Back in Form Three World. Still FIFTEEN ♥

30.11.11

439995561_large
WTH CEDRIC?!
Assalamualaikum and selamat sejahtera dunia (translation: hello world -_-)! Oh, um, hari ini last day of November. YEEEHAAA! Sebulan je lagi and then I'm back to school! Aku rindu nak belajar ni. Bosan lah tak sentuh apa-apa buku pelajaran. Lepas PMR hari tu memang tak sentuh langsung, buku teks je sentuh sebab nak hantar balik. Uhuuuuuu... Aku ingat lepas lepas ni nak pergi beli buku rujukan Form 4 so that I can catch a glimpse of what I'll learn.

Rindunya nak buat nota. Walaupun sejak masuk form three ni banyak gila nota aku tak siap. Perangai seorang good student. Hahahaha, good lah sangat. Tapi aku suka buat latihan. Aku suka buat essay. Aku 'kan suka baca buku, that's why aku suka buat essay. Mostly essay English lah, sebab biasa karangan Bahasa Melayu kena buat bentuk fakta and all that. Aku selalu baca fiction, so bila kena buat fakta, I stumbled a bit laa.

Oh how I miss Geography! Aku expert Geografi tau! Huahuahua. Bab Form One and Form Two. Form Three tak sangat. Form One paling expert! Of course la Form One expert sebab tiga tahun ulang jugak ulang jugak yang Form One tu. Walhal masa Form One aku dapat C Geografi untuk exam yang ketiga dalam tahun tu. How disappointing! Form Two selalu je dapat 78 -_-" Form three awal-awal tahun dapat 78 after that dah meningkat! Latihan dibuat dengan banyak sekali!
Yang buat aku selalu dapat 90 ke bawah soalan Form Two dan Form Three. So taklah expert mana. HAHA

Sejarah? Haaaaa.... Makin jatuh. Form One, aku ingat lagi, the first test in my secondary school. Aku dapat D Sejarah. How bad was that? Markah nya 46. Aku kaget tapi tak emosi sangat. Parents aku pun cakap takpe, sebab baru je start sekolah. Aku tak tahulah tang mana aku silap sangat tu. And then the second test, mengamuk agaknya aku ni, aku dapat 92! Amazing how you can actually get higher marks if you try harder. And amazing how you realize that in order to achieve what you want, you have to work hard for it.
#it's not amazing at all if you think again, it's natural, you have to put an effort to everything you want
Tumblr_lishrjztyg1qi205io1_500_large
Bahasa Melayu aku okay. Bab bab bahasa aku memang okay. Bahasa Melayu aku tak pernah dapat 90 ke atas tapi the first test in Form Three aku dapat paling tinggi dalam kelas. Bangga lah jugak sebab dalam tiga bahasa yang aku belajar, Bahasa Melayu aku tak pernah dapat menandingi yang lain. Biasa bahagian D aku dapat markah penuh :D Semua orang dapat -_-" Kertas satu memang jarang dapat 30 ke atas. Tak percaya tanyalah kawan-kawan aku yang lain -..-

Bahasa Arab pulak aku meningkat dari semasa ke semasa. Dapat 90 ke atas lah selalunya. Alhamdulillah. Aku tuisyen dengan abang ipar aku. Dan aku ni cepat ingat kot, cepat lupa pun ya jugak. Lepas hafal karangan, tulis dalam paper after that dah tak ingat. Exam seterusnya, kena hafal lagi karangan sama and in addition beberapa lagi karangan yang dipelajari dan dijangka masuk. Tahun ni sekolah sangat giat buat program untuk pelajar memantapkan Bahasa Arab. Aku jarang attend sebab biasa dapat 90 ke atas.
Okfine yang dapat bawah 90 dapat pergi kem buat kat luar sekolah. Siapalah kita ni kan -_-" Tapi takpelah, nak bagi perhatian untuk yang tak biasa dapat A supaya dapat 90 ke atas untuk PMR nanti :D

English, selalu dapat tinggi sekali dalam kelas. Dari sekolah rendah lagi English marks aku tinggi. Biasa aku dapat semua mata pelajaran markah tinggi (kecuali Sains dan BM Pemahaman -,-), tapi masa darjah empat, aku tak dapat. Tapi English aku tetap tinggi sekali dan aku dapat nombor 1 dalam kelas sebab cikgu kira markah untuk mata pelajaran UPSR dan Sivik dan PJK dan Pendidikan Islam. Kalau ambik yang UPSR je confirm tak nombor 1 -_-"
Aku suka berangan sorang sorang cakap English, memang fluent. Tapi bila nak taip kat blog, cakap ngan orang lain, aku memang takbleh. Bahasa Melayu jugak yang keluar :\

Kemahiran Hidup pulak...aku ambik aliran Ekonomi Rumah Tangga. Guru kelas masa aku Form One yang pilih aku masuk ERT. Masa Form One aku selalu ngetop markahnya xD Tapi akhir tahun dah tak dapat A, naik Form Two lagiiiiiiilah. Alhamdulillah Form Three walaupun tersekat sekat sikit, dapat jugaklah A tapi tak lebih dari 85. But I'm still grateful. Yang bestnya belajar ERT ni takde orang lelaki. Bolehlaa menjerit panggil cikgu kalau nak tanya apa-apa. Huh, sungguh tak sopan. Tapi bukan aku ye xD

Pendidikan Agama Islam or PAI. Masa Form One aku tak dapat A, tapi final-year exam aku dapat 90 lebih! YES! 'Ainul dapat 99 #jealous Bayangkan betapa malunya seorang pelajar sekolah agama dapat 8A1B pada peperiksaan pertengahan tahun dan subjek B itu ialah Pendidikan Agama Islam. Lepas tu dah tak buat lagi dah, dapat A je selalu.
Err, not quite. Form two ada sekali dapat B. Form Three pun, TOV dapat B. Bersama-sama Ain Hanani dan Faisal. Tiga orang je dapat B. Ain dapat B sebab dia tak jawab soalan nombor 6. Tak jawab terus! Lepas pada tu, ketiga-tiga orang yang dapat B ni tak pernah lagi dapat B. Alhamdulillah.... :D
Tumblr_ln3w806xls1qfz601o1_500_large
Science? Masa Form One aku sangat okey! Naik Form Two aku rasa aku tak pernah dapat A kot #sighs Form Three antara A dan B. Selalu dapat B 77 atau 78. Mana tak emo! Kalau dapat A, biasa 79 dinaikkan jadi 80. Tak pun 80 tepat-tepat. -_-" Ada lah kot sekali dua dapat 80 lebih, tapi tak lebih dari 85. Aku dah dua tahun tak buat nota Science dengan lengkap, just early chapters. Uuuuuuuuu, busted! Masa sekolah rendah aku tak pernah tak siapkan homework huwaaaaaaaaaaa

Mathematics aku okay saja. Tapi Form Three ni markah tak menentu, sekali tu B tapi akhirnya berjaya jugak naikkan jadi A. Biasalah aku kalau B dapat 75 ke atas, manalah tak menangis. Kalau round off dapat 80 tau! Haiseyhhh. Aku bab-bab markah ni emosi jugak tau. Kalau subjek yang aku biasa score aku tak dapat A memang rasa nak koyak-koyak bakar etc kertas exam. Aku emo je, tak nangis. Except for that one time. Pfft.

Dah itu 9 subjek yang aku belajar. Dan 9 subjek yang aku struggle untuk dapat A. Semua aku pernah dapat A sepanjang aku berada di Form Three cuma pada exam yang berbeza. Kalau TOV dapat A Sejarah, Percubaan tak dapat A. Kalau TOV dapat B Science, OTI1 dapat A. Begitulah corat coret kehidupan Form Three. Trial PMR aku dapat 7A2B, aku nanges. Saja je tu aku nangis, sebab lama dah tak nanges. Lepas tu aku tak nanges lagi dah. No reason is good enough for me to start crying.

Itu pasal pelajaran. Nak cerita pasal benda lain pulak in my form three year. Merlin!
Tumblr_leeunddelo1qd0f16o1_500_large
Aku duduk kelas 3 Ibnu Qudamah (3A2), just in case korang tak tahu tapi aku rasa yang dah biasa jenguk blog ni tahu kot. 3A2 yang pada awalnya sangatlah gempak, best dan aku sangat selesa duduk dalam kelas tu. Sampailah suatu masa iaitu pada pertengahan tahun, semuanya jadi tak best. Aku tak tahu kenapa. Tapi aku ngan kawan-kawan aku okay je. Ops, ada certain parts yang tak okay. Tapi malaslah nak cerita kat sini. All kids stuffs, sooo annoying and not mature.

Ada satu part yang aku emo emo tu kan? HAHA I will never ever be like that again. That girl wasn't me at all. Someone was wearing a mask of me. Stop with all the nonsense, Fifi. Form Three year memang distressing. Maybe disebabkan oleh homework banyak, need to think about scoring A in every subjects. Had no time thinking about our favourite stuff, tu yang stress tu. Hehe. Nak baca novel pun terbantut sebab nanti kalau baca mulut orang lain akan berbunyi. * sighs *
#the fact that I still read those novels even though I said I didn't -_-

I'm stepping into a whole new era. I'm going to be a lady soon enough. Sixteen is really...y'know, OLD. Taklah tua sangat tapi rasa macam...um, camane nak cakap. Senang cakap kalau bawah 15 orang nampak kita still kids kan. But when you reached 16, when you round off the number...it becomes 20! Memang lah kalau 15 pun round off jadi 20 tapi 15 is between 10 and 20. It's just..it's just..tak best. Rasa mcam you cannot have fun anymore. You are the big sisters and brothers to your little babies at school! #freakingout

It's different. Every year is different. Two years more in high school and then...you're off to universities and colleges and everything. Then you graduate and work. It's a nightmare thinking of that. Dulu aku tak sabar nak jadi dewasa, nak kerja apa semua. Tapi sekarang aku rasa aku perlu enjoy every moment of my teenage life. Appreciate every moment. Buat apa yang patut dibuat masa remaja ni. Benda yang betullah jangan pergi ke jalan yang salah pulak -_-
Meaning that, don't waste more time on stupid things like LOVE. Fall in love, get sick in the heart, get stupid crying, get crazy for the guy who never notices you. Things like that always ruin the whole teenage world! Girls should spend their time with their besties and have some real fun with their friends. FORGET ABOUT GUYS. THEY DON'T EXIST UNTIL YOU ACHIEVE WHAT YOU WANT IN LIFE. Got it?!

Easier said than done, but yes, I'm going to do it. I'm not going to be an idiot craving for a guy who doesn't even know I or the feelings exist or both. So, I'm just gonna be a nice girl. Finding the correct path, seeking for His Blessings, make MY FAMILY AND FRIENDS happy. TRY TO NOTICE AND SPEND TIME WITH THE ONES WHO LOVE AND NOTICE YOU'RE THERE!!!!
#Why am I so emotional? -,-

Oke dah. Emo pulak tiba-tiba. Haha, biasalah, remaja kan. LOL Oh, I forgot something. I am never going to stop reading even though I've achieved what I want in life. How cool is that? Oh dan kenapa budak lelaki selalu pelik bila tengok budak perempuan suka membaca? -_-"

Nanti bila aku besar, aku ada rumah sendiri, aku nak buat a big mini library kat rumah aku tu. Aku nak letak TV so that I can watch CDs there and a computer/laptop supaya aku dapat buka internet. Library tu akan dipenuhi dengan buku-buku favourite aku. Nak best lagi aku letak katil, boleh terus tidur kat situ. EHHH, what an awesome idea! Baik aku buat bilik tidur aku je jadi big mini library! No one can enter except from my permission :D Aku nak katil size King and ada kelambu.

AND MY ROOM MUST BE PINK!!!!

Tumblr_lq1em334fs1qbzp2bo1_500_large

Contest blog paling OHseemm! by Fatimah Azzarah

29.11.11


Tagged by my lovely sister, Naimah.
Thanks, dik!

Syarat- Syarat :
1 ) Follow Blog Fatimah Azzarah dan Fatimah Azzarah's Second Blog
2 ) Letak Entry Ini Dalam Post Blog Anda
3 ) Like Fanpage Fatimah Azzarah Blog
4 ) Letak Banner Dalam Post ( Wajib )
5 ) Tag 2 Orang Kawan Bloggers ( Pastikan Mereka Tahu )
6 ) Letakkan Entry Anda Di Tempat Komen Entry Ini
7 ) Pemilihan akan diadili oleh Fatimah Azzarah sendiri
8 ) Tarikh tutup 31.12.2011



Aiseyh, aku tak tahulaaa macamana orang yang buat contest, giveaway ni dapat sponsor. Dari mana pun aku tak tahu. Jeles gak kengkadang. Ehekkk. Nak mintak tolong 'Ainul mintak sponsor dengan tempat kerja dia nanti dapat hadiah baju baby je. Macamlah semua bloggers ada adik kecil or anak baru lahir. As for me and 'Ainul, memang kompemmm takde. GAHAHA.

Nak tag sape eh?
Syuhada and 'Ainul. o(*^_^*)o

Missy Stereo

27.11.11

Tumblr_luyr5sng6j1r20z7no1_500_large

Assalamualaikum and haiii. Hahaha. Aku tak tahu laa apa masalah aku asyik duk stereo stereo. Memang for the mean time lagu favourite aku ialah Stereo Hearts, tapi tak ada kena mengena laa dengan hidup aku. Tapi ikut suka aku la nak letak stereo ke radio ke. #ouch my eyes hurt due to watching movies to much on this laptop and reading non-stop

Finally aku dah habis tengok Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2. Mencabar jugaklaa kena tengok movie satu satu. Hmm, all the movies become boring compared with the real story in the books. Serius ni, semua orang cakap Harry Potter best. Aku setuju, tapi sesiapa yang tengok movie je akan cakap movie dia best. Tapi for those who read the books, confirm diorang akan cakap movie dia boring.

