Minggu Bayi Sedunia.

8.6.12


Assalamualaikum ladies and gentlemen, oh, ada ke ladies and gentlemen baca blog aku nih? Ahaks, tak ada kot. Oh, gambar di atas ialah cuzzie-sayang-diew-tetat-tetat-eww aku, Acik Farha. Alah, bagi peminat setia blog ni (which is none -,-) akan kenal dengan sepupu I yang vogue lagi elegant ni (elegant ke? kfine) Dia cuti selama 3 bulan minggu dan berhajat membuang waktu di kampung halaman iaitu kat Besut, rumah nenek aku-lah.

But first of all, stay semalaman dekat rumah aku sebab baru sampai dari KL naik flight, so she stayed. Malam tu pergi jalan-jalan dengan Eye City Terengganu yang baru bina tu. Awesome-lah jugak sekarang. Dulu pergi tak ada orang pun, sekarang penuh pulak manusia --"


See? Aku tak tahu lah diorang tengah main apa, yang dia baling baling kat langit tu lepas tu pusing pusing then bernyala nyala. Wah banyak gila kata ganda hahaha. Semua kat sini pelancong ni, tourists gitu. Seronok jugak tengok tourists datang lawat Terengganu ni, bangga pun ada. Kalau main wau malam-malam lagi awesome. Nak best lagi letak glitter terang-terang dengan wau/layang-layang tu :D

So, kiteorang pun jalan-jalan. Ambik gambar dua tiga kerat. Ahem.


Korang nampak tak mata aku? Aku tak paham ah, adakah mata aku sepet? Asal aku senyum je mesti mata aku macam tu. Lepas tu semua orang akan usik aku kalau aku ketawa or gelak or senyum or sengih. Nampak macam tutup je zzz


Ini Acik. Lawa pulak pokok ni. Kuikuikui. Motif apa gambar ni pun aku tak berapa pasti tapi agak menawan lah. Terselah ke'elegant'an Acik di situ. Wahahahhaa


Pokok ni sangat comel, aku berkenan gila rasa nak buat balik rumah je -.- Tapi kalau buat balik kang nanti authority, polis, bomba semua pakat kejar aku pulak. Isy takmau aku xD

The reason why Acik tinggal semalaman sahaja (eh rojaknya ayat ini OH MY ENGLISH! xD) sebab keesokannya aku, Ummi dan Walid ke Kuala Lumpur untuk melawat Ablong, Kaklong dan baby baru dan semua orang lah yang ada kat sana. So kiteorang pun terbang guna sayap Edward bagi pinjam -_-

Hari Selasa tu Ablong buat majlis aqiqah untuk Asma'. Siap order catering seekor biri-biri lagi. Best gila kot dengan pepper sauce nya. Nyumm! Cuma aku agak errkk sikit masa makan tu, mungkin sebab makan sorang-sorang kot semua orang tinggal aku wuuuu Tapi sedap jugak, and of course lah sedikit sebanyak pepper sauce tu kena tudung aku. Grrr, dahlah favorite tudung of all time -.-


At last, dapat jumpa Muhammad si bambam (nama baru aku untuk dia) xD Sungguh tembam beliau sekarang, rambut pun lebat kemain. Muka dalam gambar ni tak boleh tahan tuh, serious pelik. Sebiji Abcik aku -.- Mata dia memang macam tu lah setiap masa. Bulatttt geramm! 


Ohhhh and dapat jumpa Bareera si comelll polkadots. Kuikuikui. Walaupun Kakak Bareera lagi tua dari Adik Muhammad, tetapi Adik Muhammad lagi berat -.- Oh, Muhammad sangat sensitif pipi beliau, jangan dicubit, pasti akan mencebik dua inci dan akan mula menangis -________-" Dapat gene siapalah tu! Mata as usual bulat jelah, walau dalam apa ekspresi sekali pun -.-


Hai Encik Mata Bulat Bambam


Ini Fifi the making bak kata Amuh aku. Zzzz. Tapi Cufi masa kecik dulu takdelah pakai rock macam ni. Si Zunah ni setiap masa pakai seluar dan T-shirt, rock bebehh! Cufi dulu pakai gaun je, ala ala girlish gitu, walaupun sekarang ni taklah girlish mana. Tak main la girlish girlish ni, walaupun setiap masa pakai pink, tapi tak semestinya yang pakai pink tu girlish, sama macam takkan semua lelaki pakai pink itu JAMBU? xD


Ini anak sedara sulung aku, Riaz Fansuri. Hei, jangan main-main, tinggi pada aku lagi sekarang tau! Dengan kurus kering takdak isi. Nanti umur 18 tahun, aku tak boleh nak bayang tinggi mana budak ni. Isy budak-budak lelaki sekarang ni, kalau tak tinggi 170cm memang tak sah. Kerat kaki kang -.-


Hanis Qaisara, anak sedara aku yang keempat. Walaupun agak laser tapi dalam ramai-ramai dia paling baik dan berjurus (yang lain jangan jelly) dalam kalangan perempuan. Abang dia memang agak matang dahlah, dah Form 2 jadi takdelah nakal sangat. Nice and genius...and a bit nerrrrdy. But it's okay la. Who cares. Darah daging aku, tak kira ah nerd ke apa ke, tetap keturunan aku (eh tuanya aku rasa sekarang ni).

Aku pun kira dalam golongan nerd jugak. Cuma kat sekolah aku tu tak tahu nak klasifikasi macam mana. Nak nak budak kelas satu, memang nerd semua, buku sentiasa kat tangan. Tapi most of budak sekolah aku nerd lah kot, sebab budak sekolah lain cakap budak sekolah aku ni kalau ke mana-mana, asyik pegang buuuku je. Eh ye ke? Yelah kot. Wahahha


Kek Kakcik buat, Umm Muhammad. Sedap gila weh icing rose dia tu. Nyum nyum. Makan sekali confirm nak lagi empat kali lepas tu gemuk -.- Dahlah dah memang gemuk. Alahaiiii nasiblah badan oiii

Eh korang nak tahu tak Lionel Messi sekarang dah bukan manusia? Tapi kini telah menjadi werebear, iaitu beruang jadian. Tapi sangat comel, siap pakai jersi lagi. Terharu I. Nanti FIFA 2014 bolehlah bertukar jadi werebear. Kasi menang Argentina woots! -_-


Tadaaaaaaaa! Messi The Bear! Aku snap je ni dalam bilik anak-anak buah aku yang perempuan tu. Dah aku tidur kat bilik diorang, dan kamera pulak asyik di tangan so apa tunggu lagi snap jelah xD


Petang Selasa tu, aku naik basikal keliling taman perumahan Mutiara Indah tu. Awesome gila kot. Aku naik basikal Ablong aku, Riaz naik basikal dia. Pergi bertiga, balik berseorangan xD Masa tengah tengah pusing pusing taman tu, Hanis dah tak larat, padahal tak sampai 10 minit, so dia pun balik -.- Aku dengan Riaz meneruskan ekspedisi pergi tengok-tengok rumah megah berdiri kat sekitar tu.


Ini pemandangan lah kot. Riaz jadi model all the time, tapi dia memang tak suka ambik gambar, so takyah ngengada ah nak ambik muka dia nanti dia ambik kamera aku lempar ke bawah naya aku -.- See how panjang he is? Macam stretch je semua benda. Sekali tarik semua jadi panjang zzzzzzz


Basikal depan tu aku yang naik tak main aa fixie fixie ni walaupun terlalu baca buku pasal pixie -_-

Masa malam aqiqah tu agak meriah la dengan semua orang datang ni, mostly kawan Ablong. Sedara mara belah keluarga aku pun ada. Ramai sangat baby comels! Sekali tu Ummi datang bagi seorang baby kepada aku dan Ummi pun hilang ke dapur. Aku memang tak ada klu sama sekali anak siapa, so jaga jelah. Nasib baiklah baby tu tak menangis. Dia nak menangis je aku buat dia menari-nari sikit. Baby tu dahlah tak boleh duduk lagi, takkan nak biar dia merangkak pulak xD

Dan Asma', di tengah kesibukan orang sambut aqiqah dia tu, sesedap hati je tidur dengan penuh lena. Dah lah kecik comel geram aku. Nak cubit cubit je sampai lebam. Oh mak sedara kejam xD


TADAAAAA! Bergaya tak Asma' tidur?! Dia memang suka tidur macam ni -_-" Macam Walid and Ablong tidur je. Semua orang kat dunia ni ada cara tidur tersendiri yang membuatkan orang kenal mereka. Kalau dah nama pun family, memang kenal lah cara bercakap, tidur, berjalan dan lain lain lagi. Kawan sendiri pun korang tahu dia jalan macam mana walaupun diorang 40km jauhnya, apatah lagi keluarga, ye dak?

Masa sebelum majlis aqiqah tu Ablong buat misteri tentang ada tetamu khas akan datang malam tu. Aku tanya lah siapa tapi dia tak jawab, berteka-teki lah kunun. Then petang tu Riaz pun cakap Nazrey Johani datang. Pecah rahsia kau, Ablonggg! Ngahaha. Tapi aku buat dek je, sebab aku tahu Ablong dah lama kawan dengan Nazrey tu. Takdelah surprise sangat. Kalau tetiba Ustaz Don datang mungkinlah eksaited sikit xD


Comelnya semua orang dalam gambar ni! Awww xD Aku memang awal-awal reject nak join gambar, entahlah kenapa maybe sebab tudung aku basah bagai berendam dalam air kolam kot -.- Zunahhh shangat comell masa ni! Haaa, korang nampak tak budak lelaki kecik yang comel habis tuh? Yang berdiri depan Nazrey? Itu anak dia! :3 CHOMELLLLLLLL


Tada! Tada! Tada! Nama dia Shafie atau panggil Acim. EEEEEEEE geram aku budak nih! Style malu-malu gitu, memang cute gilagila rasa nak pengsan terlalu gembira dengan budak ni. Aku dan Kakak memang peminat setia budak ni ah. HIHIHI si budak comel. Abcik pulak pergi buat lawak, "Pe'i!" dipanggilnya budak tu. Si Acim atau Shafie ni pun macam tahu-tahu je, jeling sekilas kat Abcik dengan muka agak confused tapi COMEL!

Grrr, ni buat aku nak adik ni. Gonna miss you, Shafie. Walaupun aku tak cakap mana pun dengan dia, just sengih sengih senyum senyum je kat dia. Aku kan pendiam dan pemalu tak bertempat hoho -.-

K ah, aku rasa sampai sini je kot. Tengok ah blog aku yang Hufflepuff punya aku baru update tapi tak nak tengok pun tak apa, macam aku kesah xD Aku tak pernah kesah kan kan kan #._.# Esok Sabtu, lusa dah sekolah. Hai cik mak kakak, aku duduk Terengganu, inilah nasib aku. Ahad dah sekolah okay. Yang bestnya, akan melepas rindu dengan kengkawan semua! Yang tak best? Kerja sekolah, etc -.- Tapi sebagai pelajar, itu dah jadi tanggungjawab kami, kan? Hiks! * gelak gedik lempang kang baru naya

Miss you gilagila, semua orang 

Saya Malas Update Blog.

1.6.12

Tumblr_lu5vfevqkj1qh62bco1_500_large

Assalamualaikum comel-comel sekalian. Lamanya aku tak update blog, rasa macam berhabuk sangat blog ni. Pfffhhh pfffhhh * tiup tiup habuk yang wujud tapi sebenarnya tak wujud pun saja je menambah perisa blueberry * 18 Mei 2012?! Seriously memang aku malas sangat nak update sekarang ni. Idea nak blogging tu dah makin kurang sejak masuk Form 4 ni dan asyik fikir soal hati dan perasaan je dan munakahat sekali. Ops, tersalah, so kita potong xD

Cuti cuti cuti! KEBIASAANNYA para bloggers ni, kalau time cuti cuti Malaysia macam ni, akan edit blog supaya nampak lain dari sebelum ni. Walaupun aku ni terdetik jugaklah sesaat dua, tak sampai pun sesaat, maybe 1/10 saat untuk edit blog ni, tapi tak sampai hati. Eh eh eh, bukan tak sampai hati, bukan, tapi teramatlah malas tahap orang yang malas naik Gunung Everest. Actually ingat nak tukar header je, nampak serabai je header tu, entah apa-apa. Macam siput #Hah, ayat Nad di situ :P

Start cuti, eh belum start cuti lagi, hari Khamis lepas, habis je waktu sekolah, aku angkut dua orang budak kuning dan hijau bawak balik rumah xD Iaitulah Auni dan Wani (sampai sekarang terbelit, terpeleot lidah duk tersalah panggil dua-dua orang ni). Aku invite diorang untuk sleepover kat rumah aku yang permai lagi indah lagi tersangat comel ni -_-" After Asar, dua orang budak oren sampai, 'Ainul dan Kakti. Setelah lima jam menunggu, sampailah budak putih bersih lagi suci iaitu Alya si ulat gonggok xD

Planningnya nak tengok cerita seram, so last sekali tengok cerita Death Bell lakonan Kim Bum * eyes shining xD *. Okay, cerita itu bukan cerita seram, tapi sangat ngeri dan menggerunkan. So, aku sarankan tak payah tengoklah bagi mereka yang kecut perut tengok darah or aksi-aksi ganas yang sangat melukakan sanubari nan murni. Dan warning kepada mereka yang dah tengok, sila jangan berikan harapan palsu kepada kawan-kawan diorang dengan mengatakan 'seseorang' tak mati dalam cerita tu. Kay?

200693_169847003063987_168685386513482_325916_4673095_n_large
Oh, err, sejak bila aku minat Korea ni? -_-

Eh, tak, aku minat Kim Bum je xD Sebab dia caring dalam cerita Death Bell ni. Ohhhh Kang Hyeon and Kang Yi-Na (eh! adik-beradik ke? -_-)! Diorang sweet tau, walaupun Ina tu agak buat jual mahal. Tapi tapi tapi kan, 'Ainul ruined the moment 8.8 Hanya mereka yang tidur di rumah aku sahaja tahu kenapa, tak pun mereka yang suka stalk Twitter kiteorang (yang mana mungkin tak ada, tapi ada cuma tak ambik kisah wuu). Huwaaaaaaaaaaa! * masih tak terima hakikat xD *

I taknaklah bagitahu spoiler kat sini, kang uols tak tengok pulak cerita ni. Ish, seram pulak aku tengok gambar Kim Bum ni lama-lama. Sengih semacam je. Aku first kenal budak ni dalam cerita Boys Over Flowers. Apaaa? Hang ingat aku tak tengok ka? Che' tengok tau, cuma che' tak bagitau laa dekat sini, kang orang chop che' sebagai peminat tegar Korea pulak. Setakat Boys Over Flowers tu, Abelong aku and family tengok -_-" Aku tengok BOF ni sebab temankan Kakak aku je, suka sangat drama Korea * huh *

Tapi, last sekali, aku yang tengok sampai habis, Kakak aku tidur dah mimpi sampai ke bintang pun zzzz xD Aku tengok sampai ke saat-saat akhir sebab nak tahu pengakhiran watak yang dilakonkan Kim Hyun Joong :3 Kan aku minat dia....dulu xD Sekarang ni tak sangatlah, sebab lama tak tengok dia berlakon. Last cerita dia Playful Kiss tulah, sampai Kakngah aku nak beli CD untuk aku dan aku cakap, "Tak payahlah, baik simpan buat beli benda lain duit tu daripada beli CD Playful Kiss. Kalau beli Merlin Season 2, 3 and 4 tak apa jugak." xD #Ayat terakhir tu tokok tambah je :P

Baiklah, kita sambung cerita Death Bell. Spoiler memang tak ada kat sini, cuma cerita itu telah di'chop'kan sebagai 'media massa punca utama penyebaran jenayah' oleh Debater kita iaitu Auni Baharin yang comel lagi shweet. Walaupun asyik tutup telinga sepanjang masa, tetapi beliau tetap tengok hingga akhir. Wani yang asyik baca novel pun tengok. Aku? Aku tengok dengan penuh tekun (sambil kat tangan buku Jauh Dari Cinta). Lollzz!

Z218963637_large

Tema sleepover kali ini ialah 'LOVE' or 'CINTA' or 'MAHABBAH'. Right, Auni? :P Semua orang baca buku cinta, kecuali Auni, tengok cerita romantik (bukan aku yang pasti), yang suka jiwang jiwang ni biasanya Kakti, 'Ainul dan Alya. Wani memang constant variable untuk experiment ni, baca novel berterusan tanpa henti (kecuali untuk makan dan solat). Kakti pun tanpa rasa bersalah baca tweets semua orang dengan kuat. Dan kiteorang ramai-ramai jadi stalkers >:)

Auni dan Kakti tidur semalaman je, sebab Auni hari Sabtu tu dia nak ke KL rumah grandma and grandpa dia :3 Kakti pun nak pergi ke kenduri sepupu dia hari Ahad, tapi parents dia tak kasi stay lelama. So, tinggalah empat orang iaitu aku, 'Ainul, Alya dan Wani (yang masih baca novel). Alya telah bertemu cinta sejatinya dengan Mr Ulat Gonggok yang duduk berdekatan lipas yang mati disembur Blacktop Cockroach Killer oleh aku sendiri muahahaha ;3

Kiteorang tengok cerita apa entah (ke tak tengok pun?), tapi kiteorang banyak mengusik itu ini antara satu sama lain. Wani yang static baca novel tu telah ditegur oleh 'Ainul. "Wani, boleh tak awak berhenti baca novel?" lalu Wani pun menjawab dengan nada biasa, "Okay." Dan beliau menyambung bacaannya sehingga pulang ke rumah pada hari Ahad -_________-" Aku baca novel Jauh Dari Cinta lagi, yang dipinjam dari Alya yang telah meminjamnya dari Aishah Munirah. Cerita itu sangat best....dan menyentuh hati xD

Eh jap! Kiteorang ada tengok cerita Sumpahan Kum Kum pada pagi Jumaat tu, dan semua orang agak menjerit dan ending cerita tu agak ASDFGHJKL. Ending Death Bell pun lebih kurang je --' Masa ketiadaan Auni dan Kakti beserta 'Ainul, kami sempat menonton Sesuatu Yang Tertinggal. Ending dia gila buat kami berdendam dengan semua cerita yang ada kat dunia ni -_- Dan kami tengok Death Bell 2: Bloody Camp yang sangat errr, ada beberapa part aku tak tengok sebab terlalu 'merah' dan ngeri T_T

311533_2435327243933_951158950_n_large

Ehhh! Cukup enam orang! :D Walaupun sekejap je Auni dan Kakti dapat tidur, tapi tak apa, nanti akhir tahun kita ajak lagi! * erk, lambat lagi tu -_- * OKAY, setelah baca novel Jauh Dari Cinta, aku pun agak mengamuk sebabnya semua nama nak ganti I dengan Y, contohnya heroine nama Nysa. Huhh. Aku pun pergi tukar nama semua orang jadi Fyfy a.k.a Fatyn Athyrah, Aynul Munyrah, Nur Athyrah, Alya Aqylah, Auny dan Syazwany. Eww, geli kan?

Tapi, setelah diorang balik, dan aku sambung baca novel The Iron Queen, aku disakitkan hati sekali lagi dengan nama hero dia iaitu Ashallayn'darkmyr Tallyn. I'm like, "Tak boleh ke susah lagi nama tu? Nak sebut macamana tu?" Huhhhh. Tapi orang panggil Ash je, pffft. Dahlah aku tak berapa berkenan dengan hero dia tu, I love Puck a.k.a Robin Goodfellow :3 A Midnight Summer's Dream pulak tetiba kan? Hohoho, bangkit pulak hal William Shakespeare kat sini. I'm no literature girl :P

Actually, aku ajak Sofiah tidur rumah aku dah banyak kali. Cumanya....kakak dia tengah busy nak kahwin (dah kahwin pun alhamdulillah), hari Ahad baru-baru ni. Then, sepupu dia empat orang akan kahwin xD Aku tak tahulah sepupu dia tu ramai mana, sebab setiap kali cuti, ada je sepupu dia kahwin. Okay, actually esok sepupu aku kahwin jugak xD So esok aku akan ke Besut seusai Subuh.

Tumblr_lr3q2248za1qzwaddo1_500_large_large

Kakngah aku pergi Jepun TAK AJAK AKU. Okay fine, bukanlah aku nak ikut sangat, tapi aku boring gila kat rumah ni -_- Kakngah aku tak ada, tak bolehlah aku ajak dia pergi jalan-jalan. Biasa kiteorang suka jalan sama-sama, sweet sisters gitu xD And of course, setiap kali cuti kalau dia ada mesti akan ke Kuala Lumpur, pergi shopping buku untuk aku -_-v Tak pun pergilah memana tempat yang best, Kakak pun mesti ada sekali.

Dahlah abang-abang aku tak ada pun yang balik! So, forever alone kat rumah ni terutama weekends. Parents I pergi kenduri youuu, aku ni mana lekat pergi kenduri sebab ramai orang dan aku sangat awkward bila berhadapan dengan ramai orang >.>" Aku pun duduk rumah, baca novel English aku yang ada lapan bijik lagi aku belum habiskan. Hadoyaiii. Bilalah aku nak habiskan ni? Kalau novel Melayu, sehari boleh habiskan dua bijik xD

Aku akan bukak laptop ni malam-malam je. Sebab tak best on siang-siang sebabnya tak ada orang -_- Lagi satu aku nak fokus baca novel je. Sekarang ni aku dah habiskan The Iron Queen, tinggal nak tamatkan The Iron Knight je, and then I'm done with the series. Lepas tu aku ingat nak baca Forgiven or City of Lost Souls, tapi nanti The Power of Six, Passion and Silence rasa betrayed pulak, since aku beli diorang dulu. Forgiven dan CoLS baru sampai hari Selasa yang lepas xD

Yuuuhuuuuuuuuuuuu! Siapa nak tahu aku dah dapat anak sedara baru? Jejejejennggg! Anak kepada Abelong aku dan Kaklong! Perempuan jugaaak. Lelaki seorang je setakat ni, yakni yang sulung. Haihh, jenuh laaa si abang nak jaga adik-adiknya yang semua perempuan tu. Hopefully Abang, Kakak dan Abecik akan bagi Ummi dan Walid cucu-cucu lelaki dengan lebih ramai. Kakngah dan Amuh tunggu masa je nak bina masjid tu. Aku? Hamboihhhh, SPM tak lepas lagi tau! XD


Ha! Comel tak comel tak comel tak?! Nama seperti yang tertera, aku ingat nak panggil Lya je, sebab aku tahu takkan ada yang akan panggil Ulya, semua orang akan panggil Asma' je sampai ke besar. Aku nak panggil Lya supaya mengingatkan aku kepada kawan baik aku seorang ni, iaitu Alya Aqilah Hassan! Dan mungkin Lya akan jadi mangsa aku reka nama-nama baru seperti Lilish dan sebagainya xD Hisy, comel betullah mata anak sedara aku seorang ni, bangga Cufi tauuu :P

Aku dan adik-beradik yang lain berbincang dekat WhatsApp nak letak nama apa dekat baby ni mula-mula. Abelong dah memang nak Asma' kat depan. Aku pergi cadang Ainul Mardhiah lah, Iman Nadhirah lah, Fatin Athirah lah -__-" Mula-mula Abelong nak letak Asma' Sofiya tapi tak jadi, tak tahu sebab apa. Mungkin sebab Ummi aku cakap, "Nanti kuat ketawa." Okay sorry Piah, saya tak terkata :> Aku cadang Auni tapi memang tak ada orang layan -.-

FYI, Abelong aku ni takkan letak nama anak-anak dia pendek-pendek atau nama biasa. Semua anak dia nama pelik-pelik seperti nama beliau sendiri iaitu Azroul Shahrain dan isteri, Zolidiayanti (aku tak reti eja -_-). Anak sulung Abdillah Riaz Fansuri. Selain Jamal Abdillah dan Abdillah Riaz Fansuri, siapa lagi yang nama Abdillah dekat Malaysia ni, cuba korang fikir? xDDD Anak kedua pulak maybe biasa dengar, Rabiatul Adawiyah, itu pun yang paling normal.

Third pulak Saidatul Hannah. Haaa, kau pernah dengar? Tak, kan? :P Then, Hanis Qaisara, comel kan nama? Hihi, macam orangnya jugak. Then, kelima ni pulak Zunah Solehah, kau pernah ke dengar nama Zunah selama kau hidup ni? Tak? Aku pun sama -_- After that, Asma' Ulya... Kakngah aku cakap memang confirm confirm takkan ada orang panggil nama Ulya tu. Tapi, aku awal-awal memang nak panggil Lya :P Rindu la pulak dekat si Zunah yang montel lagi berpipi tembam. #Oh, Zunah ialah klon aku sekian (sumber: semua ahli keluarga -.-)

Tumblr_lzma6q4ly41r0o71ko1_400_large

Wahah! Itik! :P Itik penguinnnnn :3 Toink toink toink~ Walaupun aku ada seribu satu masalah dalaman sekarang ni, tapi aku tak kisah, aku tenggelamkan masalah itu sebab aku ada Auni, Nad Ali, Alya, 'Ainul, Kakti, Piah dan kawan-kawan aku yang lain! Dioranglah yang membuatkan hidup aku kini ceria, dengan Percy, Peterpan, Cato etc. Walaupun mereka takkan dapat merungkai siapakah Cato setakat ini xD Tunggulah setahun dua lagi ye -_-

Missing Nad Ali very much XOXO Lama tak jumpa, biasanya berkepit macam belangkas kat sekolah Y.Y Berkepit tiga orang, aku si pink, Auni si kuning, dan Nad Ali si oren. Hari Selasa hari tu, pergi teman Auni bertugas dekat library dan kiteorang dilarang keluar dari library selagi Auni tak siap bertugas. Then, bila nak keluar dari library tu, punyalah mencabar sebab pelajar lelaki pergi block jalanan penuh berliku. Ouch, terasa itik! #Kenapa itik pulak nak terasa -_-

Love is a strong feeling TEEHEE