Posts

Showing posts from October, 2012

Amukan si AM dan gerun hati.

Image
Assalamualaikum. Lama rasanya tak update blog. Last entry tarikhnya bila? K, 5 Oktober. Nasib baik bulan ni jugak kannn x] I don't why, tapi aku rasa sepanjang tahun ni sangatlah busy mengalahkan menteri. Not only me, the whole school including administrators, teachers, social workers and students! Asyik ada program je, mana tak busy. Boleh kira berapa hari aku balik awal (which is pukul 3 petang) tahun ni.

And now, tengah dilanda exam yang semakin hari semakin ditunda sehingga hari terakhir exam kiteorang tu jadi hari terakhir Form 5 sebelum SPM. Aku tak faham kenapa kena tunda, tapi bagus jugaklah kan, boleh study....sedikit sebanyak. Even though taklah terlalu study, but taklah rushing sangat nak study itu ini. So minggu 'cuti exam' ni kena study lebih sikit. Sebab nanti Raya Haji confirm tak study dah -.-

So semalam semua stres pasal paper two Add Maths or scientific name is Additional Mathematics or Matematik Tambahan. Paper One semua orang macam, "Boleh jawab, …

Orang kata, "Kuat macam Badang."

Image
Assalamualaikum! Di kala ambang imtihan (exam), which is coming this Tuesday, I'm as usual, as relax as I can be. Hahaha. So I'm taking this chance to post an entry here -.- As a blogger, keinginan untuk memblog something to memang kuat. But my routine as a student is just the same, same same same, so takkan aku nak post benda sama je setiap kali buat entri.
Pagi hari tu aku keluar ah macam biasa, pergi sekolah with my sister sebab dia mengajar kat sekolah rendah depan sekolah aku tu. I was in a bad mood, tapi seingat-ingat aku hari tu hari Selasa. Haha. Entah kenapa aku rasa macam, bukan putus asa, tapi menghala ke situ lah. Mood pun semacam je, like disappointed gitu. Not disappointed in anyone else, but myself.
So dengan mood yang down tu, aku teruskan kehidupan seharian di sekolah, along with my classmates. Teman di kala susah, Nadhirah Ali, sentiasa bersedia menadah telinga dengar masalah aku. That time she was doing some schoolworks, so aku termenung depan dia. Muka mas…

Wordless Monday - Absent

Image
Aik, macam jiwang je? Okay this is for the heart, but, below is different :)

Ambition? Architect, doctor aside! ^^
"Kekal sahabat sampai bila-bila, ya?" - Walid to me and my friends♥

Followers