Posts

Showing posts from April, 2013

I think I love you but I'm afraid~

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

It should be, "Hi, I'm cute." -_- Takde apa pun nak tulis hari ini. Baru je balik dari sekolah tiga jam yang lampau :D Sebab jadi penyambut tetamu untuk Majlis Apresiasi SHAMS 2013 (atau sebenarnya majlis anugerah kecemerlangan tapi panjang sangat kot nama tu xD). Aku, Kakti, Bonda Syafiqah, Sabrina, Adni, Maizatul and Wawan. Kiteorang tak dapat anugerah pun, so...jadi jelah penyambut tetamu selama dua jam ._.

Tommy dan Alya yang dapat anugerah telah berkata kepada aku, "Ayu and sopan je Fifi..." dan aku memandang Wawan dengan wajah -_- lalu membebel, "Memang ah sopan...takkan nak rock pulak. Jemput masuk makcik!!!" sambil buat wajah gangsta xD Then ada makcik lalu, berubahlah gangsta tu kepada sopan kembali --" Lumrah penyambut tetamu memang macam ni...kena sopan selalu *tangan ke atas mata ke bahu* XD

Exam mid year lepas PRU13 nanti. Adohai. Dan aku masih di sini, menaip... T_T Jom tukar topik.


Hmmm…

Marilah Mengundi, ohoi haii!

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh

Memandangkan sekarang ni musim politik bagai, hari ni aku nak tulis sikit pasal politik. Sikit je, tak banyak. Sebab aku serabut sebenarnya. Dekat Twitter, dekat Facebook, penuh dengan BN, dengan PAS, dengan everything political lah. Aku sebagai seorang pelajar, masih bawah umur, tak boleh mengundi, jadi takyahlah politik sangat kat laman sosial! -_-

Okay, nama pun laman sosial, but please. Undi itu kan rahsia? Takyah lah menampakkan ke'obvious'an anda menyokong mana-mana parti politik. Aku bukan marah sangat, bukan anti-politik, cuma serabut tahu tak? Dengan fitnah berterabur sana sini, just untuk menjatuhkan politik pihak lawan. Come on, matanglah, budak-budak duk bukak FB tengok golongan dewasa duk lempar fitnah macam-macam kat orang yang tak disukai. Camtu ke generasi tua memberi teladan kepada generasi belia yang bakal memimpin negara? If that's so... no wonder... *sambung sendiri ayat yang korang rasa mampu disambung*

Ha, …

Profesor Muda? Saya Dekan.

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Tajuk entri profesor muda, tapi gambar kat atas profesor tua-tua belaka. Dah itu je yang ai dapat bila ai search dekat weheartit. Hmm motif tulis entri hari ni sebab tak tahu nak gambarkan perasaan macam mana, tapi aku rasa lebih kepada perasaan yang negatif. Entah lah, tetiba nak terasa, padahal kat sekolah tadi biasa je, takdelah hard feeling segala. Kat sekolah maintain cool je sebab...dah nak buat apa lagi, takkan nak melolong.

So, dekat sekolah aku ni, adalah program mentor-mentee untuk Form 5 yang dipanggil Program Profesor Muda. Untuk setiap subjek, ada-lah dilantik mentor yang akan mengajar mentee, dan mentor ini dipanggil Prof Muda. Kiranya mereka yang menguasai subjek-subjek tersebut perlu mengajar kawan-kawan yang masih lagi lemah ini. Subjek yang ada Prof Muda ialah Bahasa Arab, Fizik, Kimia, Biologi, Add Maths dan Matematik.

Al kisah lah, senarai nama Profesor Muda diedarkan ke seluruh tingkatan. Dan aku dapat merasakan bahawa…

Life goes on, it gets so heavy

Image
Assalamualaikum.

Howdy people? :D Looong time no see. Do you like the new song I put in here? Wondering who's singing? It's just Tanner Patrick. He's popular in Youtube. Here to subscribe ;;;;TannerPatrickChannel;;;; And the song is Paradise, originally by Coldplay (whoever that is xD)

Life is tough. Life sucks sometimes. But come on la. Takkan lah kita nak mengalah dalam hidup ni. Kalau mengalah memang habis ah. Kena kuat. Be positive. Walau apa pun aral melintang, kita kena kuat, jangan pernah kenal erti putus asa. Semua orang pun diberi ujian dan dugaan, living life in the worst, semua orang pernah lalui... Cuma cara kita hadapi tu yang berbeza.

Aku sekarang dah okay. Kurang emo, kalau dulu hari-hari gunung berapi nak meletus. Apa masalah masa tu pun aku kurang pasti. Maklumlah, faktor remaja -..- Harapnya lepas lepas ni pun aku happy dan tenang je. Malas nak stres stres. SPM tahun ni *tapi masih lagi menaip di sini -_-* Kalau boleh aku nak LEPAS SEMUAAAAAA, tapi aku t…

Followers