Posts

Showing posts from May, 2014

KL Trip with the best of besties

Image
Assalamualaikum.

Yoooooooo! People! So the day before yesterday aku pergi KL bersama geng Wasep aku -- Sofiah, Syafiqah, 'Ainul, Kakti dan Alya. Naik bas Transnasional. As assumed, Alya was the last to arrive mwahahaha xD Bila time naik bas tu, tetiba seats jadi tunggang langgang sebab seat yang tertulis dekat tiket tu takde -_- But in the end, we ended up sitting close to each other jugaklah. I sat next to Piqah.


Dalam bas tu punyalah gelap. So I used my phone flash light, and Syafiqah guna Lenovo dia untuk selfie. Satu je kay selfie dalam bas. Riuh bas kami duk gelak buat lawak -_- Last sekali semua orang tido jugak even tho tak nyenyak mana (terutama Alya). Kami tiba di Stesen Putrajaya. (sengaja landing kat situ sebab tak ramai orang and ada tempat mandi ahaks)


Aku, 'Ainul dan Piqah dah siap mandi masa ni. Tunggu tiga orang lagi, lalu kami pun selfie secara overdose sikit. Sorry.










Ni semua selfie kat surau neh. Teruknya la perangai nak-nak dara ni semua -_- Okay, last selfi…

Universiti Malaya

Assalamualaikum.

Lain kali aku sambung entri yang gi Brunei tu k. Sebab aku malas. Tapi before 25 Mei ni jugak kot aku update pasal Brunei tu sebab.... I'll be going to Pusat Asasi Sains Universiti Malaya for my studies. Alhamdulillah aku dapat Asasi Sains Hayat kat UM tuh. Terpisah tahap itik dengan geng geng semua. Syafiqah and Sofiah dapat USIM, Kakti dapat UPM, Alya dapat UM jugak (Asasi Sains Fizikal) (tapi aku rasa macam dia dapat je yang MARA tu nanti), and then 'Ainul insyaAllah akan teruskan perjuangan menjadi seorang guru. Hehehehe!

These couple of weeks akan busy la sikit nak urus itu ini. So far aku dah buat medical check-up apa semua, and then dokumen dokumen semua dah lengkapkan, except for pembayaran yuran perkhidmatan. I don't know why, tapi aku rasa macam eksaited pulak ennnn nak gi belajar (yelah dah 6 bulan duk goyang kaki kat rumah). I read a few articles on PASUM, and setakat ni I think I'm gonna like the place (yang unfortunate nya aku pulak dapat…

A Trip to Brunei: Day 1

Image
Assalamualaikum.

Recently, I've had a vacation with my family to Brunei. Three days and two nights. Yang perginya, my parents and my unmarried siblings, Kakngah and Amuh and also me lah. We went with Royal Brunei Islamic Package (complete with transports, guides etc). A present for me from my parents, untuk result SPM. Okay.

So please, enjoy some pictures.





At KLIA, lepas dah check-in and drop bagasi apa semua, we proceeded to the Money Exchange counters untuk tukar duit Ringgit Malaysia to Brunei Dollar.





As usual, bila dah lepas imegresen, kena naik tren (sebab usually kan international punya flight ada naik tren). Lama gila kot aku tak naik tren ni, rasa macam eksaited gila bila naik. Tu yang tak reti nak duk diam, asyik ambik gambar je xD


After a while, it was time for us to board the plane. And........



And I honestly don't know why I had to sit with Amuh right beside me. We're both gemok and berisi and the whole area became uncomfortable and sempitttttttt -_______- Masa…