Di sini.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakaatuh :3

Dah sebulan lebih aku di sini, di Pusat Asasi Sains UM. How fast time flies. Nanti sedar sedar dah habis asasi T^T Okay takyah buat sedih lagi ah awal-awal ni kang lempang kang -_- Let's go to the happy topics! As I stated before, I am in Hayat 1 and my tutorial group is SH3 (the last alphabet of groups in Hayat 1 lol) We have 16 girls and 4 boys (girl power indeed) and nak lagi sedih seorang budak laki tu kena chicken pox so he was absent for one week and a half (by next week he'll be back insyaAllah).

Mula mula dalam kelas, semua sopan santun, baik baik je. Yang lelaki terutamanya memang senyap gila. Lepas seminggu.................................... -______________- What is air hahahahha yang girls pun dah bising bising dah and kiteorang semua memang dah start bonding ESPECIALLY time lab. Kalau kat lab tu tak bonding, habis ah... Memang habis. Sebab kiteorang kena bekerjasama dalam membuat 'discussion'. Ihik ihik ihik ~ Budak PASUM faham ah kekekeke xD

Setakat ni semua lab, Kimia, Biologi and Fizik, semua kelam kabut -_- Alhamdulillah we have each other. Aku paling suka lab Biologi sebab dapat tengok sample bawah mikroskop. Kimia pun suka jugak sebab ada reaction gitu so macam terharu sket ah kan xD Fizik buat Hooke's Law je baru ni... Bukan tak suka, tapi tak ah se'exciting' Kimia and Biologi. Oh, yang kelam kabut sebab nak kena siapkan report je. Tulisan dah tahap mende je buruknya -_-

Remember Suzie? (she's in the header) She's in the same tutorial group as me! So kiteorang gila rapat sampai Nooreen cakap aku obses Suzie (yelah aku duk sebut pasal Suzie Suzie Suzie je xD) Dahlah semalam tersalah panggil Nooreen 'Suzie', tu yang budak tu sentap tuh. Room mates aku pun bila aku sebut Suzie, diorang cakap, "Yelah... Ada kawan baru tak ingat dah kami.." Camane boleh tak ingat kalau dah hari-hari tengok muka sama je xD

So far tutorials yang dapat okay la. Fizik and Algebra lah kalau susah sikit pun *buat hidung kembang kepada Algebra tercenta* Yang lain alhamdulillah. Next week ada test -_- Ohhhh, Ramadhan is almost here! Bulan puasa takde lab Kimia dan Fizik :3 so diorang guna waktu lab tu untuk test :3 minggu ni jelah :3 takkan setiap minggu buat test pulak :3 Pengsan ah kiteorang nanti :3 GO PASUM! Hehehehe!

Tak sabar nak balik raya. Serious. Tak sampai sebulan lagi. Sempat puasa sehari je kot dekat rumah, tapi takpe ah, asal ada kan daripada tak ada langsung :''''''''''') Mesti aku rindu nak solat terawih dekat Masjid Jamek Pengadang Baru tu, sebab bacaan imam kat masjid tu menggambarkan 'home'. Home is where the heart is kan :') InsyaAllah kalau sempat berterawih sekali kat Terengganu, sempatlah.













DANNNNNNNNNNNNNNNNNN!

Happy birthday to Alya and Kakngah! Alya gemok orang call tak jawab, pukul 8 lebih tadi. Nampak sangat belum bangun tidur, huh :p Okaylah aku nak sambung buat tutorial Bio kejap. Byebbyeeee

Comments

  1. selamat belajar.. kalau ada rezeki in shaa Allah boleh jadi orang besar, gaji besar :)

    visit my blog ^_^

    ReplyDelete
  2. Hoi sy ade kat majlis eah!! Sy bangun awal k!! XD
    happy birthday to kakngah awakkkkk! :")

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers