Google dah Block Domain Service CO.CC


Assalamualaikum and good evening (evening hape, dah midnight pun). Aku lambat post hari ini sebab tak ada idea. Aku bukan pergi sekolah pun. Biasalah, kalau pergi pun bukan boleh buat apa sangat. Kawan-kawan pun lari entah ke mana, so aku sorang-sorang jelaa. Daripada aku sorang-sorang kat sekolah, baik aku duduk rumah ni, at least Ummi dan Walid aku ada. Laptop pun tak ke mana xD

Yelah, dah orang lain semua join aktiviti masing-masing. Tinggallah aku seorang diri. Sedihhh -_-"

Tapi takpa ah, aku stay kat rumah je kan. Sedih pun tiada guna. Lebih baik aku layan Merlin ke hape ke, edit blog ni ke. Hmm, tak boleh layan Merlin sangat sebab latest episod dah tengok. Just tengok-tengok tumblr jelaa. Tau-tau jelah tumblr tu banyak gambar comell and funny. TEEHEE Tapi biasanya aku bukak Facebook je, main Baking Life ke ape. Kawan-kawan takda online, diorang gi sekolah -_-

Hah, cakap pasal tajuk entry ni kan...

klik gambar skettt

SOBS SOBS SOBS. Actually aku tak kisah pun masa aku tengok status FB Blogger ni. Tapi tetiba tadi aku buang domain co.cc tu untuk beberapa ketika, bila aku set kan balik dan buka blog aku balik aku tengok dah tak boleh! Dia keluar Error 404. Uwaaa, sobs sobs. Ke blog aku je camtu? Ke sebab aku pergi buang domain tu sekejap? Sobs sobs menangis tak berlagu laa wehhhhh. Kenapalaaa Google ni buat hal. Ngengada

#eh chop aku letak balik co.cc dan try view, dapat pulak kenapa nehhh bunuh kangg

Sesedap rasa sesuka hati je Google ni nak block segala benda alah ni. Mentang-mentanglah FREE kan. Orang nak merasa domain free sikit pun dah kecoh laa Mr Google ni. Nasib baik selama ni banyak jasa dia. Paham paham jelaa ramai bloggers kat dunia ni TEENAGERS bawah umur lagi dan tak mampu nak beli domains sendiri pfffft termasuklah aku :3

Kalau mintak ngan parents or penjaga pun belum tentu bagi sebab nanti mesti diorang akan cakap membazir lah apalah. Nak buat apa beli domain, bukan ada apa pun. Tapi alasan tu munasabah jugak, cuma...yelah, dah kita ni nama pun blogger kan, mestilah nak yang terbaekkkk untuk blog kita. Dapat fifiey.com pun dah cantekkk! Kalau ada fifiey.blogspot.com tak ke panjang sangat...

So lebih baiklah guna www.fifiey.co.cc sebab pendek kannn. Huahua.

Korang pun nak ke domain cam aku neh? Boleh je... No problem, cuma Google lah kot ada problem. Hhahahaa. Try korang pergi dekat BLOG INI. Korang search laa entry beliau yang lepas lepas. Tutorial tukar domain ke hape entah. Lupa plak aku. Thank you to 'Ainul sebab kasi link tuu dekat aku. Aku cepat-cepat je tukar. Takut orang ambik fifiey.co.cc neh :D

Seronok gila tengok kawan-kawan pergi lawatan ke KL baru-baru ni. Tengok kat Facebook. Haaahh, jeles tahap sawan. Lama tak pergi trip ngan kengkawan :')

Kbai nak main Baking Life.

Comments

  1. BAKING LIFEEE!!! \m/ lol. Lama dah tak main. T_T Sebab dah tak terjaga bakery saya tu. Tuptup kena start balik semua. AAAAAAAAAAAH Sh*t.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers