Posts

Showing posts from May, 2013

Snow White & The Huntsman

Image
Assalamualaikum semua orang yang baik hati lagi sangat lapang ketika ini dan sekali lagi aku update blog untuk kali ketiga sebab ini juga dalam draft yang telah berapa tahun aku tak sentuh lolololol. Enjoy jelah post aku yang mendadak ni. K. So hari ini aku nak review movie Snow White and The Huntsman yang aku tengok dengan Kakngah tahun lepas xD


Pelakon: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin
In a twist to the fairy tale, the Huntsman (Chris Hemsworth) ordered to take Snow White (Kristen Stewart) into the woods to be killed winds up becoming her protector and mentor in a quest to vanquish the Evil Queen (Charlize Theron).
Awal-awal cerita ni aku suka sangat gila babeng sebab Snow White masih lagi comel dan menawan. Pelakon dia si Raffey Cassidy sangat lah comel dan memang sesuai jadi watak Snow White. Comel gila kot. Dan Evil Queen tu pun awal-awal baiklah jugak dengan Snow White. Masalahnya semua orang dalam cerita ini sangat suka dengan Snow White, like alw…

Fanfic Zeroland :D

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
Okay , sempena memenuhi masa yang ada sepanjang cuti ni , aku ingat nak buat fanfic . Sambungan dari yang ini  :). (post ni dah lama dalam draft okfainggg)
So , nama fanfic ni Fanfic Zeroland .

Seperti biasa , permulaan fanfic mesti dengan gambar Merlin and Arthur xDDD .
Merlin was promised to meet someone near the woods. He received a note about it. But, the one who gave him the note didn't show up yet. Edward appeared suddenly.
Merlin : It was you who sent the letter, Edward?Edward : And it was YOU who read it?!Merlin : Well, it was on my bed.Edward : I thought it was Arthur's!Merlin : I'm a SERVANT, Edward. And he's a prince! Are you that stupid to recognize a servant's room and a prince's? I have no idea why Bella thinks you're hot.Edward : How did you even know her?Merlin : Secret.Edward : Oh, please! Tell me, tell me, tell me!Merlin : What's wrong with you? Are you high on blood?
Merlin rolled his eyes.…

A story so beautiful - The Impossible

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.
Recently my friends came for a sleepover at my house, three days two nights waaaaaa like a holiday vacation mehhh (but it was! XD)! We were supposed to study more less movies but of course it turned out to be the other way round. At least we studied a bit......... Ngahaha. Watching horror movies early in the morning, after breakfast so that it would not be as creepy as watching at night lololol And Kuch Kuch Hota Hai *lol*, and the most beauuuuuuutiful movie I've ever seen, The Impossible.

Sebelum tu tengok Misiku Kuza, then ada iklan movie The Impossible tu for Astro First. Then Makcik Ainul pun terus cari cerita tu lepas habis Misiku Kuza. I was totally against it, because I don't like sad movies T_T But of course, they ignored me (like always -_-) and we watched the touchinggg movie. Kakti slept right away -..-" Everyone was keenly watching, she was snoring soundly zzzzz


At first I was like, "What the hell iz wrong wit…

Cuti cuti SPM

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

Halo allz! Sepertimana yang diketahui, aku baru sahaja melepasi ujian pertengahan tahun a.k.a Pentaksiran Sumatif 2 yang osem lagi best! {I'm not being sarcastic} Hahaha. Alhamdulillah aku rilek rilek je exam ni, tak stres sangat. Walaupun ketiadaan Ummi Walid (oh diorang dah balik hari Rabu aaaaaaa) tapi aku masih hidup lagi alhamdulillah --" Angah and Amuh and Kakak took care of me really well okay *emo* So far I'm still in one piece xD

So, the holiday's here and.......yay! No classes, you seeeeeeeeeeeeeeeee! Yep, no classes until this 6th of June, and it's not even a class, it's a camp, staying in hostel with my classmates awwwwrrr :3 And I'm gonna go bising again and everyone will complain I'm noisy and all but who cares~ As long as I'm happy, I'm noisy and talkative when I'm happy, okay, you should be alllllll glad! Ok baiklah aku eksaited sangat sekarang ni entah kenapa -_-"

CUTI CUTI …

Selamat Hari Guru!!!

Image
Assalamualaikum

Hai hai dan hai *lambai ala-ala Miss Universe* apa habaq hangpa semua neh? Sihat dak? Kfaingg takyoh ler aku duk cakap loghat utaghaaa kat sini sebab aku bukan oghang utagha, aku oghang Pantai Timur *visit Terengganu yearrrrrr*. Okay, so hari ini dah masuk sebelas hari aku duk kat rumah ni dengan Kakngah and Amuh aku sebab Ummi & Walid aku takdak T_T Diorang pi umrah sekali dengan mak sedara pak sedara sepupu isteri sepupu aku. Gi dengan pakej Andalusia, murah jer, sebab bukan holiday (promot nehhh xD).

SOOOOOOOOOOOO, kehidupan aku sepanjang Ummi and Walid takder kat rumah ni macam um, lifeless lah sikit. Mana taknya, lepas diorang berangkat ke sana tuh terus aku selesema and lelah lepas tu demam. Hamboihhh teruk engko, duk depan tivi tu macam ikan paus tersadai tepi pantai. And then then then aku sakit kepala, tiga hari aku tak pergi sekolah sebab sakit, dan dua hari daripada tiga tu ialah hari exam, aku terlepas laa papers Syariah dan Bahasa Arab.

Tapi aku dah c…

No more politics and let's get back to work!

Image
Time heals most wounds. And so it will. I may be not in the most suitable condition to post entries since I have less time to waste for my SPM examination. I've been sick and that time was wasted in agony, so I'll be blogging less. Hello to all newcomers and to those who have been devoted (are there?), wish me all the best in everything! May Allah grant you barakah. Salaaaaaam.
Nemo-in-disguise Wait...what?

Pilihanraya Umum ke-13 Malaysia

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.

6 Mei 2013. Tarikh macam familiar je? Hari Guru? Muahahaha lambat lagi tuh --" Jadi, berakhirlah sudah Pilihanraya Umum ke-13 Malaysia atau nama singkatannya PRU13. Dan dan dan.... slogan #IniKalilah perlu dikuburkan untuk sementara waktu. Sabar ya, penyokong-penyokong PR yang setia! Untuk kali ke-13, BN memenangi pilihanraya dengan kemenangan tipis, tahniah diucapkan.

Sebelum 5 Mei 2013

Kalau diikutkan dekat timeline Twitter, news feed Facebook, para penyokong PR semua bersemangat, berfikiran optimistik dan inginkan perubahan! Tak dinafikan, aku sendiri pun sibuk duk tweet sokong PR apa semua. Hihihi. Nak buat camane, dah otak sudah dicuci dengan warna hijau. Ada jugaklah aku duk tweet kenapa aku tak sokong BN, tetiba line internet rumah aku putuih. Haktuih sangat rasa masa tuh -_- Tetiba BN disalahkan di situ hahaha xD

Aku nak tweet, hari tu ada-lah aku berbual dengan seorang rakan aku tuh. Tentang politik. Mula-mula aku masih tenang…