Posts

Showing posts from November, 2011

Contest blog paling OHseemm! by Fatimah Azzarah

Image
Tagged by my lovely sister, Naimah.
Thanks, dik!

Syarat- Syarat :
1 ) Follow Blog Fatimah Azzarah dan Fatimah Azzarah's Second Blog
2 ) Letak Entry Ini Dalam Post Blog Anda
3 ) Like Fanpage Fatimah Azzarah Blog
4 ) Letak Banner Dalam Post ( Wajib )
5 ) Tag 2 Orang Kawan Bloggers ( Pastikan Mereka Tahu )
6 ) Letakkan Entry Anda Di Tempat Komen Entry Ini
7 ) Pemilihan akan diadili oleh Fatimah Azzarah sendiri
8 ) Tarikh tutup 31.12.2011
CARA PENILAIAN
HADIAH-HADIAH MENARIK
Aiseyh, aku tak tahulaaa macamana orang yang buat contest, giveaway ni dapat sponsor. Dari mana pun aku tak tahu. Jeles gak kengkadang. Ehekkk. Nak mintak tolong 'Ainul mintak sponsor dengan tempat kerja dia nanti dapat hadiah baju baby je. Macamlah semua bloggers ada adik kecil or anak baru lahir. As for me and 'Ainul, memang kompemmm takde. GAHAHA.

Nak tag sape eh?
Syuhada and 'Ainul. o(*^_^*)o

Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff

Image
Assalamualaikum. So today I'm gonna do something. Aku actually malas nak buat giveaway, contest pabenda semua nih. Tapi bila difikirkan balik, macam, kalau tak masuk kang blog ni usang jadi buruk. Dan kalau tak buat nanti orang yang menge'tag' berkecil hati aku tak tauu #of course la tahu -,- Kali ini aku di'tagged' oleh twinnie aku (masih berstatus twin walau telah lama tidak contact xD).

Syuhada, sorry tak buat the previous tag. I'm sooo busy...body xD

Giveaway ni dibuat oleh Miss Aida Shafiena and Fasihah Latiff. Aku pun baru kenal and first time bukak blog diorang. Sorang pink, sorang lagi warna warni pelangi. Hello new friends! Nice to 'meet' ya. TEEHEE ♥

DA RULES
- Wajib follow blog Aida Shafiena dan Fasihah Latiff
- You must be a Malaysian blogger
- Contest akan terbatal jika kurang 15 orang yang menyertainya
- Make an entry entitled ; Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff
- Letak banner kat atas dalam entry dan linkkan Aida Shafiena and F…

Mischief Managed!

Image
Hi assalamualaikum. Semalam aku baca buku dan tengok CD. Ngahaha. Baca buku tu konpem laa bukan buku pelajaran (iaitu buku form 4 -,-) tapi baca novel yang belum dibaca lagi. Aku ni bukannya jenis suka buat benda ulang-ulang. Tengok cerita ke, baca buku sama ke. Takbleh takbleh, sebab aku suka'kan saspens tapi biasanya aku buat takde perasaan je.

Kalau first time tengok cerita tu, emosi la jugak. Tapi kalau dah second or third time, buat-buat sebak jela xD

Baca buku Soul Thief (US Edition). Second book of The Demon Trapper's Daughter (US Edition). Actualli Soul Thief nama lain dia Forbidden (UK Edition), The Demon Trapper's Daughter pulak Forsaken (UK Edition). Yang first book aku beli Forsaken. Second book aku cari laa Forbidden tapi tak jumpa dekat MPH Alamanda. Aku nampak Soul Thief je. After a week aku pergi balik tetiba ada kat celah mana entah -_-"

Kfine, cerita Soul Thief/Forbidden ni memang ending dia agak hanging terlampau tergantung. APA HAL LAA SEMUA CERIT…

Al Hijab The Movie

Image
Assalamualaikum semua! Rasa macam limabelas minit bulan tak hapdet blog. Sungguh sadis! Al maklumlaaa, ada orang menginap kat rumah aku dua tiga hari ni, so macam tak terupdate lah sebab terlalu berebut nak main laptop (padahal tak pun sebab masing-masing bawak xD). Tak update sebab sibuk tengok cerita, baca novel and so on. Lepas tu gelak tak henti -.-"

Ahad

Alya datang lepas Asar. Masa tuh aku tengah tengok Malaysia lawan Kemboja. Macam sawan je -_-" Sejak bila aku minat bola pun aku tak tahu. Semangat aku tengok Baddrul (ke Baddrol? xD) buat gol. Gol yang dari jauh tu semua orang tak expect ouh. Lepas tu jurulatih yang mula-mula down gila muka terus ambik air botol untuk bagi minum kepada goalkeeper Khairul Fahmi (apakah??). Entah ah, rekaan aku je tu kot. Kwangkwangkwang

Tapi akhirnya menang 4-1. And then Alya sampai bersama Ayah, Ibu, Abang dan Adik. Kakak beliau sedang sibuk study sebab tengah SPM.

EH BIAR BETUL DAH SPM?!
#wat lolok dok cayye

Rasa sekejap je. PMR pun da…

Harry Potter series taught me beautiful things.

Image
Harry Potter taught us to be strong when everybody else's not.

Voldemort taught us that prejudice is all around and there will always be people as evil as him.

Hermione Granger taught us that it's not a bad thing to have a thirst for knowledge and research.

Ron Weasley taught us that all we need is a true friend that stays with you until the end.

Neville Longbottom taught us that sometimes you must face your fears and stand up for what you believe in.

Luna Lovegood taught us it's okay to be yourself and not caring what people think about you.

Draco Malfoy taught us that everyone makes mistakes. He taught us that everyone has feelings.

Fred and George Weasley taught us that even in the most darkest of times, there is light, love and hope.

Severus Snape taught us how to fight for a true love. He taught us to be brave.


Albus Dumbledore taught us to trust the right people undoubtedly.

Rubeus Hagrid taught us to be loyal in every moment.

Bellatix Lestrange taught us that there …

Percy Jackson and The Olympians: The Lightning Thief

Image
Assalamualaikum and a very good...night? I'm posting late, yeah I know. Who cares anyway? No one's reading. Except Syafiqah. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

So, I just finished watching. Percy Jackson The Lightning Thief. Dekat StarMovies, starting 10pm to 12am. I watched it with my dad! And surprise! This story is about a son and his father. Or maybe sons and their fathers. Whatever.

ABSOLUTE WARNING!!!!!!!!!!!!!!! Cerita ini tersangatlah tahyul.
But if you read Myths and Legends, all the stuffs in the movie are familiar.

Sapa-sapa yang dah tengok tu, best tak tengok Percy main air? HIHI.

There's a character named Luke. The portrayer's face was so like Jamie Campbell when he first appeared! But differs a bit. I was excited to know he was Jamie! But no, he wasn't. He looks gorgeous! Of course I got excited because Jamie's gonna play Jace. And with that face playing Jace, I'd be happy. Unfortunately, he's Jake Abel. Who the hell is he I don't know!!! SERIOUSLY…

Followers