Life goes on, it gets so heavy

15.4.13

Assalamualaikum.


Howdy people? :D Looong time no see. Do you like the new song I put in here? Wondering who's singing? It's just Tanner Patrick. He's popular in Youtube. Here to subscribe ;;;;TannerPatrickChannel;;;; And the song is Paradise, originally by Coldplay (whoever that is xD)

Life is tough. Life sucks sometimes. But come on la. Takkan lah kita nak mengalah dalam hidup ni. Kalau mengalah memang habis ah. Kena kuat. Be positive. Walau apa pun aral melintang, kita kena kuat, jangan pernah kenal erti putus asa. Semua orang pun diberi ujian dan dugaan, living life in the worst, semua orang pernah lalui... Cuma cara kita hadapi tu yang berbeza.

Aku sekarang dah okay. Kurang emo, kalau dulu hari-hari gunung berapi nak meletus. Apa masalah masa tu pun aku kurang pasti. Maklumlah, faktor remaja -..- Harapnya lepas lepas ni pun aku happy dan tenang je. Malas nak stres stres. SPM tahun ni *tapi masih lagi menaip di sini -_-* Kalau boleh aku nak LEPAS SEMUAAAAAA, tapi aku tak boleh. Nanti aku akan betul-betul jadi loser~

So here I am, determined not to be a loser or a dork! Aaaa.

Hmm. Macam-macam masalah yang menimpa diri, tetaplah bersabar. Sebab kalau tak sabar, kita nak buat apa lagi? Kalau mak ayah tak bagi kita kahwin, nak buat macam mana? *takde kena-mengena dengan aku cuma aku dah fed up sangat dua tiga menjak ni dengan perkara ni* Dah kalau orang tak suka, nak buat macam mana lagi? Dah kalau takde jodoh nak kata apa lagi? Dah kalau orang tak berkenan janganlah dipaksa! Dah kalau orang dah memang tertekan, jangan disimbah garam ke luka yang dalam!

Dan kenapa kita perlu putus asa? Kenapa kita kena jadi loser dalam hidup sebab perkara yang tak menjadi tu? Cuba bangkit! BANGKIT! Jangan jadi begitu pasif, jangan jangan! Orang harap yang terbaik dari anda, jangan sebegitu sayangku jangan jangan! Orang lain ramai lagi yang menanti, petik jari sekali seribu yang datang, tapi kenapa bunga yang satu itu mahu kautunggu sedangkan kau tahu ia takkan terjadi?

Kenapa pulak nak sedih? Kenapa?! GO ON WITH YOUR LIFE! Kalau dah takde jodoh, nak buat macamana? Dan kalau ada jodoh, takkan ke mana. Kalau tengok cerita Jodoh, mesti luga tengok Dazrin #Eh Eh Eh Eh Tetiba wahahaha

Sometimes in life, kita rasa takut. Tak semena-mena takut. Nak buat apa takut? Keep your heads up and hadapi segala cabaran tanpa rasa gentar dan gundah! Aku ni tak reti lah nak ayat bunga-bunga, berfalsafah segala. Aiyyoo. Tapi yang aku tahu dalam hidup ni kita perlu kuat. Kalau tak kuat, habislah kita. Kalau rasa nak jatuh tu, cepat-cepat cari 'anchor' dan berpaut padanya supaya tak terjatuh.

Life's a novel. You can't make your own story, your own happy ending. You don't have any perfect heroes or charming princes *lolol*. And yet, life IS LIKE A NOVEL! You have to face so many things and obstacles and experiences make you maturer and stronger since WHAT DOESN'T KILL YOU MAKES YOU STRONGER! Senyum sampai telinga :) You're one of the characters in the novel, and you go along with the plot until you finally reach the climax but not the ending.

I don't know what rubbish am I writing about but I hope it has some meanings in it -_-" I'm just not good with words, like JEMMMMMMMMMMMMMMMM! Embrace the ending, Fiey and you'll be happy, not DELIGHTED, but happy and steady. There will be a time when you'll have to accept that not all stories have satisfying endings. Such as the Clockwork Princess, but it was worth the reading! The Infernal Devices, for years I've been waiting and it had been three awesome years! In AGONY! =.=


The Infernal Devices will be made into big screens! YAY. Awh, I just hope they don't cast someone like Jamie Campbell Bower to be Will and Jem or something that would be a nightmareeeeeee! Robert Pattinson can be the perfect Jem. As to Will...hmmm..... anyone suitable!

I'm just so excited, am I not? Bai.
Post a Comment