Banyak tukar tukar. Story pun jadi pendek. Sepatutnya satu buku buat 6 movies. Tapi nak sampai kepada 7 buku tu....hmmm agak-agaklaa kena tunggu 42 movies. Producers, pengarah semua tak larat. Daniel Radcliffe bertambah kaya tapi akhirnya give up sebab terlalu banyak shooting. Huahua. But over all, okay laa aku rasa. Aku suka time Battle of Hogwarts.

Just in case korang tak tahu, aku memang suka cerita perang-perang ni. But of course the story kena ada mythical creatures. Yang perang tu mesti vampires, werewolves, wizards and all that. Kalau macam cerita Union Army tu memang tak ah. Tak pun try laa pergi tengok dekat Cinemax tu banyak gila cerita perang dulu-dulu. Nak muntah aku seriously.

Star Movies bolehlaa tahan, at least tak ada cerita dulu-dulu. Ini tak, macam kat Cinemax tu asyik Frankeinstein apa entah, and then Hercules. Semua cerita yang hitam putih T_T Kadang-kadang tu ada jugak rasa nak baling remote kat skrin tv tu tapi nanti rosak kena marah lepas tu tak boleh tengok TV lagi especially Merlin. Sadly, semua episod yang diorang tayang aku dah tengok xD

Speaking of Merlin...

Tumblr_lv6litllcu1qfc3zvo1_500_large

LANCELOT'S BACK, I TELL YOU!

And I hate his outfit. It doesn't suit him at all.

Again, thanks to Merlin for saving the day.
Oh, and again again, Arthur's being stupid for the rest of the season.

AND I HOPE THERE'S NO SEASON SIX!!!!!!!!!!!!!!!

Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff

25.11.11


Assalamualaikum. So today I'm gonna do something. Aku actually malas nak buat giveaway, contest pabenda semua nih. Tapi bila difikirkan balik, macam, kalau tak masuk kang blog ni usang jadi buruk. Dan kalau tak buat nanti orang yang menge'tag' berkecil hati aku tak tauu #of course la tahu -,- Kali ini aku di'tagged' oleh twinnie aku (masih berstatus twin walau telah lama tidak contact xD).

Syuhada, sorry tak buat the previous tag. I'm sooo busy...body xD

Giveaway ni dibuat oleh Miss Aida Shafiena and Fasihah Latiff. Aku pun baru kenal and first time bukak blog diorang. Sorang pink, sorang lagi warna warni pelangi. Hello new friends! Nice to 'meet' ya. TEEHEE

DA RULES
- Wajib follow blog Aida Shafiena dan Fasihah Latiff
- You must be a Malaysian blogger
- Contest akan terbatal jika kurang 15 orang yang menyertainya
- Make an entry entitled ; Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff
- Letak banner kat atas dalam entry dan linkkan Aida Shafiena and Fasihah Latiff
- Tag two people or more. No less than two okayyyy
- Like fan pages OR follow the sponsors' blogs
- Masukkan link entry GA ke ruangan comment Aida atau Fasihah, either one okay ; as for me, it's gonna be Aida
TARIKH TUTUP 21 DISEMBER 2011
Then, kena online pada 23 DISEMBER jam 9 MALAM untuk pengumuman pemenang. Awesome! GOOD LUCK ALL!

Hadiah-hadiah menarik menanti!

Nak tag these people (orang biasa tapi minus Alya kbai);
MunirahAthirahMaisarah

RAH RAH RAH ! xD

Sekilas tentang hadiah-hadiahnyaa,





 1 Necklace and  2 Ring
 Sponsor from WoshieruHolic Closet


Topup RM10 and HP Case by Aida Shafiena

1 Tudung Bawal,5 Shawl and 1 Set Penanda buku dari Fasihah Latiff
1 Shawl Sateen Hana Tajima by Shawls Ayucinta
1x Coklat Paraline by Zalifa Ahmad
1 Contact Lens By Hazuka Momoko
1 shawl and dress from Annis
2x Pixxler and 1 shawl by PeekABooWardrobe
2x Awesome Doodle by Wani Mellow
1 Cardigan By Syazana Aqila
2x Shawl By Floralvintage Shawls
1x feather necklace by The Sister Project
3x Necklace OR Ring OR Anting2(randomly By Robot Ishi
20x Brooch and 10 Hijab Pins By Wafico Shawl
2x Contact Lens By NifshaLens House
Hehe. Aku copy paste jer ni dari blog Aida. Aku suka bookmark tu :D

Kakti mesti suka sebab hadiah dia best best. Novel takde laaa, sweetie plum. TEEHEE

Best of all,
I LIKE PUMPKINS * suara garau *

HARRY POTTERRRRR 

Mischief Managed!

23.11.11

Tumblr_lobqubrstw1qm842xo1_500_large

Hi assalamualaikum. Semalam aku baca buku dan tengok CD. Ngahaha. Baca buku tu konpem laa bukan buku pelajaran (iaitu buku form 4 -,-) tapi baca novel yang belum dibaca lagi. Aku ni bukannya jenis suka buat benda ulang-ulang. Tengok cerita ke, baca buku sama ke. Takbleh takbleh, sebab aku suka'kan saspens tapi biasanya aku buat takde perasaan je.

Kalau first time tengok cerita tu, emosi la jugak. Tapi kalau dah second or third time, buat-buat sebak jela xD

Baca buku Soul Thief (US Edition). Second book of The Demon Trapper's Daughter (US Edition). Actualli Soul Thief nama lain dia Forbidden (UK Edition), The Demon Trapper's Daughter pulak Forsaken (UK Edition). Yang first book aku beli Forsaken. Second book aku cari laa Forbidden tapi tak jumpa dekat MPH Alamanda. Aku nampak Soul Thief je. After a week aku pergi balik tetiba ada kat celah mana entah -_-"

Kfine, cerita Soul Thief/Forbidden ni memang ending dia agak hanging terlampau tergantung. APA HAL LAA SEMUA CERITA AKU BACA DAN TENGOK ENDING DIA HANGING NI!!! Tension kejap. Aku baca pun takde perasaan sangat. Sebab jalan cerita dia sama dengan other books ; orang ramai tuduh hero dan heroine ni penjahat padahal mereka akan selamatkan dunia. Biasa ler tu. Scapegoats.

DAN AKHIRNYA SETELAH BERABAD AKU MENCARI CD BEASTLY, AKU DAH TENGOK CERITANYA SEMALAM. Takdelah gempak sangat, biasa jer. Sebab buku dia lagi interesting and complicated. Kalau movie, banyak scene potong dan ubah ubah. Tak macam dibayangkan dalam cerita laa. Alex Pettyfer nampak lagi sweet masa dia jadi beast.


Konon ler tu hensem. Comel corak kat kulit dia tu, kalau lukis atas kertas kosong lah. Kalau kat kulit manusia camni, seram sejuk jugaklaa tengok. Nice job on the actors and actresses. Vanessa Hudgens okaylaa aku tengok, style rambut dia buat dia nampak lebih sesuai bergandingan dengan Pettyfer. Screw Zac Efron. Hahahahaha, dulu aku minat jugak High School Musical okbai

High School Musical 1 je aku suka, yang lepas lepas tu dah meleret. Yang paling tak suka High School Musical 2. Macam kambing sikit Ashley Tisdale tu. Aku suka pelakonnya, aku tak suka Sharpay Evans. Lucas Gabriel comellll tapi comel lagi Logan Lerman and my Colin Morgan. Oh, hasrat nak beli buku siri Percy Jackson tak kesampaian T^T

Sekarang ni baru je lepas tengok Harry Potter and The Goblet of Fire. OH CEDRIC!!!! YOU DIED! -_-" Memang emosi laaa tengok Cedric Diggory mati sebab I kan minat dia dalam cerita Twilight (???) Biasanya tak boleh terima kenyataan bila yang mati tu orang baik dan hensem serta comel. Lainlah kalau Cedric tu watak antagonis, mungkinlaa aku dah tak minat Twilight sekarang xD

Ataupun Robert Pattinson tak diambil berlakon jadi Edward Cullen. Bad reputation laaa katakan x]

Semalam dah tengok Harry Potter and The Prisoner of Azkaban. Ewww, Wormtail is disgusting. Crookshanks! #aku memang obses dengan Crookshanks -,-

Aku masih lagi tak cerita pasal pergi konsert Maher Zain kat Kuching. Nanti-nantilah. Sobs sobs nak bergambar dengan Maher Zain dan Irfan Makki! Out of topic baiiiiiiiiiii


Tahniah! I love youuu so much Malaysia TEAMO!

Icity1_large

Assalamualaikum! Lamanya tak update blog ni 'kan. Aku ke Kuching, Sarawak lerr. Tapi hari ini aku tak nak cerita lagi pasal Kuching pabenda semua tuh. Terlalu happy dan eksaited dengan kemenangan skuad bola bawah 23 tahun Malaysia di Sukan SEA 2011. Oyeahhh! Fanatik bola dah aku sekaranggg, tapi takdelah terrrlalu fanatik. Kalau ada team Malaysia or Terengganu, aku tengoklah xD

Aku tengok Malaysia lawan Kemboja, Myanmar and Indonesia. Tapi tak tengok keseluruhan. Tengok separuh separuh sebab most of the time aku ada dekat Kuching, nak pergi jalan-jalan lagi nak tengok bola lagi. Pergi jalan-jalan ler dulu. Bola confirm menang LOL My heroes ; Baddrol Bakhtiar and Fakri Saarani. Biarlah ramai orang suka Khairul Fahmi Che Mat tapi aku tak ngahaha!

Selalunya aku tengok, pihak lawan mesti 'overacting' dengan kecederaan mereka. Team Malaysia pulak memang akan sedaya upaya nak elakkan kecederaan tu sebab diorang BIJAK DAN TIDAK BODOH. SYABAS, TEAM MALAYSIA! Semangat Malaysia membara sebab orang Indon kat sana tu, sentiasa menyokong pihak lawan. Tak kira laa Kemboja ke Myanmar ke. Yang Indonesia confirm-lah diorang sokong.

Memang aku tak puas hati layanan orang Indon kat Malaysia. Tak hormat lagu Negaraku. Lagi? Siap ada sepanduk;
MALAYSIA GO TO HELL

Aiseyhh. Apa yang diorang tak puas hati sangat sebenarnya ni? Last sekali terkena batang hidung sendiri. Bila Ong Kim Swee diarah keluar padang, ingat semangat pemain Malaysia keluar sekali ke? Lagilah diorang sakit hati dan nak main bersungguh-sungguh. NAK TUNJUKKAN BIARPUN JURULATIH DIORANG DIARAH KELUAR PADANG, DIORANG BOLEH MENANG!

#fifi emosi di kala menulis post LOLLL

Emm, tak puas hatinya aku bila dah habis perlawanan pun Ong Kim Swee masih tidak boleh masuk padang. So gambar kat dada-dada akhbar tentang kemenangan Malaysia tak ada gambar Ong Kim Swee bersama-sama anak-anak buahnya. Aiyohooo.

K ah malas nak tulis lagi. Hai-O ase xD

p/s: buku half of them dah sampai. baru beli 4 -_-" so sekarang ada tujuh. ada satu tu terbeli yang buku ketiga terus, buku first and second tak dak lagi. tengoklah camane x]
pp/s: CD Beastly dah beli. Harry Potter and The Prisoner of Azkaban, Goblet of Fire, Order of the Phoenix, Deathly Hallows 1 & 2 dah! yang tak beli tu yang dah tengok tapi nanti beli lah xD

Al Hijab The Movie

16.11.11

Tumblr_luranangwv1r5x45ro1_500_large

Assalamualaikum semua! Rasa macam limabelas minit bulan tak hapdet blog. Sungguh sadis! Al maklumlaaa, ada orang menginap kat rumah aku dua tiga hari ni, so macam tak terupdate lah sebab terlalu berebut nak main laptop (padahal tak pun sebab masing-masing bawak xD). Tak update sebab sibuk tengok cerita, baca novel and so on. Lepas tu gelak tak henti -.-"

Ahad

Alya datang lepas Asar. Masa tuh aku tengah tengok Malaysia lawan Kemboja. Macam sawan je -_-" Sejak bila aku minat bola pun aku tak tahu. Semangat aku tengok Baddrul (ke Baddrol? xD) buat gol. Gol yang dari jauh tu semua orang tak expect ouh. Lepas tu jurulatih yang mula-mula down gila muka terus ambik air botol untuk bagi minum kepada goalkeeper Khairul Fahmi (apakah??). Entah ah, rekaan aku je tu kot. Kwangkwangkwang

Tapi akhirnya menang 4-1. And then Alya sampai bersama Ayah, Ibu, Abang dan Adik. Kakak beliau sedang sibuk study sebab tengah SPM.

EH BIAR BETUL DAH SPM?!
#wat lolok dok cayye

Rasa sekejap je. PMR pun dah lepas, UPSR punya result dah nak dapat esok. Moga-moga adik 'Ainul dapat 5A, amiin. Lepas ni boleh pergi SHAMS jugak, tak pun SMAASZA. #aiseyh tak ada sekolah lain dah ke dalam dunia ni asyik duk sebut dua ni je? Okla okla, sorry. Saya tak tahu sekolah lain nama apa * lol tipu *

Malam tu, chat dengan 'Ainul. Dia suruh cari cerita hantu nak tengok hari Isnin pukul 12 malam (tambahan oleh aku sendiri jer ni haha). Aku pun terfikir satu je, Al Hijab LOLLLLLLLLLLLLL Sebab recently aku ada buka blog sapa entah ada review filem tersebut. So, macam semangat lah. Tapi tak reti nak download kat mana. Aku bab-bab download movie ni memang takbleh harap langsung.

Even abang aku ajar patplohdua kali pun belum tentu aku reti. So call Kakti suruh download xD Tanya cerita apa, aku jawab Al Hijab yang Pierre Andre arahkan tu (dan berlakon skali). Punyalah duk pikir cerita hantu apa yang menyeramkan. Hantu Bonceng ada komedi, tak syiokk. Khiyokk. Lepas tu takde cerita lain, Al Hijab jugak akhirnya pffffft.

Alya tak puas hati aku asyik dengar Stereo Hearts. Lepas tu aku paksa dia buat Twitter LOL

Isnin

Tengah hari tu, Kakti sampai. Dia cakap taktauu nak download movie apa. Kakti taknak cerita Hantu Bonceng. Aku cakap, Al Hijab jelah. Alya pulak dah mula tunjuk belang. "Fifi pahceroh Al Hijab!" After that budak berdua (Alya dan Kakti) main laptop. Aku baca novel Kakti bawak, Jawapan Yang Pasti. Tapi takde kesungguhan sangat pun.

Sekejap sekejap tanya Kakti adakah orang ini akan bersama dengan orang itu akhirnya? Tak saspens langsung baca cerita sebab bila ada part saspens, aku akan tanya Kakti, "Kakti! Mende rahsie ye ea?" dan Kakti akan jawab. Alya membebel kata aku bising baca novel, selain dari membebel aku duk sebut Al Hijab Al Hijab je. Kakti tengah download masa tu.

Last sekali, sebut Al Hijab je gelak sampai ke sudah. Kakti pulak slamber dek je ambik henpon aku tanpa sepatah kata pun cakap nak pinjam ke hape ke dengan aku, lalu telefon 'Ainul. Aku pun konfius dah masa tu, tu henpon aku ke Kakti sebab warna biruuu. Bila sedar tu henpon aku, "KAKTI!!!!!!!!!!!!" lepas tu gelak tapi tak sempat habis gelak 'Ainul telefon balik.

"Nu, kiteorang download cite Al Hijab!"

Aku, Alya dan Kakti guling-guling gelak sebab masa tu aku atas katil, Kakti tepi aku. Alya duk kat bawah meniarap. Memang berguling ah. 'Ainul tak tau la plak. Cuba tanya kat Formspring dia.

Tentatif program hari Isnin


Sebelah petang tu, budak-budak ni try cari cerita seram Thailand. Aku baca novel still. Lepas tu takut-takut pulak tengok cerita/trailer dekat Youtube diorang semua tuh. Aku yang syok (taklah syok mana) baca novel ni join sekejap sekejap je tengok trailer. Urusan cari movie semua aku serah kat diorang. Aku melepak baca novel, main balas status kat Facebook -_-"

Diorang asyik tanya aku lagi dan lagi nak tengok cerita apa. Aku jawab dengan penuh emosi, "HARRY POTTER!!!!!!!" diorang pun buat tak layan -..-


Lepas Isya', get ready laa ni nak tengok Al Hijab, tapi diorang tengok cerita Phobia cerita Thailand. Bebudak tu duk menyorok lerr bawah bantal, selimut dan mana yang boleh dicapai. Aku masih lagi baca novel -,- tengok gitu-gitu je dari jauh. Tapi last sekali aku pulak yang paham cerita tu, budak-budak tu bila dah tamat baru tersedar, "Ohlaa...gitu upenye."

Aku cakap, "Awok dok faham ke? Lame doh saye faham." =.=

Cerita tu banyak gila sebut "sh*t". Mula-mula macam, eh apa ni mencarut. Lepas tu bila asyik duk sebut je, tergelak laa plak. Ngok betul cerita.

Then, diorang ajak tengok Al Hijab. Starting cerita memang pelik sikit ah -_-" Menari-nari pabenda semua tuh. Aku pulak pergi jerit kat para lelaki yang ada sebab tinggal bini sorang-sorang dalam kereta. And then start-lah pasal si Rafael dengan girlfriend dia siapa entah nama tapi pelakon dia Nur Fathia yang berlakon Stanza Cinta tu.

'Ainul setiap 10 minit akan bising tak puas hati, "Sapelah pengarah cite ni!" walhal scene yang tengah tengok tu Pierre Andre tengah berlakon -..-

Habis tengok Al Hijab, proceed buat benda lain plak. On Facebook rasanya, ada statuses berbisa yang menyentuh sanubari, boleh buat orang kecik hati. Pehalla mereng sangat. Tolonglah jadi dewasa sikit. Kalau kau benci dia, sapa lagi nak kawan dengan kau? Lepas tu mulalaa nak cakap kau takde kawan ramai, hmm...Maybe sebab perangai kau kot :\

Alya, Kakti dan 'Ainul tanya aku nak tengok cerita apa. "Fi, nak tengok cerita apa?" aku baru je bukak mulut nak jawab, diorang pun tambah, "Kecuali Harry Potter." Aku pun fikir punya fikir, last sekali aku cakap....

"HARRY POTTER!"

And diorang buat tak layan lepas tu kiteorang gelak.

Lepas pada tu, kiteorang nyanyi nyanyi lagu Stereo Hearts. Oh Adam Levine

Adam-levine_large
kami empat empat orang bersetuju suara dia best, dan dia hensem! xD

Pukul 2 pagi kiteorang malas dah nak layan novel, ajak main Saidina. Last sekali Alya menang BOO! Ada orang tu orang 'sekkeng'. Biasalah kitaorang suka provok Alya, even though dia menang. Masa tengah main tu pun aku asyik buli dia sebab aku bertugas jadi 'bank' part-time. Orang yang jatuh miskin ialah 'Ainul Munirah. MUAHAHA! Aku tempat kedua-lah kiranya. Kakti ketiga -_-"

Main Saidina sambil dengar lagu tema 1Malaysia yang satu bangsa satu negara kitaaa satu Malaysiaaa. Kes 'Ainul lerr fanatik sangat dengan seseorang. Last skali Alya, aku dan Kakti cakap, "Doh aaa tu Nu! Jadi ah pasang." xD

Aku sambung baca novel, masa tu dah nak dekat pukul 4 pagi lepas habis main Saidina. Budak-budak tu nak tengok cerita Barbie, aku malas layan -,- Baik habiskan novel sebab Kakti dan 'Ainul asyik membebel aku baca novel tak habis-habis. After some time, aku emo emo ngan Kakti mengenai hero kedua novel tuh. Huehue.

'Ainul, Kakti dan Alya decide taknak tido for the rest of the night. Aku tak kesah, tapi diorang cakap tidolah nak tido pun aku ni diorang tak kesah. Aku memang nak tido, tapi duk baca novel, main Saidina, tido pun tah ke mana. Huhu. Pukul 4 lebih sket 'Ainul dah lelap, Kakti pun dah. Aku try laa nak tido tapi takbleh. Aku dengar Alya tutup laptop pukul 5 pagi dan tido kroh kroh.

Finally, aku sorang je tak tido. Pejam mata gitu je. At last, Kakti bangun. Dia sejuk gila campur selsema. Aku suruh dia mandi air panas kat bilik aku. Aku mandi air sejuk beku bilik Kakngah. Brrr! Akhirnya semua bangun, aku kejutkan Alya dengan gaya ibu tiri -_-"

Selasa

Siap-siap nak pergi sekolah sebab hari ini dapat duit RM100 seorang, bajet 2012 tu. Bab-bab duit laju je semua orang. Tetiba semua orang ada kat sekolah. Haha. Kiteorang empat orang tengah emosi sebab pujuk Alya tak berjaya, so aku mogok, 'Ainul dan Kakti putus asa dan harapan, Alya dihantui rasa bersalah. Last sekali berempat bersatu jugak sebab takde orang nak berkawan dengan kiteorang sob sob.

Keempat-empat orang semua loya dan sakit kepala. Effect tak tido ler ni. Cari-cari tempat melepak untuk empat orang tak jumpa, semua dah ada orang kebas. Nak lepak dekat bangunan form three, digunakan oleh pelajar SPM. Cari punya cari, last sekali cadang kantin. Bila pergi kantin, ternampak tiada orang di pulau (tempat yang dikelilingi kolam). Duk jelah kat situ.


Aku baca novel (holoh hok ni pun dok breti bace novel patut kakti nge ainul blebe!). Semua tengah emo sebab kehadiran kiteorang kat sekolah tu macam takde orang nak tegur. Tapi takpe, kiteorang ada masing-masing. So, gosip girls la kejap. Haha. Aku asyik buat keluar snek dan ajak, "Jom makan?" lepas tu tak makan-makan sampai laa pukol sebelas.

Akhirnya, bila dah dapat RM100, aku, 'Ainul dan Kakti pun balik. Alya dah tak join, tu ler pasal duk pujuk dia pepagi buta. Kakti beli ayam, lepas tu makan dengan 'Ainul, tak kasi aku sikit xD On the way balik, Kakti dapat meses dari kakak dia, yang akan ambik dia pukul 6 petang pada hari tersebut. Ingat nak pergi hospital melawat seseorang tapi tak jadi, Walid cakap lawat kat rumah dia jelah.


Balik tu, makan nasi dengan lemah gara-gara berita dari kakak Kakti. Pujuk punya pujuk, Kakti balik pada hari itu juga T^T Sedihlaa ni semua orang. Kiteorang pun tertido sebab letih. Kakti kejutkan aku sebab dia dah nak balik. 'Ainul pun baru bangun. Baii Kakti :'( Tinggallah aku berdua dengan 'Ainul. Kiteorang pun nyanyi lagu Berdua Bersatu xD #tipu je -,-

Aku ngan 'Ainul memang sunyi berdua malam tu. Boring sangat, aku suruh 'Ainul main game kat Cartoon Network. Best gak game Toonix tuh. Then main game SPOT THE DIFFERENCE yang sangat mendebarkan! After that, main Photoshoot Barbie -_-" Aku ambik buku Scary Ever After dan baca. 'Ainul main games yang ada kat website Barbie tu. Sangatlah 'susah'.

Dan kami tak puas hati dengan game Barbie & Ken tuh, tanpa motif cite tu.

Then tengok vlog. Mula-mula Rustin Hieber. Yang Aman ngan Tijah tu. Gedik betul si Tijah. Kenapa awak tak 'haha'???

Aku dan 'Ainul tengok trailer Ombak Rindu. Aku pun beritahu 'Ainul sinopsis cerita tu dengan penuh semangat dan aku cakap nak beli novel dia! 'Ainul gelak dan gelar aku Ombak Rindu -_-" Memang takbleh sebut Ombak Rindu dah lepas tu, mesti akan terguling-guling. Dahlah memang tengah meniarap. Buruknyaa perangai anak-anak dara ni.

After that, 'Ainul slowly dozed off. Aku bukak channel Anwar Hadi, tengok video lepas-lepas yang aku tak nengok lagi. Takbleh tido. Terbiasa tido lambat. Grrr.

Pukul 2 aku pun tertido. Subuh, 'Ainul kejutkan.
Tido balik T^T

Then, 'Ainul bangun pukul 10.30 pagi dan mandi. Mak dia dah nak datang ambik. Kiteorang pun gi makan kat dapur. Besttt! Nyam nyam. 'Ainul makan ayam banyaaaaaaaaak sangatttt. Ingat orang dok napok ah tu ye cedok ayam untuk kali kedue LOLLLL

Bye 'Ainul :')


Entri ini didedikasikan untuk 'Ainul Munirah, Nur Athirah dan Alya Aqilah. Terima kasih sudi tido umah saya. Sorry kalau layanan yang saya berikan sangatlah buruk. Tapi saya pasti, perut anda pasti kenyang! Ngahaha. Sekarang barulah awok semua tahu kenape saya gemok -..-


Oh ye! Jangan sedih-sedih. Dakyoh care ngat laa ke orang lain tu. Kite berempat masih ade masing-masing. Empat orang gadis yang dipulaukan di pulau (ayat bellit haha). Next time, meh aa tido agi. Boleh bersuke rie tengok cerita seram agi, dok pun cite Harry Potter xDDDDDDD Kalau CD Ombak Rindu keluor doh, bleh tengok gop LOLLLL

Beastly ke Pink Red Riding Hood ke. HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHHAHA * biar Tijah suke

Semalam sempat tengok cerita Penghibur Terbuang kat Youtube bersama 'Ainul Munirah. Sedih gila cerita wok wok. Trylaa tengok. Sobsssssssss nak nangesssssssssssssssss

Konklusi,
'Ainul suka main Barbie,
Alya gemar tengok movie,
Kakti amatlah emosi.

LEPAS TU SEME ORANG EMOSI TENGOK CITE FIRST LOVE!!!!!!!!!!!!
Saye bace novel xDDDD
#kemengarutan yang melampau


You know where my heart is. Say anything, I don't care. Even though you say my heart's a stereo, I still don't mind! 'Cause it beats for you so listen close, hear my thoughts in every note :D

Remember me. If I'm gone, remember, remember, I'm not wholly gone. I'm still with you.


'Ainul | Alya | Athirah
my secret-keepers

Harry Potter series taught me beautiful things.

13.11.11

Tumblr_ltclr9icn81qhg9lso1_500_large

Harry Potter taught us to be strong when everybody else's not.

Voldemort taught us that prejudice is all around and there will always be people as evil as him.

Hermione Granger taught us that it's not a bad thing to have a thirst for knowledge and research.

Ron Weasley taught us that all we need is a true friend that stays with you until the end.

Neville Longbottom taught us that sometimes you must face your fears and stand up for what you believe in.

Luna Lovegood taught us it's okay to be yourself and not caring what people think about you.

Draco Malfoy taught us that everyone makes mistakes. He taught us that everyone has feelings.

Fred and George Weasley taught us that even in the most darkest of times, there is light, love and hope.

Severus Snape taught us how to fight for a true love. He taught us to be brave.

296325_10150447268355660_604620659_10894816_287984320_n_large

Albus Dumbledore taught us to trust the right people undoubtedly.

Rubeus Hagrid taught us to be loyal in every moment.

Bellatix Lestrange taught us that there are really horrible people in the world.

Molly Weasley taught us that we can always rely on our mother.

Arthur Weasley taught us that it's okay to be curious about the unknown.

Remus Lupin taught us that no matter what happens, there is a way to survive it.

Sirius Black taught us to never betray your friends and be loyal to those who are loyal to you.


387703_198446956897363_118804094861650_445559_1316246427_n_large

H A R R Y  P O T T E R  2 0 1 1 ®

Thank you, JK Rowling for your awesome books! :)

Kenapa Aku Tak Letak Lagu kat Blog Aku ni???

11.11.11

Tumblr_lf5qghhtzs1qbvuheo1_500_large

Assalamualaikum honourable readers like Rudolf Rassendyll #wth? So today aku nak share dengan pembaca blog ni (jika ada xD) kenapa aku tak letak lagu kat blog ni. Atau kenapa aku jarang letak lagu kat blog ni. Bukan nak berlagak alim ke hape, even blog yang berisi tazkirah pun ada lagu-lagu nasyid, right? Meh sini aku bagi sebab-sebab aku tak letak lagu kat blog ni.

1. Bising/mengganggu konsentrasi

Betul apa? Biasanya orang akan buat autoplay supaya visitors yang datang boleh menikmati keenakan nasi goreng lagu itu. Jadi, bila ada lagu segala bagai ni, terpaksa laa pergi 'pause' pulak. Nak cari butang pause tu dah lima jam setengah, so memang-lah fed up kan? Lepas tu orang pun dah malas nak baca, terus tutup blog ni. Another one reason, bila ada lagu, susah nak concentrate baca apa yang ditulis.


Okay, fine. Katakanlah kalau aku letak lagu yang slow je, yang harmonis gitu, macam River Flows by Yiruma tu kan? Tak ganggu konsentrasi sebab slow dan rasa tenang je baca. Tapi kalau dah pasang tu, lepas tu nak jump ke page lain, lagu tu start dari awal. And then nak tengok page lain lagi, replay balik lagu tu. Yeah, itu membuatkan aku serabut. Terutama masa tengah edit dekat Template Designer tu, or masa preview banyak-banyak kali. Perghh, terpaksa aku mute semata-mata nak edit blog.

Lagi satu, bila buka blog yang ada autoplay, at the same time tengah dengar lagu lain, mestilaa spoil kan. Of course you want to close the current blog's tab. So, based on MY own experience, no, I think don't put songs in my blog.

2. Lagu feveret penyanyi perempuan

Oyeahh. Lagu feveret aku kebanyakannya penyanyi perempuan. Contohnya Love Story by Taylor Swift (warning; I only like this song, not the singer). And we have Who Says by Selena Gomez, truly this song inspires me sebab lirik dia takde kena mengena dengan cinta, so macam I like to hear the song-lah. After that, The Climb by Miley Cyrus. Another song without love in it.

Aku memang nak letak sangat Who Says or The Climb tu sebab lirik dia memberi semangat kan, bukan love love eww cenggitu. Tapi, masalahnya aku taknak lah jadi penyumbang dosa kepada visitors blog ni. Kenapa? Yeah, walaupun aku tahu majoriti pengunjung blog ni perempuan, mesti ada jugak yang jantinanya lelaki. As you all know, suara perempuan tu 'kan aurat.

Tumblr_l65zypfsq81qaz2p3o1_500_large

Yep, ada certain certain part yang suara perempuan ni tak aurat. Tapi kalau dah MENYANYI, memang HARAM. Dah, tak payah nak menghalalkan yang haram. Even penyanyi nasyid wanita pun suara mereka aurat dan mereka berdosa. Sebab tu korang perasan tak kat Malaysia or kat mana-mana jarang ada kumpulan nasyid wanita? Dulu-dulu ada kot, tapi itu aku tak tahu lah.

Of course-lah jarang ada kumpulan nasyid wanita sebabnya...nyanyi lagu nasyid nak sedarkan orang ramai dah tu suara dia duk menyanyi tu tetiba dah bertukar hukum jadi tak berdosa pulak ke? Tskk...

So, kesimpulannya, aku memang malaslah nak letak lagu-lagu lain even though penyanyi lelaki sebab nanti bila aku dah terbiasa, dan bila aku nak letak lagu nyanyian female singer, aku akan cakap dengan diri sendiri, "Tak apalah letak lagu orang perempuan nyanyi. Blog aku bukan ada male visitors. Tak dosa kut." Hmmm, jadi lebih baik tak payah.

3. Banyak sangat lagu love love

Hahaha. Aku okay je dengar lagu love love ni. Cuma yang terlalu jiwang macam Berdua Bersatu by Fourteen tu taklah kot?? #penangan matluthfi Seriously lagu Melayu aku tak layan sangat. Lagu Melayu yang aku layan pun yang Islamik je, sebab lagu yang tak Islamik macam hampeh sket. Semua nak pasal cinta (macam matluthfi cakap haha), lepas tu jiwang karat makyun -_-"

Lagu omputeh okay sikit. Aku layan jugak ah Grenade tu, and Mistletoe. Okey, seriously both lagu takdelah jiwang tahap karat basikal tu, muzik dia pun bagus dan harmoni je dengar. So, aku rasa biarlah aku je yang  dengar lagu ni, tak payah aku nak pasang dekat blog aku ni. Sesiapa yang nak dengar lagu, pergilah bukak Youtube, tak pun download kat 4shared :P

385963_10150350725480614_32607640613_8472416_285818573_n_large

Tak banyak pun lagu feveret yang aku ada. Tak sampai lima pun. Just dua tiga je. Aku dengar ulang-ulang. Aku dengar lagu ikut mood je, kalau aku bad mood, pasang ah lagu sket sket. And kalau ada orang recommend aku suruh dengar lagu ni lagu tu, aku try ah dengar. Kalau sedap, pasang patploh kali lagi. Ngahaha. Gilosss. Jom terbang naik Firebolt yeahhh! #abaikan ayat last

Okey tu je. Baru je lepas tengok 50 Greatest Harry Potter Moments. Best! Lepas ni serius aku akan pergi beli CD HP1-HP7. Macam tak percaya je tiba-tiba aku jadi Harry Potter fan. But I think I'm not as obsessed as I did with Twilight dulu. Yep, Twilight's the start. So, here goes another one and another. Reading is the most speechless and breathtaking thing to do.

Only some people don't like reading. Hehe

Goodieeebyee!

Percy Jackson and The Olympians: The Lightning Thief

10.11.11

Tumblr_ltfw4thfx21r4lkzko1_500_large

Assalamualaikum and a very good...night? I'm posting late, yeah I know. Who cares anyway? No one's reading. Except Syafiqah. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

So, I just finished watching. Percy Jackson The Lightning Thief. Dekat StarMovies, starting 10pm to 12am. I watched it with my dad! And surprise! This story is about a son and his father. Or maybe sons and their fathers. Whatever.

ABSOLUTE WARNING!!!!!!!!!!!!!!!
Cerita ini tersangatlah tahyul.

But if you read Myths and Legends, all the stuffs in the movie are familiar.

Sapa-sapa yang dah tengok tu, best tak tengok Percy main air? HIHI.

There's a character named Luke. The portrayer's face was so like Jamie Campbell when he first appeared! But differs a bit. I was excited to know he was Jamie! But no, he wasn't. He looks gorgeous! Of course I got excited because Jamie's gonna play Jace. And with that face playing Jace, I'd be happy. Unfortunately, he's Jake Abel. Who the hell is he I don't know!!! SERIOUSLY!

Percy sangat comell awww! Logan Lerman eww nama macam orang tua -_-" Yeah, no doubt he'll be an old man one day. Ngahahahas! Annabeth's not that gorgeous. Screw up, woman.

Kfine, aku nak beli buku Percy Jackson sekarang and I need to go to KL to accomplish this mission xD 'Cause I know buku Percy Jackson memang ada dekat MPH. Serious tak tipu. Kalau macam The Mortal Instruments (yang tak femes di Malaysia) memang susah nak jumpa depan mata, tapi memang ada, cuma tersorok sebab kuantiti dia sedikit jer. Ecewahh, tau tau je.

Oke ah, I'm gonna go mourning because I can't read story books. * sobbing like a baby *

TAA!

Contest : Blog Ter-comel

9.11.11

Assalamualaikum and a very good evening! Of course evening, kalau aku cakap morning nanti korang cakap aku buang tebiat -_-" Jadi, pada hari yang berbahagia serta suasana yang indah dan hujan pada petang tadi di daerah Kuala Terengganu (daerah-daerah lain serta kawasan yang sewaktu dengannya aku tak tahu cerita la plak), my twinnie #yang telah lama aku tinggalkan sebab aku malas online sorry sis ;D telah tag aku join contest ni.

Alah Fifiey eksenn laaa tu blog dia lawa. Mentang-mentang laa header baru tukar (thanks Kak Nadd!). Itulaa doodle yang aku menang untuk giveaway dari belog nadhirah. Tetiba mintak singa seekor -_-" Actually permintaan aku adalah antara singa or tiger. Kak Nadd pilih singa sebab kalau buat harimau nanti susah buat belang-belang dia, kan? HAHA #eleh cakap orang, dia lagiilah tak reti pfft -,-

The Amazing Race Asia Rules
- Make one entry with the title Contest : Blog Ter-comel and put the banner up there in the entry.
- Tag at least three friends
- Done making the entry? Post your entry link to this entry {{{CLICK HERE}}}
- You can follow or unfollow Fatisya's blog
- If the contestants are below 30, the contest will be cancelled automatically
(This contest starts on 7/11/2011 until 19/11/2011)

So I'm gonna tag my honey bunch sugar plum;
'Ainul Munirah Pumpkin
Nur Athirah Rotten Orange
Alya Aqilah Video Mania

Good luck! PEACE.

{{{just finished watching rant on lagu cinta by matluthfi90 on Youtube}}}

Harry Potter the Pottie!

8.11.11

Tumblr_lr6ca1pae41qfobuso1_500_large_large

Heyyomme! Assalamualaikum. Aku muncul lagi, yeay, tak gembira okay? TAK GEMBIRA, faham?! Aku malas nak update blog segala bagai nih tapi aku merajinkan diri jugak sebab aku tak ada apa-apa nak buat. Setakat online Facebook tu, baik aku main game kat handphone aku. Tapi realitinya aku tak main pun game kat henpon gara-gara semua games sangat boringgg.

So, for the time being aku online lah dua tiga kejap. Sebab tak ada buku nak baca. Ada pun Facts & Fictions tentang myths and perkara yang lebih kurang macam tu lah. Buku Harry Potter dah habis baca semua! Buku yang di'order' tak sampai sampai! Baru sebiji je sampai, tu pun second book of a series. First book tak sampai sampai lagi, so aku pergi korek mini library lah dulu.

Aku cari buku The Pendragon Cycle #2: Merlin yang aku beli dua tahun yang lalu, but aku tak jumpa. Aku korek library tu lerr. Aku tak baca pun lagi buku tu sebab aku tersangatlah darat masa form one dulu. Zzzz. Maybe aku tak baca sebab I didn't buy the whole series kot, tapi series tu ada 6 books altogether. But aku tak berminat sangat nak baca, just nak isi kekosongan sementara buku sampai #sighs

Anyway...


Ah, well, that 'POTTERtune' just popped into my mind. Raya ni yang balik; Abang and Abecik. Itu pun Abecik balik sorang je. Abang balik dengan wifey and Bareeeeraaaa comell. Yang lain tak balik. Abelong ada kerja. Amuh memang tak baliklah sebab berada jauh di Jordan sana. Kakak of course balik ke Bandar Diraja Pahang, Pekan xD Raya haji memang biasanya tak meriah sangat kalau balik Besut.

Meriah pun mungkin awal-awal pagi. Dah family aku mana gerak lagi, solat raya dulu kat Kuala Terengganu ni. Lepas tu baru gerak ke Besut. Itu pun pukul 11 baru sampai, and certainly semua orang dah tak berbaju raya dah. Pakai T-shirt, seluar track nak pergi sembelih Mr. Lembu. Huhu. Tak riuh langsung rumah nenek aku -_-" Aku pulak asyik duk baca Harry Potter and The Deathly Hallows. Ngap ngap ngap.

Okay kita sampai ke tajuk Harry Potter and The Deathly Hallows, the final chapter. Bila aku baca "Nineteen years later...", memang sangat terharu dan emosi sebab of all the difficulties and perseverance yang si Harry tu hadapi, akhirnya dapat jugak hidup bahagia. Tukar sikit quote Professor Dumbledore "For the Greater Good" to "For the Better Future". Betullah, a better future for Harry and his descendants. :)

Tumblr_l99w63vkjw1qcty7yo1_500_large

Dobby! I like Dobby xD

And at last! The Hunger Games trailer! At least I know it's going to be made a movie. Nothing yet with Fallen, Vampire Academy, The Mortal Instruments, The Infernal Devices and Hush Hush. Tak dak perkembangan langsung yang lain towh. Tapi takpe, don't care much. Breaking Dawn this November. 18.11.11 is da dateee! Yullleee Ball! ;)

17.11.11 is another date, I'm going to Kuching. Anyone else comin'? ;D

See ya!
Mandrake roots TEEHEE xD