Posts

Showing posts from December, 2014

Maharaja Lawak Mega 2014

Semalam Amuh suruh record Maharaja Lawak Mega. Dia pi main futsal pukul 9 malam. Hmm biasalah abang aku kot tu. Lepas tu dengan confident aku tekan butang R.Sambil buat Probability punya tutorial, aku layan MLM. Semalam yang tak lawak semua kecuali Zero dan Shiro. Entahlah Virus dan Sepahtu tu, supposedly boleh lawak lagi tapi I don't think there's any chemistry between Zizan and Jambu, Sepahtu pulak macam....erm entoh.Lepas tu dah pukui 12 tengah malam. Ummi belum tido. So jenis parents aku ni tak boleh tengok anak bongsu dia yang comel lagi gorgeous lagi comellotte ni tidur lewat, lalu dikerah untuk tidur serta merta. Mula mula aku degil tak nak tidur lagi, tapi setelah beberapa saat kemudian, Amuh balik dan tukar channel, nak nengok bola. Lepas tu dia melalut apa entah sebab dah 3-0. Tak ingat apa lawan apa. Sorry, not a football person.I gathered up my things (yang berselerak depan tv) then masuk bilik. I put them on the floor and got ready to sleep. Eh. Main phone dulu. T…

Mak dan ayah.

Image
Kerap kali kita tengok
Kita baca
Kita perhatiPasal merekaAda yang kita baca
Kisah ayah yang sanggup redah hujan naik motorsikal
Semata-mata nak bank-in duit untuk anak-anak
Walaupun baki belanja untuk dirinya hanya seringgit dua
Tapi biarlah, demi anak-anak
Ayah sanggup berlaparAda yang kita dengar
Perihal seorang mak ni
Tertunggu-tunggu anak-anak semua balik
Bila semua dah balik
Gembiranya hati mak
Mak masak sedap sedap
Anak-anak makan sampai kenyang riang
Kemudian mak kat dapur kemas kemas
Dan mak tengah makan kerak nasi
Biarlah mak makan kerak pun
Asal anak-anak mak tak lapar
Dapat makan mak masakBanyak lagi kita dengar
Mak dan ayah
Yang berkorban dari kita kecik sampai dah besar macam lori (ouch)
Tu baru kita seorang
Kalau adik-beradik ada 10?
Kalau ada 12?
24?Basuh berak kita
Pastu kita muntah atas diorang (-_-)
Nak ajar kita berjalan
Ajar kita bercakap
Nak didik kita jadi manusia
Haa tu lah
Baru kita seorang
Lagi 23 orang tu?
Mestilah mak ayah buat benda samaDulu pernah
Seorang …