Posts

Showing posts from January, 2013

Ya Allah, Tiba-tiba Kini Saya Telah Tua!

Image
Assalamualaikum semua! Kaifahaalukum?

Untuk pendahuluan entri kali ini, biarlah gambar yang menerangkan serba sedikit tentang entrinya kali ini. Mungkin entri ini akan panjang sebab bukan senang nak dapatkan masa untuk update semenjak bermulanya tahun 2013 ini. Yelah, in preparation for the final exam in high school, Sijil Pelajaran Malaysia. Hmm, sedar tak sedar dah masuk 17 tahun aku pada tahun ini. Dah tua dahhh -___-

14.01.1996
Tarikh keramat? Oh no. Janganlah berfikiran tahyul seperti itu xD Untuk mereka yang tak tahu, itulah tarikh aku dilahirkan oleh ibuku yang cantik jelita :') Thank you, mommy, Ummi, mama for fighting with your life so that I could see the world. Aku dilahirkan pada jam 7.41 pagi di Hospital Besar Kuala Terengganu (HBKT) yang namanya telah ditukar kepada nama sultanah Terengganu, Hospital Sultanah Nor Zahirah (HSNZ).

Then, aku pun membesar. Bum! Aku pun genap umur 17 tahun pada 14 hari bulan baru-baru ini. Dah boleh ambik lesen kereta pun, tapi Walid tak b…

Memori Kem Kepimpinan 2012

Image
Assalamualaikum! Walaohh! Dah berapa minggu aku tak hapdet ni?! Oh baru seminggu lebih *malunya* wahaha. Rasa macam 14 bulan point lima tak update ini punya blog. Takpelah tak update pun sebab takda orang baca sangat pun ---.--- Yang baca pun cuma makcik Syafiqah yang warna oren tuh XD HAI PIQAH! HAI HAI HAI HAI! *tiada motif jelas*

Ok dah sudah.

Aku baru je tengok Facebook. Bukak group yang ditubuhkan untuk peserta-peserta Kem Kepimpinan tahun lepas. Bila aku tengok tengok balik, rasa sangat comel dan shweet gila. Dengan gambar fasilitatornya, dengan komen-komen seperti, "Comelnya.." sungguh menghiburkan sanubari ini *wah ayat xD* And then bila dah terhibur hati tu, terasa lah satu perasaan yang tak berapa aneh, RINDU.

Sebenarnya kem kepimpinan ni best. Bukan sebab nak riya' ke menunjuk-nunjuk ke apa yang kita ni pemimpin (hello please takde kerja lain ke -.-), walaupun setiap daripada kita ni memang pemimpin pun. Khalifah Allah di muka bumi. Kem kepimpinan ni seronok …

01/01/13 - 27

Image
Assalamualaikum.


Okay seriously people will think I'm going nuts o.O All these posts about Twilight and Merlin and Colin Morgan. But who cares? I don't. As a matter of fact, I do stuffs I like all the time, without other people criticizing me what to do, meow. It's so awesome to be me, myself and I, woohoo!
So, happy 27th birthday, my sweetest ever Colin Morgan! You don't know me, but I suppose you'd appreciate your fans, especially a devoted one like me *lol* Thank you for being our Merlin these five years! We were rather hoping that there might be Merlin Season 6 but I hope not, five seasons are the best. I don't want the story to go on, endless. Might get boring in the future.
Oh yeaaaa, Colin's birthday reminds me of my own. I'm gonna be seventeen year old, myself soon. And it freaks me out. Seriously, seventeen?! Am not afraid of the so-called SPM (but a lil bit somehow lewlz), but I have only a year to attend high school. It's not that I'…

Followers