Posts

Showing posts from October, 2014

Menunggumu

"Aku menyedari telah jatuh cinta.."

"Dengan siapaaa?" tungkah sahabatku seorang.
"Namun aku tak bisa mengungkapkan..." sambungku nyanyi tanpa menjawab persoalannya.
Dia memandangku sinis, kali ini tidak pula menyampuk.
"Terasa bahagia mencintaimu... Walaupun kau belum mencintaiku.."
"No, Fifiey. Dia akan mencintai kau! Aku yakin!"
Tawa kami meledak pecah.

********

There.

Tau tak kenapa aku rindu

Rindu 5 MuslimTau tak kenapa aku rindu?Sebab 5 Muslim jaga adab sopan.5 Muslim tak cakap kasar.Tak ada lah nak mencarut bagai.Tak ada nak "aleuto", "fuck", "shit" nyaTak ada.Tak ke serabut mata telinga apa semua tengok dengar baca perkataan tuOh dah masuk U, perkataan pun kena advance kalau tak guna aleuto tak up to dateBodohIngat mencarut tu hebatAku tengok bagai orang tak bertamadunBahasa dijahanamkanBangsa terus nak kemunduranOrang putih nak fuck their shits, biar mereka, mereka tiada agamaKita yang ada agama ni, yang pilih Islam sebagai adDin, sedar sikitRasulullah tak ajar,
Baginda ajar suruh guna perkataan baik-baik dan lembutJangan jadi tak bertamadun.

Selfie kita sebagai perempuan

Image
Assalamualaikum pinn pinn!

Lama bebenor tak menulis kat sini. Yelah, bukan menulis pun, menaip. Ops, terhambar pulak. K. Soooooooo, now I'm spending my time at home for a while (it's eid Adha so yelah of course I take this chance to go home, no way I'm gonna beraya in KL without mah family) before staying put at KUAZ fer three weeks = one study week + two final (exam) weeks

because my request to spend my study week at home has been denied. By Ummi. I know if I asked Walid, I'd get what I want, but, hmm, malas la nak buat Ummi serba salah aherrherr because I always use Walid untuk dapatkan segala benda yang Ummi tak nak bagi mwahahaha okay jahat pulak bunyinya -_-


Ok mari kita ke topik kita

Lately I've been losing sleep aku ada baca kat blog Aiman al-Banna, Facebook dia, apa semua, pasal selfie. Aku macam ouchhhhh gitu la sikit, sebab aku pun banyak selfie tapi takde ah sampai ratu selfie, jangan melebih k. Tapi Banna bukan sentuh pasal selfie je, pasal gaya, lenggo…