Posts

Showing posts from January, 2014

Pencarian 50 Bloglist Mamaniza! {aherrr}

Image
Assalamualaikum. Lama tak joinggg apa-apa ni. Tadi bukak blog Aqilah (dahlah nama sama macam kawan aku xD), dan terjumpa ni.


Ni yang Mamaniza tulis;

Assalamualaikum.

Mama membuka peluang anda untuk menempatkan blog anda dalam senarai bloglist mama. Semua yang sedia ada akan dibubarkan demi memberi peluang kepada anda. Jika berminat, boleh meletakkan banner ini dalam blog anda dan backlinkkan terus ke blog mama.

Pastikan anda follow blog mama ye. Tamat 31 Januari 2014.


Jangan lupa, sertakan link URL anda dalam kotak komen mama. Pemilihan akan dibuat berdasarkan random dan hanya mereka yang aktif berblog sahaja diterima penyertaannya. Blog yang hanya mengandungi segmen atau GA semata tidak digalakkan.
*saja buat panjang entri xD

Okbaiiii! Salam Jumaat semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

[[UPDATED]]

Tadi tengok blog Mamaniza. Eksaited weeeeeee~


Tadaaaaaaaaaaaa! (yang kau eksaited sangat pehal -_-)


Jarang, okay, aku nak boleh dapat tempat cenggini. Tengok nombor aku pun dah last last tu. Last time a…

I miss the old times

Image
Assalamualaikum.

Okeh harini mari kita deep deep sikit, sebab dua tiga menjak ni aku suka deep sengsorang. Sengsorang dengan sengsara dekat dekat, so lebih kurang ah kan? #LawakHambar keh keh keh. Takde ah, nak compare dulu dan sekarang.

Sebenarnya rindu ni, I miss the times when my elder siblings weren't married yet. Ablong is excluded because he got married when I was two, so he doesn't count xD Plus, mana aku ingat perasaan sebelum Abelong kawen and selepas! Kecik lagi wei xD

The others, I mean, like Abecik, Kakak and Abang. The only ones not married yet are Kakngah and Amuh, though I suspect them to get married anytime this year.......or not.


Kakak is the fourth child in our family, but she got married first despite being younger than Abecik. I was nine when she married Abang Shaffie. But before that, Kakak spoiled me so much, okay, and called me "adik" (no one called me "adik" back then sebab Amuh was "adik" for nine years before I was born, …

Benda perlu buat bila jadi pengawas siberrrr!

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaaaatuh! Hello lovey dovey sekalian, sayang uols. Eh.

Tadi aku tengah godek godek (tau ke apa maksud godek godek? taktau? aku pun -.- macam cekidaut gitu la hahahaha) chatbox aku yang usang tuh. Pastu ada orang request buat entri! Jarang dapat request ni. Hihihi. Bagai pucuk dicita ulam mendatang la, sebab aku pun tak tahu nak post apa dah kat blog ni.


Hai smile! I wonder who you are, I'm gonna find you soooooooooon! Hihihi. Senang je nak spot bebudak ni, gi sekolah, nampak pakai baju pink, iye lah tu diorang. Berapa kerat sangatlah budak-budak cyber kat sekolah tu. Nak banding dengan pengawas-pengawas lain, cyber paling sikit, setiap tahun macam tu.

Baiklah, nak cerita dulu ye dik, masa mula-mula jadi akak jadi cyberian (wahhh akak sekarang xD boleh tak nak guna aku jer :3), masa tu tahun 2012, ketua pengawas muslimat masa tu Kak Arifah Humil (boleh search dia kat Facebook) and yang lelaki pulak Hafiq Ikhwan, tak boleh search dia di Facebook,…

Running Man oh Running Man!

Image
Assalamualaikum.


Hai korang! Mesti korang ingat aku dah terbabit dengan sindrom obses Running Man kan? Tak, okey, tak. Aku just nak tahu, curious gitu, best sangat ke Running Man ni? Sampai semua orang duk tengok. Even budak lelaki kat sekolah aku yang aku ingatkan tak layan Korea, tengok jugak Running Man! Ingatkan dah habis macho, tengok jugak Running Man.

Begitu jugak sepupu-sepapat lelaki yang aku rasa agak tough dan heroic, tak layan la menda-menda Korea ni, tapi tengok jugaaaaak lelaki berlari ni.

Nak cerita lah, hari tu masa sleepover kat rumah aku, yang Kakti takde tu, aku, Alya, Auni dan 'Ainul duk membebel pasal Korea ni hah. Yang pasti antara kiteorang ni, 'Ainul la yang minat Korea. Kakti sikit sikit je, tapi dia kenal la Exo ke Exco ke apa ke benda entah tu xD yang macam nama-nama kumpulan. Aku tahu SuJu je (sebab Piah dan Ainul obses terlampau beberapa tahun lepas) dan SS501. Aku, Alya dan Auni memang tak layan Korea.

Sampailah satu part ni di mana aku cakap, &qu…

Happiness.

Image
"And then one student said that happiness is what happens when you go to bed on the hottest night of the summer, a night so hot you can't even wear a tee-shirt and you sleep on top of the sheets instead of under them, although try to sleep is probably more accurate.

And then at some point late, late, at night, say just a bit before dawn, the heat finally breaks and the night turns cool and when you briefly wake up, you notice that you're almost chilly, and in your groggy, half-consciousness, you reach over and pull the sheet around you and just that flimsy sheet makes it warm enough and you drift back off into a deep sleep.

And it's that reaching, that gesture, that reflex we have to pull what's warm ― where it's something or someone ― toward us, that feeling we get when we do that, that feeling of being safe in the world and ready for sleep, that's happiness."

Happy Birthday to me!

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.


Harini birthday Abang. Hehehe. Happy birthday Abang. Semoga diberkati Allah selalu, dilimpahi rezeki yang tak putus-putus, menjadi lebih baik daripada anda yang berumur 29 tahun. Dan...semoga dapat anak lagi. Wahahahahahahaha. K dah melebih aku ni. Ahaks. In my family, hanya aku dan Abang sahaja yang lahir bulan Januari. Dekat-dekat pulak tu. Kalau Abang balik Terengganu, sambut sesama ler jawabnya. 14 Januari dibiarkan begitu sahaja.....sambut tetap 16 Januari. Huuu.

So, pada 14 Januari, aku tidur lepas Subuh -.- Tetiba Ummi aku kejut pukul 10 lebih camtu, katanya ada orang datang nak bawak aku keluar so sila mandi dan siap-siap dengan segera! Keluar keluar dengan keadaan mamainya, nampak Piah. Piah pun, "Hai Fiiiii!" dengan eksaited and I was like, "Err...hai Piah." dengan muka baru bangun tidurnya. Then I saw some more kelibat outside my house, and it was them! - Piqah, KAKTI, ALYA dan 'Ainul. Sorry tercapslock ;p


Comfort Zone

Image
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh.


Hmm. Esok maulidur rasul, Rasulullah Muhammad yang dirindui dan dikasihi oleh sekalian umat Islam. Sebenarnya aku sangat rindu. Betul, tak pernah bertemu, tapi kasih baginda seolah-olah sampai ke dalam diri aku ni. Aku memang tak boleh, sebut je Rasulullah, aku akan rindu sangat. Dia-lah Nabi, dia-lah penyelamat umat Islam. Kat akhirat nanti, dia lah pemberi syafaat. Setelah perjuangan baginda dan sahabat-sahabat, aku tak boleh bayang kalau sesiapa masih takde rasa kasih untuk kekasih Allah yang seorang ini.

Tapi, tu lah kan. Kata rindu. Cakap sayang. Sunnah Rasulullah...mana? Buat ke tak... Huhu. Hari-hari sebelum ni aku duk terfikir, bestnya kalau Rasulullah ada sekarang ni, taklah gawat sangat dunia yang dah memang tua ni. Takdelah perang politik tak berkesudahan di Malaysia ni. Islam akan bangkit lagi kerana Rasulnya masih ada. Indahnya keadaan, tak perlu-lah nak tengok maksiat banyak-banyak, buang bayi... Tengok sahabat-sahabat sekelil…