Good Morning, Universe!

Tumblr_ltf3d2bekn1qfautfo1_500_large

Olla, assalamualaikum! TEEHEE Awalnyaaa I update blog pagi ini! Tak percaya pulak mata ni tak mengantuk sebab semalam kan aku tidur pukul empat satu pagi. Siapa entah tidur pukul empat pagi... Ish ish ish. Sekali gus tahajud kot. Ke qiam? Kalau qiam, kena tidur dulu ah tapi, huahuahua. Dah tu, nama pun 'qiam'. It means bangun. Qiamullail, so bangun malam.

Sekarang ni 'kan aku online tanpa henti #kesian laptop ni tak cukup rehat tapi tak apa, hari tu dah rehat lama kuikuikui 'Ainul pun online jugak, mungkin berhenti, tapi sekejap sekejap macam tu. But most of the time aku online, mesti dia ada. So semalam nak dijadikan cerita dia tak online lamaaa sangat T^T I rasa nak nanges nak nanges je taww #stop being gediklah fofoooo

Rupanya Mrs. ZZZ tu pergi hantar mak sedara dia ke airport. Lerr, patutlah tak online. Pukul 12 tengah malam baru dia ada. Lepastu lepastu, chat Facebook pulak ngokngek, aihhh, rasa nak mengamuk je. Tapi sabar jelah, aku pun dengan hati yang pasrah dan penuh keredhaan, terus off ini laptop sebab masanya aku rehat. #masanya AKU rehat, okey, bukan lappy ni muahahaha


Mimpi Syafiqah sangat tidak ada kena-mengena dengan beliau namun sangat kena-mengena dengan pemilik blog ini xD Lepas tu ada Miss Syafiqa Norhaidi pergi post dekat wall aku gambar Arthur and Knights of the Round Table with the caption, "kak ambik ni...barisan jejaka yang sudi meminang kak." Kfine, I'm not flattered with the caption -_-"

Gambar tu tak ada Merlin okay, so memang taklah. Hanya Merlin  di hatiku xD

And then a few minutes ago ada orang berbalas komen dengan aku. Nama samaran Damai Hati, lepas tu beliau kenal aku tapi aku tak kenal beliau o.O Bila aku bertanya siapakah gerangan dikau wahai Damai Hati, berahsia pulaaak T^T Beliau bagi klu duduk kat mana, aku pun cepat-cepat pi dapur tanya Walid dan Ummi, tapi tidak mendapat jawapan yang diingini xD


Hmm, nak dijadikan cerita yang tak menarik langsung T^T aku bangun tadi baca buku The Host. Aku baca part yang sangatlah sedih dan emosi. Alamak, ternangis pulak untuk kali kedua. Ehh kejap... Kali kedua ke pertama? Rasanya seingat-ingat aku, aku tak nangis masa first time baca #okefine aku tipu kot atau aku sebenarnya tak nak ingat moment aku nangis lalalala

Tumblr_ld7gsa66ui1qbgao5o1_500_large

Part ni takde laa sedih sangat. Part Wanda tengah bye-bye dengan Melanie memang sangat meruntun jiwa :'( Dengan Doctor Eustace (dan apehal semua orang nak nama Eustace ni semalam Cedric dengan Digory pffffft) pun sedih jugak. Sebab Melanie and Doc dua-dua kind people  (kfine, semua orang lain tu takdelah baik mana especially Jared) #kita abaikan Ian O'Shea untuk patploh ketika

Thank you, Wanda. My sister. I will never forget you. - Melanie 
"You are the noblest, purest creature I've ever met. The universe will be a darker place without you." - Doc

Time nihh lerr meleleh air mata aku. Tapi nasib baik-lah ending dia best dan gembira. Sebab kalau Wanda mati, Ian akan sedih gila babeng. Lepas tu, Melanie and Jamie  and not to mention Jared akan turut bersedih hati dan takkan maafkan diri diorang. And the most important part of all, pembaca buku The Host akan buat demonstrasi secara aman dekat Stephenie Meyer xD #the main point is, semua orang akan menangis tak berlagu lah xD

Actually aku suruh Kakngah aku belikan novel(s) kat Amazon.com. Tak tahulaaa sampai bila :\ Dah tak sabar nak baca ni. Kali ini tak payah pergi KL, sebab kalau pergi pun novel-novel yang Kakngah aku orderkan untuk aku tu xD bukan keluar lagi pun dekat Malaysia. #kenapa masa aku tulis post ni aku terdengar suara Abanglong, Abangcik, Abang balik kat rumah ni T^T

Kbai.

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers