Total Eclipse of The Heart ♥

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.


Total Eclipse of The Heart by Glee (Rachel, Finn, Puck and Jesse). Bagi aku, masa diorang nyanyi lagu ni, betul-betul meruntun jiwa. Penuh perasaan gitu. Masa Form 2, aku start tengok Glee, tapi lepas Season 1 tu aku malas dah nak tunggu Season 2, so aku stop tengok. But aku sempat tengok lah episod yang ada lagu Run Joey Run and Total Eclipse of The Heart ni.

Dua lagu tu berkait rapat. Rachel, Finn, Puck and Jesse nyanyi lagu ni masa diorang tengah konflik. Konflik bermula setelah Rachel ajak Finn untuk buat video bagi lagu Run Joey Run bagi jadi boyfriend Rachel dalam video tu, Joey. Tapi pada masa yang sama, dia ajak jugak Puck and Jesse jadi Joey tapi tiga-tiga orang tak tahu. Masa ni Rachel tengah couple dengan Jesse.

Bila video Run Joey Run dah siap, barulah ketiga-tiga orang tu tahu. So diorang rasa macam kecewa ah. Sebab Puck tu dulu boyfriend Rachel, then Finn and Rachel memang suka sama suka (soulmates) cuma tak de jodoh lagi *lol* dan Jesse tu memang boyfriend Rachel. So complicated. Memang Finn, Jesse and Puck marah gila ah kan sebab rasa dipermain-mainkan sebab Rachel nak reputation dia naik je T_T Oh sedih sangatttt :'(


See? Muka Finn, Puck and Jesse mula-mula confused lepas tu bengang. Rachel pulak innocent -_-" Aaaaaaa. After that, Jesse broke up with Rachel. SEDIH SANGAT DAHLAH JESSE HANDSOME (tapi sebenarnya pelakon tu gay, k bai). Ending of the episode, Rachel nyanyi lagu Total Eclipse of The Heart tu. Keempat-empat orang nyanyi penuh perasaan TT.TT

Then starting dengan Finn, semua orang beransur-ansur keluar dari bilik kelab diorang tu. Huu. Huu. Huu. Huu. Kenapa aku semangat sangat cerita pasal Glee ni? YA! Sebenarnya aku tak tahu nak tulis apa kat sini so jom kita hentam jelah tajuk apa pun! Hahaha. Tapi lama tak obsesi Glee ni, sebab aku mana ada masa nak catch up episode per episode ni. Kalau setakat Merlin tu bolehlaaaa, satu season ada 13 episod je. Glee ni sampai 20 tang mana aku nak studi pulak --" Satu lagi, aku tak follow dari awal, so rasa macam malas sket ah.

Tapi aku suka tengok Glee sebab apa, sebab friendship diorang sangatlahhhh oseemmm! And even though love story agak complicated macam Finn and Rachel tu, I can cope with that. Aku suka cikgu dia tu! Will Schuester, Matthew Morrison henseeemm! Cikgu dia sangatlah supportive terharu rasa :') Love life cikgu dia lagi complicated --" But I like Rachel and Jesse, tapi kesian dekat Finn takde soulmate -_- Sekarang ni aku taktahu berita dah apa yang berlaku in Glee tsk :')

Aku start tengok Glee lepas start tengok Twilight and Merlin. Wahahahahaha. Terrrrrrrsama pulak dengan Mai. Again --" Tapi Mai tak minat Merlin. Mai minatgilababeng Harry Potter and now she's so obsessed with Katniss being the girl on fire. Dahlah telah menghilangkan dari Twitter selama berminggu-minggu. Risau I dibuatnya. Lol. Orang dapat kesedaran lain, aku lain -_- Bila entah nak sedar SPM tak sampai lapan bulan lagi nih.

Tumblr_mjexc2lsgo1regd84o1_500_large

Another song yang aku suka dari Glee ni ialah Beautiful by Mercedes. The song's so beautiful. Everyone joined Mercedes, okay! Teary-eyed :'| Every day is so wonderful and suddenly it's hard to breathe, now and then I get insecure from all the pain, I'm so ashamed. I am beautiful no matter what they say, words can't bring me down. I am beautiful in every single way, yes words can't bring me down, so don't bring me down today.

Even though orang kata Glee ni tiru High School Musical, who cares? Aku rasa best Glee dari HSM -_- Sebab Glee ni banyak bagi semangat and motivation untuk orang yang tengok. The struggles tu kan. The dilemmas of high school students. Sebab tu teenagers je suka tengok. Tapi masalah orang dewasa pun ada jugak, macam Sue Clearwater Sylvester punya saiko tuh. Will Schuester (memang nama semua cikgu ada 'ter' eh kat belakang? -_-) tu punya masalah rumahtangga segala.

Kalau ada masa (memang takda kot, kena tunggu lepas SPM) nak tengok marathon Glee dari Season 1 sampai 4! Wahaha. Kena tulis dalam list "things-to-do after SPM". Ngahaha.

in the land of myth by the time of magic 

Comments

  1. OMG U MENTIONED ME I FEEL SO HONOURED!!!!! <3 <3 <3 i luf u!! Ala u jangan la risau-risau SPM kurang 8 bulan lagi ("friendly" reminder :DDDDDD) and i luf u for noticing my absence

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers