Posts

Showing posts from November, 2011

Back in Form Three World. Still FIFTEEN ♥

Image
WTH CEDRIC?! Assalamualaikum and selamat sejahtera dunia (translation: hello world -_-)! Oh, um, hari ini last day of November. YEEEHAAA! Sebulan je lagi and then I'm back to school! Aku rindu nak belajar ni. Bosan lah tak sentuh apa-apa buku pelajaran. Lepas PMR hari tu memang tak sentuh langsung, buku teks je sentuh sebab nak hantar balik. Uhuuuuuu... Aku ingat lepas lepas ni nak pergi beli buku rujukan Form 4 so that I can catch a glimpse of what I'll learn.

Rindunya nak buat nota. Walaupun sejak masuk form three ni banyak gila nota aku tak siap. Perangai seorang good student. Hahahaha, good lah sangat. Tapi aku suka buat latihan. Aku suka buat essay. Aku 'kan suka baca buku, that's why aku suka buat essay. Mostly essay English lah, sebab biasa karangan Bahasa Melayu kena buat bentuk fakta and all that. Aku selalu baca fiction, so bila kena buat fakta, I stumbled a bit laa.

Oh how I miss Geography! Aku expert Geografi tau! Huahuahua. Bab Form One and Form Two. Form…

Contest blog paling OHseemm! by Fatimah Azzarah

Image
Tagged by my lovely sister, Naimah.
Thanks, dik!

Syarat- Syarat :
1 ) Follow Blog Fatimah Azzarah dan Fatimah Azzarah's Second Blog
2 ) Letak Entry Ini Dalam Post Blog Anda
3 ) Like Fanpage Fatimah Azzarah Blog
4 ) Letak Banner Dalam Post ( Wajib )
5 ) Tag 2 Orang Kawan Bloggers ( Pastikan Mereka Tahu )
6 ) Letakkan Entry Anda Di Tempat Komen Entry Ini
7 ) Pemilihan akan diadili oleh Fatimah Azzarah sendiri
8 ) Tarikh tutup 31.12.2011
CARA PENILAIAN
HADIAH-HADIAH MENARIK
Aiseyh, aku tak tahulaaa macamana orang yang buat contest, giveaway ni dapat sponsor. Dari mana pun aku tak tahu. Jeles gak kengkadang. Ehekkk. Nak mintak tolong 'Ainul mintak sponsor dengan tempat kerja dia nanti dapat hadiah baju baby je. Macamlah semua bloggers ada adik kecil or anak baru lahir. As for me and 'Ainul, memang kompemmm takde. GAHAHA.

Nak tag sape eh?
Syuhada and 'Ainul. o(*^_^*)o

Missy Stereo

Image
Assalamualaikum and haiii. Hahaha. Aku tak tahu laa apa masalah aku asyik duk stereo stereo. Memang for the mean time lagu favourite aku ialah Stereo Hearts, tapi tak ada kena mengena laa dengan hidup aku. Tapi ikut suka aku la nak letak stereo ke radio ke. #ouch my eyes hurt due to watching movies to much on this laptop and reading non-stop

Finally aku dah habis tengok Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2. Mencabar jugaklaa kena tengok movie satu satu. Hmm, all the movies become boring compared with the real story in the books. Serius ni, semua orang cakap Harry Potter best. Aku setuju, tapi sesiapa yang tengok movie je akan cakap movie dia best. Tapi for those who read the books, confirm diorang akan cakap movie dia boring.

Banyak tukar tukar. Story pun jadi pendek. Sepatutnya satu buku buat 6 movies. Tapi nak sampai kepada 7 buku tu....hmmm agak-agaklaa kena tunggu 42 movies. Producers, pengarah semua tak larat. Daniel Radcliffe bertambah kaya tapi akhirnya give up sebab te…

Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff

Image
Assalamualaikum. So today I'm gonna do something. Aku actually malas nak buat giveaway, contest pabenda semua nih. Tapi bila difikirkan balik, macam, kalau tak masuk kang blog ni usang jadi buruk. Dan kalau tak buat nanti orang yang menge'tag' berkecil hati aku tak tauu #of course la tahu -,- Kali ini aku di'tagged' oleh twinnie aku (masih berstatus twin walau telah lama tidak contact xD).

Syuhada, sorry tak buat the previous tag. I'm sooo busy...body xD

Giveaway ni dibuat oleh Miss Aida Shafiena and Fasihah Latiff. Aku pun baru kenal and first time bukak blog diorang. Sorang pink, sorang lagi warna warni pelangi. Hello new friends! Nice to 'meet' ya. TEEHEE ♥

DA RULES
- Wajib follow blog Aida Shafiena dan Fasihah Latiff
- You must be a Malaysian blogger
- Contest akan terbatal jika kurang 15 orang yang menyertainya
- Make an entry entitled ; Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff
- Letak banner kat atas dalam entry dan linkkan Aida Shafiena and F…

Mischief Managed!

Image
Hi assalamualaikum. Semalam aku baca buku dan tengok CD. Ngahaha. Baca buku tu konpem laa bukan buku pelajaran (iaitu buku form 4 -,-) tapi baca novel yang belum dibaca lagi. Aku ni bukannya jenis suka buat benda ulang-ulang. Tengok cerita ke, baca buku sama ke. Takbleh takbleh, sebab aku suka'kan saspens tapi biasanya aku buat takde perasaan je.

Kalau first time tengok cerita tu, emosi la jugak. Tapi kalau dah second or third time, buat-buat sebak jela xD

Baca buku Soul Thief (US Edition). Second book of The Demon Trapper's Daughter (US Edition). Actualli Soul Thief nama lain dia Forbidden (UK Edition), The Demon Trapper's Daughter pulak Forsaken (UK Edition). Yang first book aku beli Forsaken. Second book aku cari laa Forbidden tapi tak jumpa dekat MPH Alamanda. Aku nampak Soul Thief je. After a week aku pergi balik tetiba ada kat celah mana entah -_-"

Kfine, cerita Soul Thief/Forbidden ni memang ending dia agak hanging terlampau tergantung. APA HAL LAA SEMUA CERIT…

Tahniah! I love youuu so much Malaysia TEAMO!

Image
Assalamualaikum! Lamanya tak update blog ni 'kan. Aku ke Kuching, Sarawak lerr. Tapi hari ini aku tak nak cerita lagi pasal Kuching pabenda semua tuh. Terlalu happy dan eksaited dengan kemenangan skuad bola bawah 23 tahun Malaysia di Sukan SEA 2011. Oyeahhh! Fanatik bola dah aku sekaranggg, tapi takdelah terrrlalu fanatik. Kalau ada team Malaysia or Terengganu, aku tengoklah xD

Aku tengok Malaysia lawan Kemboja, Myanmar and Indonesia. Tapi tak tengok keseluruhan. Tengok separuh separuh sebab most of the time aku ada dekat Kuching, nak pergi jalan-jalan lagi nak tengok bola lagi. Pergi jalan-jalan ler dulu. Bola confirm menang LOL My heroes ; Baddrol Bakhtiar and Fakri Saarani. Biarlah ramai orang suka Khairul Fahmi Che Mat tapi aku tak ngahaha!

Selalunya aku tengok, pihak lawan mesti 'overacting' dengan kecederaan mereka. Team Malaysia pulak memang akan sedaya upaya nak elakkan kecederaan tu sebab diorang BIJAK DAN TIDAK BODOH. SYABAS, TEAM MALAYSIA! Semangat Malaysia mem…

Al Hijab The Movie

Image
Assalamualaikum semua! Rasa macam limabelas minit bulan tak hapdet blog. Sungguh sadis! Al maklumlaaa, ada orang menginap kat rumah aku dua tiga hari ni, so macam tak terupdate lah sebab terlalu berebut nak main laptop (padahal tak pun sebab masing-masing bawak xD). Tak update sebab sibuk tengok cerita, baca novel and so on. Lepas tu gelak tak henti -.-"

Ahad

Alya datang lepas Asar. Masa tuh aku tengah tengok Malaysia lawan Kemboja. Macam sawan je -_-" Sejak bila aku minat bola pun aku tak tahu. Semangat aku tengok Baddrul (ke Baddrol? xD) buat gol. Gol yang dari jauh tu semua orang tak expect ouh. Lepas tu jurulatih yang mula-mula down gila muka terus ambik air botol untuk bagi minum kepada goalkeeper Khairul Fahmi (apakah??). Entah ah, rekaan aku je tu kot. Kwangkwangkwang

Tapi akhirnya menang 4-1. And then Alya sampai bersama Ayah, Ibu, Abang dan Adik. Kakak beliau sedang sibuk study sebab tengah SPM.

EH BIAR BETUL DAH SPM?!
#wat lolok dok cayye

Rasa sekejap je. PMR pun da…

Harry Potter series taught me beautiful things.

Image
Harry Potter taught us to be strong when everybody else's not.

Voldemort taught us that prejudice is all around and there will always be people as evil as him.

Hermione Granger taught us that it's not a bad thing to have a thirst for knowledge and research.

Ron Weasley taught us that all we need is a true friend that stays with you until the end.

Neville Longbottom taught us that sometimes you must face your fears and stand up for what you believe in.

Luna Lovegood taught us it's okay to be yourself and not caring what people think about you.

Draco Malfoy taught us that everyone makes mistakes. He taught us that everyone has feelings.

Fred and George Weasley taught us that even in the most darkest of times, there is light, love and hope.

Severus Snape taught us how to fight for a true love. He taught us to be brave.


Albus Dumbledore taught us to trust the right people undoubtedly.

Rubeus Hagrid taught us to be loyal in every moment.

Bellatix Lestrange taught us that there …

Kenapa Aku Tak Letak Lagu kat Blog Aku ni???

Image
Assalamualaikum honourable readers like Rudolf Rassendyll #wth? So today aku nak share dengan pembaca blog ni (jika ada xD) kenapa aku tak letak lagu kat blog ni. Atau kenapa aku jarang letak lagu kat blog ni. Bukan nak berlagak alim ke hape, even blog yang berisi tazkirah pun ada lagu-lagu nasyid, right? Meh sini aku bagi sebab-sebab aku tak letak lagu kat blog ni.

1. Bising/mengganggu konsentrasi

Betul apa? Biasanya orang akan buat autoplay supaya visitors yang datang boleh menikmati keenakan nasi goreng lagu itu. Jadi, bila ada lagu segala bagai ni, terpaksa laa pergi 'pause' pulak. Nak cari butang pause tu dah lima jam setengah, so memang-lah fed up kan? Lepas tu orang pun dah malas nak baca, terus tutup blog ni. Another one reason, bila ada lagu, susah nak concentrate baca apa yang ditulis.


Okay, fine. Katakanlah kalau aku letak lagu yang slow je, yang harmonis gitu, macam River Flows by Yiruma tu kan? Tak ganggu konsentrasi sebab slow dan rasa tenang je baca. Tapi kalau …

Percy Jackson and The Olympians: The Lightning Thief

Image
Assalamualaikum and a very good...night? I'm posting late, yeah I know. Who cares anyway? No one's reading. Except Syafiqah. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA

So, I just finished watching. Percy Jackson The Lightning Thief. Dekat StarMovies, starting 10pm to 12am. I watched it with my dad! And surprise! This story is about a son and his father. Or maybe sons and their fathers. Whatever.

ABSOLUTE WARNING!!!!!!!!!!!!!!! Cerita ini tersangatlah tahyul.
But if you read Myths and Legends, all the stuffs in the movie are familiar.

Sapa-sapa yang dah tengok tu, best tak tengok Percy main air? HIHI.

There's a character named Luke. The portrayer's face was so like Jamie Campbell when he first appeared! But differs a bit. I was excited to know he was Jamie! But no, he wasn't. He looks gorgeous! Of course I got excited because Jamie's gonna play Jace. And with that face playing Jace, I'd be happy. Unfortunately, he's Jake Abel. Who the hell is he I don't know!!! SERIOUSLY…

Contest : Blog Ter-comel

Image
Assalamualaikum and a very good evening! Of course evening, kalau aku cakap morning nanti korang cakap aku buang tebiat -_-" Jadi, pada hari yang berbahagia serta suasana yang indah dan hujan pada petang tadi di daerah Kuala Terengganu (daerah-daerah lain serta kawasan yang sewaktu dengannya aku tak tahu cerita la plak), my twinnie#yang telah lama aku tinggalkan sebab aku malas online sorry sis ;D telah tag aku join contest ni.
Alah Fifiey eksenn laaa tu blog dia lawa. Mentang-mentang laa header baru tukar (thanks Kak Nadd!). Itulaa doodle yang aku menang untuk giveaway dari belog nadhirah. Tetiba mintak singa seekor -_-" Actually permintaan aku adalah antara singa or tiger. Kak Nadd pilih singa sebab kalau buat harimau nanti susah buat belang-belang dia, kan? HAHA #eleh cakap orang, dia lagiilah tak reti pfft -,-

The Amazing Race Asia Rules - Make one entry with the title Contest : Blog Ter-comel and put the banner up there in the entry.
- Tag at least three friends
- Done m…

Harry Potter the Pottie!

Image
Heyyomme! Assalamualaikum. Aku muncul lagi, yeay, tak gembira okay? TAK GEMBIRA, faham?! Aku malas nak update blog segala bagai nih tapi aku merajinkan diri jugak sebab aku tak ada apa-apa nak buat. Setakat online Facebook tu, baik aku main game kat handphone aku. Tapi realitinya aku tak main pun game kat henpon gara-gara semua games sangat boringgg.

So, for the time being aku online lah dua tiga kejap. Sebab tak ada buku nak baca. Ada pun Facts & Fictions tentang myths and perkara yang lebih kurang macam tu lah. Buku Harry Potter dah habis baca semua! Buku yang di'order' tak sampai sampai! Baru sebiji je sampai, tu pun second book of a series. First book tak sampai sampai lagi, so aku pergi korek mini library lah dulu.

Aku cari buku The Pendragon Cycle #2: Merlin yang aku beli dua tahun yang lalu, but aku tak jumpa. Aku korek library tu lerr. Aku tak baca pun lagi buku tu sebab aku tersangatlah darat masa form one dulu. Zzzz. Maybe aku tak baca sebab I didn't buy the…