Posts

Showing posts from April, 2012

Kisah Seram dan Exam.

Image
Assalamualaikum. Woohoots! Tensen woot woot minggu ni gara-gara rumours exam diawalkan. Asalnya 8 Mei 2012, tapi tetiba 3 Mei 2012, which is on this week! Then ada kawan aku cakap, "Tapi Johor biasanya 2 hari bulan..." WEI ITU JOHOR LA KITA NI KAT TERENGGANU. Malu nak ambik contoh negeri Kelantan or Pahang. Nak jugak ambik yang jauh tu. Lain kali bagitahu sekali England exam bila, bandingkan dengan negeri Terengganu, k?

Minggu ni straight aku balik lewat iaitu pukul 5 petang. Ahad ada meeting wakil badan pengawas untuk bincang Hari Guru. Aku wakil pengawas siber, Auni wakil pengawas pusat sumber. Dan Auni sangat tekun memerah otak sewaktu meeting tu, aku tenang je -_- Isnin pulak aku terrrajin pergi buat perjumpaan untuk badan pengawas siber tingkatan empat bagi membincangkan minggu ICT, so balik pukul 5 petang.

Selasa memang ada kokurikulum jadi memang wajib balik pukul 5 petang. Yang bestnya Persatuan Puteri Islam dilatih cara asas kawad kaki oleh beberapa orang ahli peng…

Aku Bukan Keturunan Diraja Ke Apa.

Image
Assalamualaikum and a very good evening! Okay....awkward. Lama gila tak update. Dah jadi tabiat, setiap dua minggu sekali update. Dah bertukar dengan 'Ainul Munirah. Budak tu kalau boleh setiap saat nak update (OK tipu je -_-). Yang dua orang lagi tu, Alya dan Kakti, memang tak ah kan. Sebulan sekali update, at least aku ni sebulan dua kali #LOL

So how's the new look for my blog? Apa pendapat uols? #Uols gitu ceh -_- Kali ini bertemakan Twitter, sebab aku ini addict dengan Twitter. Um, masalahnya ramai lagi orang di luar sana yang addict dengan Twitter (terutama kelas 4 Bukhari, tapi 4 Bukhari addict semua benda, Facebook dia, Youtube dia etc). Kalau dulu blog aku ni berkonsepkan simple ringkas pimple jerawat, header pun nama aku je. Okfine, yang tukar pun cuma header ke -_-

Aaaaa Alexander Ludwig comell! :3
#iklan seketika

Royal Noveller?
Oh well, aku ni bukan keturunan raja ke apa, tapi saja-saja guna 'royal' tu. Jemu-lah tengok orang asyik guna princess princess queen…

The Hunger Games (Jom Makan! AUM!)

Image
Assalamualaikum peeps! Haiyaa, lama woo tak update. Busy sangat meh sekarang. Homework adalah dekat segunung, itu tak termasuk lagi segala kerja persatuan, kelab, badan pengawas tu. Tapi takpelah, bukan selalu pun dapat kerja sebanyak macam ni. Cuma timing tak tepat. Minggu ini nak kena siapkan kertas kerja, minggu ini jugak cikgu bagi semua subjek mintak nota xD #hiperbola semata

So ni nak cerita ah, pada 30 Mac 2012, aku dan 'Ainul beserta Kakngah telah pergi menonton The Hunger Games secara eksklusif bersama Josh Hutcherson, Jennifer Lawrence, Wes Bentley, Woody Harrelson dan Alexander Ludwig. Okey, tipu je, takkanlah diorang nak datang Malaysia ni, lebih-lebih lagi ke Kemaman di negeri Terengganu ni. Wahaha. So, alkisahnya ajak 'Ainul, Kakti dan Alya untuk ease our tension #ayat essay aku

Sebab dua tiga minggu ni kiteorang ada masalah mental dalaman jiwa raga yang menyayat sanubari #hiperbola hiperbola (taukid - pengukuhan) so jadi macam nak release stress-lah. So aku ni …