Posts

Showing posts from July, 2012

Jom bawak henfon ke sekolah! YEAYY!

Image
Kerek gila kot tajuk entri ni. Ngahaha.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh dan salam 1Malaysia. Eh, tetiba xD Lately ni sibuk pasal isu kerajaan akan menghalalkan phone untuk dibawa ke sekolah. Walaupun berita ni dah lama, bukan hotstuff lagi, tapi kat sekolah aku masih tak femes sangat, so isu ni tak dibangkitkan langsung. Mungkin semua orang dah sakit hati kot -.-

Honestly, in my opinion, tak perlu kot bawak handphone pergi sekolah. Duk ikut sangat ke Barat tuh, untuk kemajuan negara-lah ni konon. Apabila pelajar sibuk duk balas mesej dengan pakwe makwe bawah meja dan tak fokus pelajaran, ya, diorang akan menjadi orang yang berjaya, tahniah -.- Orang Barat memanglah, most of them KAFIR, kau nak ikut orang kafir laknatullah sangat tu kenapa.


1. CALLING PARENTS/CERTAIN PEOPLE IN CASES OF EMERGENCY
Kot-kotlah terpatah kaki jatuh dari bangunan separuh tingkat ke, nak call ambulans on the spot ke apa. Or tertinggal kertas kerja yang perlu dihantar pada hari tersebut ke, boleh la…

Profesionalisme.

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar semua? Sihat? Khabar baik? Khabar buruk? -.-" Maaflah lama tak update blog yang kusut masai ni. Semenjak dua tiga empatploh menjak ni, aku sangat sibuk dan busy. Bulan ni aku terpaksa stop tuisyen sebab memang confirm aku tak pergi untuk berminggu-minggu. Mujurlah ICT Week telah melabuhkan tirai xD

Masa tengah-tengah ICT Week tu lah yang busy mengalahkan CEO syarikat -_-" Lepas tu lupa semua benda then kena sound. Baru sehari aku lupa, bukan selalu pun. Hadoyai, apa-apa jelah. Then aku baru je balik dari Kem Profesionalisme atau Program Bangkit Bangsa Pemimpin Pelajar SHAMS 2012/13. Ala-ala KRIS versi Form 4 lah kot. Hehehehe. Tapi aku suka sangat pergi kem sebab dah patploh juta tahun tak pergi kem -.-"

Dan yang paling terasa masa Slot Pengucapan Awam, penceramah tu tanya, "Siapa kat sini ada blog?" so aku angkat tangan, dahlah duduk depan sekali. Rasa bersalah jugaklah masa angkat tangan tu sebab dah berdekad …