Iftor Cyber 15 Ramadhan 1434H

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh :3

Fly

Salaam Ramadhan ke-17! Hihi. Dah lebih separuh bulan kita berpuasa. Cepat betul masa berlalu. Siriyesli! Kejaaap je, even duduk kat sekolah terasa amat sekejap. Maybe sebab balik pukul 4 setiap hari kot ==" Dan masa pada bulan Ramadhan ni diisi penuh dengan aktiviti. First sekali, memang ah, belajar kat sekolah, until 4pm. Then balik rumah, mandi, bersih diri, tolong kat dapur, berbuka. Then tarawih. Tadarus dan ulangkaji pelajaran kemudian tidur. Bangun bangun pulak sahur, bersiap-siap ke sekolah. Memang packed.

Jadi hari ini bukanlah nak membebel panjang pasal rutin harian huahua. Nak update pasal iftor yang diadakan baru-baru ini, bersamaan hari Rabu, 24 Julai 2013. Iftor Badan Pengawas Siber SHAMS. First and foremost, bukan aku yang handle sebab aku dah PENCEN xD Adik-adik Form 4 yang handle. Kiteorang tetamu jemputan yang telah bersara je. Wkwkwkwkwk. Alhamdulillah tahun ni boleh dikatakan semua datang. Cuma ada beberapa orang je tak datang.

Afwan, Fadlan dan Farah Hanim pun datang. (geng 'transformers' belake ni xD)


With my two bendaharis :')


The OLD and NEW KPs (why do I feel so...so...not young....lol)

Pukul 5.15 petang tu berkumpul dekat sekolah dulu. Then dalam pukul 5.45 baru bertolak. Ohhh, kiteorang gi berbuka kat Restoran Al Edrus, Gong Badak. Jauh kot dari sekolah, tu bertolak awal tuh. Itu punya restoran punya masak nasi arab saja maaa. Kabsah, Mandy... Boleh pi dapat kat sana. (Family aku suka sangat ah kedai nasi arab camni zzzz) Pukul 5.45 petang tu kiteorang naik bas bertolak ke Gong Badak.


The one standing in the pic is Nini, the new ketua pengawas cyber muslimat. Pengganti aku tu wkwkwk



AisyahQ, we were waiting for Fadhilah to arrive at the time -.-


I've never seen myself so happy before -..- (that Merlin in my phone is a must OK! XD)


Still Merlinian!


Ain Suraya and Che Farishatul Nadira (I actually call her CF only xD)


Babyyy babyyy babyyy ohhh --- Aisyah's eyesssss! <3


CF, Aqilah and Nini


Aisyah's pictures are too many lol what was Ain doing


Aina Pajana (Farzana xD), Aisyah Aqilah, me (in purple! everyone kept pushing me, why I was wearing purple not pink zzzz) and Ain Yaya


Cyberians Form 5 muslimat, with an exception -- Didi SM D: (she's the Amirah pulak tu)


Farah Syahirah F2, someone's hand (I guess it was Alia's kot -_-), CF, Rossss Qistina and Syafiqa poittt poittt xD

Sesampai je dekat Al Edrus tu, kiteorang dibawakan ke dewan khas. Memang cukup lengkap ah. Ada aircond so sejuk ah kan xD Then sesi mengambil gambar habis-habisan pfffffft. Before MC buka majlis lah.


Still taking pictures x.x


Rosy, Nini, Kecik (Nemah) and CF


Suasana menunggu berbuka (do you see the guy in green? he was suddenly praying there, like, in front of everyone. awkward -.-)


Form two and three cyberians :D Aina Farhah, Fakhriah, Alia, Izyani (standing), Farah Syahirah, Fatini, Afiqah Farhah


Kakak-kakak yang tua-tua belaka -_-


Form Fourrrrrr (Adila, you spoil this pic! ==")


Our MC for the day, Fathurrahman, the new KP replacing Syahizat. Argh so small and cute! XD


Form 5 muslimin, Afwan, Amir Arif and Fathullah. The kid in white is Aqil from Form 3. Didn't know where Syahizat, Arif, and Fadlan were. Syed and Azeeb were absent


Form two and three, Syazwan, Izdihar, Fikran, Arif, Syahmi and Long F5


Sempat lagi tuuuu -_-


Syahizat giving HIS SPEECH lol

Fadlan was supposed to give a speech before Syahizat, but Afwan went on behalf on him because Fadlan lost his voice (lol). So sebelum Syahizat cakap ni, Afwan bagi ucapan. Banyak la dia cakap....... Like he and Fadlan really want to wear pink uniforms again but THEY CAN'T. They miss being in pink, and he said we, cyberians, are a family (something like that) okay touching -_- Ok then Syahizat bagi ucapan, I was laughing all the way lah kan sebab teks ucapan tu aku yang buat, dia cuma tambah sikit-sikit je. Dia suruh aku buat, aku dibuli oleh ex KP T__________T (walaupun dah pencen kannn) xD



Banyak pulak gambar ex KP berucap *gelak guling-guling*


Hi me -_-

I told the kids million times I didn't want to give a speech because Afwan and Syahizat already did theirs and most of my points were taken by them (especially Syahizat because his text was originally made by me T_T). Felt like I was the celebrity of the ceremony, because when I started holding the microphone, three cameras were capturing my pictures pfffffffft *I did blush at the moment u.u* I actually said this;

"Sebenarnya ana taknak cakap pun, tapi orang nak sangat ana berucap, jadi terpaksalah...."

And everyone laughed --" I kept blushing tau. Lol me. After me, it was Nini's turn to talk as she is the new KP. She said her thanks and gratitude for coming and helping and supporting her. Awwrrr my sister! Then she invited Farah Hanim to say something (because she would no longer be available in cyber due to her MPP status). Oh Farah................ T_T


Nur Ain Hanini binti Noormi (she's my Physics teacher's daughter xD)


My lovely sister, Farah Hanim :)

Then the teachers arrived. Cikgu Huzzaimah alone and Cikgu Mazniza with her two sons. Fathurrahman the MC was like "Let's invite everyone to give speeches until Maghrib" because he invited both teachers and when our Penolong Kanan Kokurikulum (on behalf of Ummi Pengetua) shortly arrived, he was invited too -_- Tak sempat cikgu nak exhale oxygen, baru je sampai terus kena berucap xD

Nasib baiklah tak dijemputnya Abang Zarrin and Pak Azmi. Kalau jemput jugak....agak-agaklah, Abang Zarrin tu juruteknik komputer sekolah dan Pak Azmi tu pemandu bas. Semangat bebenor kalau jemput dedua tu. Ngesssssss. Anak Abang Zarrin comelllllllllllllllllllllllll :3


With the gurus


Our PK Kokurikulum


The food and barbican drinks


WHERE IZ ME?! xD


Where iz me again -_-


Aina, Fadhilah and CF





*sighs* whyyy whyyyy me so purple! -_-


Selamat berbuka semua! :D


Fadhilah sebagai makcik rajin for the day -_-


Anak Abang Zarrin, isteri beliau, Cikgu Huzzaimah, Cikgu Mazniza and sons


Form two yang angguns (Hai Tini!)

Then tibalah masa untuk ambil gambar. Waiters dah takde, so aku pergi cari Irfan (Lol I actually made Kakak, Kakngah and Irfan come to the same restaurant ahahaha) and he was the photographer. He then was left by Kakngah and Kakak, Kakngah asked him to ride the bus with me and cyberians lah. Lol Kakngah. And unwillingly, he had no choice, he came with us to the masjid. He told me that........... LOL remembering his story.... LOLOLOLOL xD




We went for tarawih at Masjid Wakaf Tembesu (or is it Tembusu? pfffft) and back to school around ten. Alhamdulillah. Thank you adik-adik for handling the iftor. Thank you all for coming. I won't forget this moment. Too valuable to let go. And...and.... um...speechless. I'm not going to say anything further. Cyber will always be in my heart. Nini had said, "Pinky cyberians forever!" and we're just...one big family. Kreekk kreekk. Nak guna ohana tak boleh sebab PSS dah ambik. Wahkahkah xD
"Family, like branches on a tree,we all grow in different directions, yet our roots remain the same."
Alhamdulillah.

“Gravitation is not responsible for people falling in love.” - Albert Einstein

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers