Trial PMR 2011, Ramadhan dan Hati.

Skitched-20080207-2343061-e1266631717223_large

Assalamualaikum semua! Hei hei hei hei aku tak percaya cinta, aku tak percaya cinta, aku tak percaya C.I.N.T.A.! #apakah yang telah berlaku kepada pemilik blog ini? Ouh okey, sila abaikan ucapan alu-aluan aku ni ya sebab kadang-kadang bila stress exam dah lepas, kita nak jugak mengarut-mengaban sambil berjalan-jalan ke Mengabang Telipot (?) Erk, korang tahu ke Mengabang Telipot kat mana? Area Terengganu ni jugak -,-

Ouh setelah seminggu (atau lebih tepat lima hari persekolahan) aku dan rakan-rakan berjuang hingga ke titisan darah yang bukan terakhir #masih hidup yaww -,- akhirnya exam trial telah melenyapkan dirinya dan takkan muncul-muncul sehinggalah dua tahun akan datang jika umur masih dipanjangkan B-) Overall aku tak tahu nak cakap apa-apa, aku hanya mampu bertawakkal jelah. Nama pun trial, memang kaw kaw! XD

Pendek kata #siapakah Panjang? trial ni memang mencabar. Tapi best sebab bulan puasa. Nostalgia pulak masa UPSR dulu, tengah-tengah Ramadhan jugak. Time rehat boleh jenguk-jenguk buku study, tak payah susah-susah nak cari makanan yang hanya akan melengah-lengahkan masa yang berharga! Cewah. #eii budak ni aku cepuk kang barulah naya ~

Ohhh, tahun ni aku rasa Ramadhan tak berapa nak meriah. Kenapa ya? Aku tahulah dekat masjid lebih ramai daripada biasa (of course, awal bulan). Try survey pertengahan bulan dan akhir bulan. Akhir bulan penuh balik. Orang main mercun pun kurang, bunga api apatah lagi (sebab main bunga api mana ada bunyi XD). Kecuali orang main mercun kat sekolah dan lempar kat orang =.=""

Drool-1_large
Oh aku dah reti buat doodle -,- Sikit sikitlahh. First sekali aku buat untuk nephew aku. Hehehe. Jap.



Oh thank you Kak Nadhirah :D
#ramai pulak pemilik nama Nadhirah yang aku kenal lately ni -,- nak kena semua panggil Didi ke? okebai XD

Aku rasa yang Syafiqa Norhaidi punya dan Abang Riaz tu menjadi. Yang Shafiqah punya sekali tengok teringat dekat Alya. Errr, yang Hurin tu aku rasa agak over-lah. Mana ada orang pakai purdah in real life terlalu beraksesori dan bergaya macam tuh! Baik tak payah pakai purdah -.- Tetiba aku rasa macam expert Photoshop dan doodling. Ngehngehngeh. Lepas ni aku upgrade lagi.

Sebabtulah kita kena rajin cari tutorial. Jangan asyik duk tanya orang je, "Camna ni?", "Camna tu?". Kena ada inisiatif sendiri-lah. Google kan ada, so gunakanlah untuk cari tutorials yang korang nak. Nak cantikkan blog ke apa ke. Cari tu biarlah spesifik, contoh; tutorial membuang laptop ke dalam tong sampah. Ops, bukan yang tu. Tutorial mencantikkan sidebar, tutorial hover comel, tutorial scroll bar bergaya etc etc =.=

Tutorial nak bergaya pada musim raya pun boleh what! XD
#kalau ada orang buatlah, kalau tak ada baru request tapi aku rasa tak ada kot orang request tutorial macam ni sebab masing-masing dah memang pandai bergaya, almaklumlah zaman moden -,-

Oh kepada sesiapa yang malas nak buat gara-gara memakan masa terlalu lama, bolehlah nak mintak dengan I ni haaaa yang tengah free lepas trial PMR. Lagipun aku suka buat doodle ni banyak banyak, praktis banyak banyak lepas ni mahir-lah. Bolehlaa jumpa Maher Zain (?) Tapi tengoklah dulu, kalau Ramadhan ni kerja sekolah masih meninggi diri dengan aku terpaksalah aku memalaskan diri online. #cis

Tumblr_lpca787kgm1qeadtso1_500_large_large
Meow? Eh terasa tengok kucing -,-

Oh hari itu aku lepak lepak dengan Aisyah Aqilah, Fakhira, Amirah Liyana, Wani, Ain Suraya, Naddy dan Wajihah. Tetiba tengah syok makan kerepek aku terdengar bunyi kucing. Lantas aku tengok kucing tu mengiau-ngiau dan aku biarkan aje. Aku teruskan bercerita, lepas tu bunyi kucing dah tak ada. And then after that aku bangun nak keluar kelas untuk basuh tangan, tetiba aku rasa bagai terpijak sesuatu. Aku terkejut aku pijak kaki si kucing dan menjerit, "Erkhhh!" lantas baru kucing tu mengiau dengan kuat -,-

Yang lain semua gelak terbahak-bahak.
Cis, tak ada belas kasihan terhadap kucing #padahal aku yang pijak neh x]

Lepas kejadian tu, aku dah tak jumpa kucing itu lagi. Langsung tidak melintas di hadapan aku, bayangnya pun aku tak nampak. Kucing-kucing lain ada pulak. Eii, ke dah arwah ke apa kucing tu >.< Yang aku pelik kenapa bila aku jerit baru dia nak jerit. Aduhlah hai Mr KucingCatMeowMeow. Tengok kucing teringat Zahra dan sangat sengkip kepada beliau gara-gara suka berperangai seperti KATAK. Kbai XD

Okay. Aku dah buat kerja-kerja pembersihan di Facebook :D Semua dah aku remove except for one person. Tapi yang sedih dia remove aku kot, or memang aku tak ingat langsung aku remove dia. Tapi aku rasa nak gelak guling-guling sebab aku psiko pergi add dia hari tu xD Biarlah dia aku tak kisah pun. Saja suka-suki. Err, tu dulu, sekarang ni aku dah rasa lain macam sikit dah bila masuk bulan Ramadhan.

Ini tak, bulan-bulan puasa pun masih nak kenakan orang -,- Itu kerja kawan Amuh aku. Tak pasal pasal femes kat sini. Wekk :P
Eh Amuh balik sini malam esok! Oyeahhhhh! Satu-satunya orang aku nak pergi tumbuk esok xD #iloveyou

Find_peace_within_by_slumberbreeze-d45m05l_large

I need some peace. Get away everybody.
Except A, 'A, and A(K). (tekalah cepat siapa x])
#yang tengah tu mesti dah tahu siapa

Three people;
  • one likes to make new blogs
  • one likes to say she wants to delete her blog in the end I still can read her latest blog updates
  • one likes to update her blog even though the topic is nothing


-The End-


NUR ATHIRAH MAT ISA
NUR ALYA AQILAH HASSAN

'AINUL MUNIRAH MOHAMAD

I love you three forever.
H
M
Z
#you know what these letters stand for x]

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers