Harry Potter the Pottie!

8.11.11

Tumblr_lr6ca1pae41qfobuso1_500_large_large

Heyyomme! Assalamualaikum. Aku muncul lagi, yeay, tak gembira okay? TAK GEMBIRA, faham?! Aku malas nak update blog segala bagai nih tapi aku merajinkan diri jugak sebab aku tak ada apa-apa nak buat. Setakat online Facebook tu, baik aku main game kat handphone aku. Tapi realitinya aku tak main pun game kat henpon gara-gara semua games sangat boringgg.

So, for the time being aku online lah dua tiga kejap. Sebab tak ada buku nak baca. Ada pun Facts & Fictions tentang myths and perkara yang lebih kurang macam tu lah. Buku Harry Potter dah habis baca semua! Buku yang di'order' tak sampai sampai! Baru sebiji je sampai, tu pun second book of a series. First book tak sampai sampai lagi, so aku pergi korek mini library lah dulu.

Aku cari buku The Pendragon Cycle #2: Merlin yang aku beli dua tahun yang lalu, but aku tak jumpa. Aku korek library tu lerr. Aku tak baca pun lagi buku tu sebab aku tersangatlah darat masa form one dulu. Zzzz. Maybe aku tak baca sebab I didn't buy the whole series kot, tapi series tu ada 6 books altogether. But aku tak berminat sangat nak baca, just nak isi kekosongan sementara buku sampai #sighs

Anyway...


Ah, well, that 'POTTERtune' just popped into my mind. Raya ni yang balik; Abang and Abecik. Itu pun Abecik balik sorang je. Abang balik dengan wifey and Bareeeeraaaa comell. Yang lain tak balik. Abelong ada kerja. Amuh memang tak baliklah sebab berada jauh di Jordan sana. Kakak of course balik ke Bandar Diraja Pahang, Pekan xD Raya haji memang biasanya tak meriah sangat kalau balik Besut.

Meriah pun mungkin awal-awal pagi. Dah family aku mana gerak lagi, solat raya dulu kat Kuala Terengganu ni. Lepas tu baru gerak ke Besut. Itu pun pukul 11 baru sampai, and certainly semua orang dah tak berbaju raya dah. Pakai T-shirt, seluar track nak pergi sembelih Mr. Lembu. Huhu. Tak riuh langsung rumah nenek aku -_-" Aku pulak asyik duk baca Harry Potter and The Deathly Hallows. Ngap ngap ngap.

Okay kita sampai ke tajuk Harry Potter and The Deathly Hallows, the final chapter. Bila aku baca "Nineteen years later...", memang sangat terharu dan emosi sebab of all the difficulties and perseverance yang si Harry tu hadapi, akhirnya dapat jugak hidup bahagia. Tukar sikit quote Professor Dumbledore "For the Greater Good" to "For the Better Future". Betullah, a better future for Harry and his descendants. :)

Tumblr_l99w63vkjw1qcty7yo1_500_large

Dobby! I like Dobby xD

And at last! The Hunger Games trailer! At least I know it's going to be made a movie. Nothing yet with Fallen, Vampire Academy, The Mortal Instruments, The Infernal Devices and Hush Hush. Tak dak perkembangan langsung yang lain towh. Tapi takpe, don't care much. Breaking Dawn this November. 18.11.11 is da dateee! Yullleee Ball! ;)

17.11.11 is another date, I'm going to Kuching. Anyone else comin'? ;D

See ya!
Mandrake roots TEEHEE xD
Post a Comment