Dah dah, takde dah M30DC!

22.10.11

314328_265338246829216_197264636969911_1068886_5516080_n_large

Assalamualaikum semuaa... Wait, terkejut ke Cabaran 30 Hari Merlin dah tak ada? Yea, it's kinda boring tau tak? Asyik-asyik your favourite, esoknya your least favourite so macam wtfish sikit lah rasa, 'kan. Lepas tu Day 1 punya tu your favourite character, entah day ke berapa pulak your favourite male character, esoknya favourite female character. Like, boringggggggg.

Bukan aku pun reka semua tajuk tu, aku terjumpa dekat tumblr. Macam-macam challenge laa ada dekat situ, itu pasal laa kot boring sangat challenge dia.. Banyak sangat challenge buat, sampai semua tajuk boring. Oh puh-lease. So, kalau korang nak tengok challenge aku tu, korang pergi tumblr aku ah, senang je, holkodotsy.tumblr.com.



Alamak, aku teraktif Twitter-lah pulak sekarang. Biasa bertweet dengan Kak Aisyah yang sama-sama suka baca novel dengan aku tapi dia SPM tahun ni LOL And baru dapat 'twin' baru nama dia Syuhada! Hasil blog walking teramat sangat semalam -_-" Hmm, kiteorang sama minat Merlin dan beliau obses Narnia! Aku obses Merlin dari Narnia. #sebab aku tak suka si Caspian and Susan, so tak minat sangat cerita dia LOL

Tapi aku baca buku Narnia, agak-agaklaaa keboringan cerita tu, tapi I like part yang diorang pergi Narnia and save the day. Oh and I like Peter the High King. Cuma aku tak paham sikit ah kenapa Peter diagung-agungkan sebagai High King sedangkan Lord Digory (pehal semua nama Digory ngan Cedric ni lempang kang jadi rempeyek baru tau) yang menyelamatkan Narnia first sekali. Dan first king of Narnia pun tak-lah agung macam Peter.

Maybe sebab Peter hensem kot


YEAYYYY I like this picture a lot! My favourites! #ah sweet pehal Ben Barnes smart sangat kfine I don't like him Sebenarnya aku tak suka si Ben Barnes ni sebab dia perasan macho oke fine tak ada kena-mengena. Aiyayayaaa.. Sebab ura-ura mengatakan dia akan berlakon sebagai Dimitri in Vampire Academy. Korang tahu-tahu jelaa aku tak suka si Dimitri tu sebab dia ngengada eeee geram aku.

Dan sebab lagi satu, dalam movie Prince Caspian, si Caspian tuhh sama-sama nak pulak dekat Queen Susan. Eww, please? I don't like Susan okay? Kalau diorang tak kiss eww eww maybe-lah aku akan suka dekat both of them secara automatik, tapi dah rasa macam geli pulak tetiba diorang nak dekat each other. Dalam buku dia, tak ada pun Susan suka dekat Caspian and vice versa, saja je buat menarik cerita tu T^T #bagi aku tak menarik at all kbai

Oke dah pasal Narnia ke Ben Barnes ke (dahlah muka dia ada dalam majalah GenQ edisi 02 eee geram aku xD) pasal Merlin ke, dah dah. Aku nak cerita pasal menda lain pulak ni. Takde kejadah aku duk cerita pasal magic ngan fantasy je. Kuikuikui. Kenapa aku rasa post hari ini macam merapu ikan kerapu masak tiga rasa je? Hmmm, sedap. Haa, kan dah cakap aku ni merapu

Tumblr_ltd32ewuin1qaj4wso1_500_large
Ikan kerapu ke ni? bukanlahh isy

Tadi tengok Nada Cinta and yeahhh Vitoooooo! Kenapa-lah aku suka sangat dengan si Vito ni! Dia hensem tau dengan lebam di muka. And aku confirm bila lebam tu hilang mesti dia dah tak cute T^T #menangis tak berlagu wuuu Alaaa, dia cute lah! Ricky pun cute but aku dah boring tengok muka dia dalam Cinta Kirana dolu-dolu, so Ricky kena reject ;D

Aku nak letak gambar Vito kat sini tapi tak ada-lah gambar dia yang pakai baju sekolah and muka lebam. Kahkahkah.

And aku perasan cerita Nada Cinta semua watak antagonis lagi sweet cun melecun dari watak protagonis. Apa kes tu? Luna Maya comell lagi dari Dewi Sandra. Michelle Putri awalnya comel tapi bila dah jadi terlampau amat jahat aku tengok macam tak berapa cute lah pulak. Mikha Tambayong muka dia innocent je. Si Alex tuh? Dia comel, cute baby face tapi dia kejam gila wohh so jadi huduh xD


Dalam gambar ni cute je si Donny Michael (Alex) tu. Sebab muka dia tak kejam time ni. Randy Pangalila? Serious boringgg tengok muka dia pfffffft. Okey okey I tau laa korang suka dia sangat sangat sebab dia shweet gileww enn dalam citewww nieyyy ennn #semacam gedik lempang kang menangis tak berlagu pulak Tapi ada jugak part aku tak boring, e.g. time dia selamatkan Nada 

Oh lepas tu lepas tu, aku suka tengok muka Ricky (Randy Pangalila) jealous tengok Vito dan Nada. Muahahha! Sesedap hati sesedap rasa je cakap yang Nada tu perasan Ricky suka kat dia. Lepas tu jealous macam haprak. Kuikuikui. Kasihann dehh looo, Rick! Tapi aku rasa watak Ricky lebih sensitif dari Galang dalam cerita Cinta Kirana hari tu kot. Serious, Ricky ni macam emo skit xD



Ok ok dah dah cerita pasal sinetron yang ada 244 episod nih. Grr, Indonesian producers, tak boleh ke buat sinetron yang ada hero macam Vito ni episod dia tak sampai 50? Pleasee....

Tadi aku ajak Kakngah keluar, aku nak beli CD Beastly yang dah berbulan-bulan aku nak beli but still tak keluar lagi dekat Malaysia ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Kenapa?? Kenapa?? Kenapa?? Macam orang gila aku duk tunggu, duk cari T^T Kat Malaysia tak keluar lagi or kat Terengganu? CD I Am Number Four pun aku tak jumpa lagi setakat ni huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa #bukan aku nak beli sangat IANF tu tapi macam pelik arr cerita X-Men First Class pun dah keluar, tapi IANF ngan Beastly dah nak dekat lima dekad aku tunggu -,-

Ehh terlebih panjang pulak post ni. Siapa rasa post ni sangat pelik sila angkat tangan. Kalau tak angkat pun bukan aku tahu sebab aku tak nampak -_-"

Facebook chat ngokngek nak dating dengan ehem ehem aku pun tak boleh #MTB MTB MTB
Post a Comment