutan untuk menyelamatkan Arthur tercinnnnntaaa! Lepas tu Merlin kena lempar buah buahan dan sayur sayuran -.- Lalu berkatalah Uther Pendragon kepadanya, "Do you have some kind of mental illness?"

PANGG!
#nak lempang Uther kalau boleh

Oh, last but not least, enjoy this picture! HEHE.


Sleep well, my love.

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers