Salam Eid Ul Fitr 1432H


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh  Wah wah wah, beraya sakan nampaknya semua orang hari ini sehingga melupakan Facebook, Twitter, Blogger, Wordpress, Formspring etc etc! Hahaha. Mestilah, raya hanya setahun sekali. Balik kampung, wo ho ho ho, balik kampung. Aku balik kampung pagi tadi. Biasalah, kampung I kat Besut je, tak sampai dua jam perjalanan. Balik petang tadi.
#kena ambik Abecik di airport sebelah malam :)

Raya pun macam tak berapa nak raya je -_-" Meses meses dengan makcik-makcik kampung seberang iaitu 'Ainul, Alya dan Kakti yang ketiga-tiganya kenyang meradak makanan di setiap rumah yang mereka kunjungi xD Aku pulak naik muak tengok kuih raya. Mujurlah kat rumah nenek aku tak Pak Cik Awi (PC Awi je panggil hihi) masak nasi mandy semalam dibantu oleh sepupu-sepapa yang ada kat kampung ler.

Lepas solat hariraya, terus ke rumah Ayahlong. Naik keretalah jangan jalan kaki pulak, kang ada yang tak ke Besut =.="

With my Ummi #LOLz

Dua ni jelaaa yang beraya dengan aku and Ummi wa Walid -_-

Ummi dan Maklong #abaikan yang tengah duk ambik gambar LOLZ

Ayahlong dan Walid #yang pink tuh? lupklasdiri

Cousin aku, Abang Saiful and his wife and kids :)
#Abang Jerry tak balik youuuu, beraya rumah mertua LOLz

Fadhil Imran (Mantol? xD), Kakngah (Jules? xD), Along (Kamloi? xDD)

Qinggg and Padeyyll
#ada dok ciri-ciri ayah mithali? sebab tahun depan ye nok kawen xD
* ade orang tengoh blushing kot sekarang ni?

Kak Nor, Kak Ili, Abe Jack and wifey, Kak Bie and Kakngah -_-"

Youuu! Maklangg! I tak sedar baju kita sama kaler! Tengok gambar ni baru sedar LOLz

Kucing rumah Kholatie. Nama seperti yang tertera xD

Gambar ciput je sebab tak ada orang nak ambik. Bukan kamera aku pun, kamera Kakngah. Kamera aku kan.................................... Oh tak payah tahu lah LOLz. Hmm hmm hmm. Hari ini rezeki hariraya kot, aku buka-buka blog tetiba ada kat comment yang kena tunggu approval and kat shoutbox, Kak Nad cakap yang aku menang Doodle untuk First Giveaway tuu! #HAHA Rezeki jangan ditolak :)


Dearest Kak Nad, saya dah hantar email. TEEHEE ! Tadi saya tengok trailer The Proposal, sepanjang-panjang teringat dekat Kak Nad. Oke tahu tak ada kena mengena tapi err err entah -_-" #err aku dah putus asa nak buat doodles sebab terlalu cerewet si Photoshop nehh, lepas PMR nantilah aku godam ke apa ke ikut suka aku, nak humban laptop ni terus ke (?)

AAAAAAAAAAAAAAAAA. Bareeeeeeeeeeeraaaaaaaaaaa esok sampaiiii. HEEE~ Zunaaahhh punnn. Aii, yang lain tu nak campak kat mana? Campak dalam bilik jelah --"
Sepupu-sepupu aku pun cakap raya tahun ni macam tak meriah. Zaman kegemilangan Aidilfitri dah berlalu, sisters. That time aku umur 7, 8 tahun and uols darjah enam ke form one ke apa ke. But now, semua asyik duk meniarap dalam rumah main game or Facebooking or blogging.

Zaman itu telah pudar. Raya-raya pun ada orang masih kerja sampai tak boleh balik kampung. In the future, semua beraya kat opis and sekolah jelah. Kan?

Comments

  1. *Blushing*

    bakpe amuh paka baju lari tema.. orang lain biru, pink, putih.. dia sorang je koko (????)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers