Posts

Showing posts from January, 2015

Bersatulah

Dulu aku masih ingat
WhatsApp seorang rakan kepadaku"Bersatulah."Ujarnya padaku
Time tu jiwa nan remaja lagi
Api dekat peak lagiWhat the hickup mamat niAl kisahnya tak perlu cerita
Cukuplah tahu aku keluar group kerana tiada persetujuanSampai sekarang
Tak pernah join lagiAku lah tu
Degil nak mati hidup balikTapi nak je aku tanya balik si dia
Apa maksud kau dengan bersatu
Adakah dengan aku join group tu
Kita semua dah bersatu?
Wow mudahnyaAku bukan nak bersengketa
Cuma aku ni jenis orangnya
Ya mungkin cepat terasa
Dan terasa aku tu boleh jadi lama
Kalau tiada yang mintak maafNasiblah.Aku kagum dengan orang yang boleh mintak maaf
Lepas buat salah
Especially kalau dengan aku
Jarang orang mintak maaf if tergaduh dengan akuWell mungkin 100% my fault all the time I dunnoBersatu
Apa tu?Definisi aku bersatu ni
Mudah je
Simple macam makan sushi (ok makan sushi tak simple sebab aku horror sangat dalam penggunaan chopsticks)
Simple macam jawab soalan English semalamBersatu ni
Bilamana …

Blind

Oh
Oh
OhBecause no matter how much you ship a couple in any book or movieLike
Edward and Bella,
Katniss and Peeta,
Clary and Jace,
Percy and Annabeth,
Piper and Jason,
June and Day,
Juliette and Warner,
Daniel and Luce,
Nora and Patch,
William and Tessa,
Dimitri and Rose,Don't lie to me that you don't feel a thing when you seeJacob crying,
Gale giving up,
Simon backing off,
Rachel being alone,
Reyna...
Tess left to tears,
Adam wondering why,
Cam breaking,
Scott dying for Nora,
Jem in his death bed,
Mason sacrificing his life for Rose,
And...They are the ones who have always been there
But maybe...
Love can be that blind.

Game

Isu.
Isu.Isu hangat sekarang.Peluk cikeddd.
Aum.OK.Begini-lah, kiranya sesuatu benda dah lali,
Akan terus menjadi biasa.Kata pepatah dulu,
"Alah bisa, tegal biasa."Telinga pun dah rasa nak tutup,
Mata pun dah tak mahu lihat,
Mulut pun dah tak mampu,
Tangan...? Entah.Beginilah.
Usah dituding jari ke arah orang.
Lihat diri sendiri dulu.Pernah kita halang?
Ada usaha kita?
Kalau tiada, kenapa seratus peratus salah diletakkan ke atas si gadis itu?Aku bukan pembela gadis itu.Aku sendiri,
Ya Allah,
Banyaknya orang share gambarnya,
Ya Allah,
Takut.Serendah itukah kita para pemudi?Ya, saat satu Malaysia menghakimi si gadis itu,Satu Malaysia tahu tak
Yang ada beribu pasangan couple di luar sana
Yang buat benda sama?Gulp.Cumanya, mereka tak ditayang di kaca TV, mereka tidak di'highlight'.Mereka "sooo shweeet".Usah hanya fokus yang di media,
Artis sini peluk artis sana,
Lain jantina,
Tapi tumpukan jua,
Kepada anak-anak muda,
Berstatuskan remaja.Entah,
Yang bermulanya,

One step ahead

Image
The thing is
If we were both brave enough
We'd be one step ahead

I don't know
I don't know how he felt
How he feels
But I do know how I felt

Often I underestimate myself
I still do
Because that won't change

But then I remember
The way he talked to me
The way he blushed
The way he tried to avoid my gaze
when I asked him a favour
The way he called my name
to borrow or ask for my stuff
The way he just stared at me
when we met anywhere but
at that one place

The way he tried to approach me
but I got away

Well maybe that was only me
Now I can only shrug
And smile whenever she speaks of him
How they converse with each other
How their bond works
How she really wants him

I may not know about his feelings
But her feelings are not something that I'm oblivious to
I'll be taking my own way
I'm retreating my steps
I'm going to beat this
I'll forget him
because I know they deserve each other


Now that I'm over him
I'm going to live a life
Free of crushes

No…

Sebabnya

Sebabnya
Ramai orang yang cantik
Ramai wanita cantik
Perempuan cantik"Slim"Boleh muat baju segala
Semua boleh fit
Saiz semua availableTapi yang gemuk ni
TakdaNak berfesyen pun
Nampak macam nangka
Macam kek lapis pun adaYalah
Orang kata "comel"
Define "comel"
HahaOrang tak pandang yang saiz
Lebih XL ni
Serious tak
Sumpah takSemua nak yang perfect
Yalah mana ada orang nak orang gemukDahlah gemuk.......
Tak cantik pulak tu
Tak sedap pulak tu mata memandang
Jalan macam penguinHaihTapi takpelah kan
Biar orang tak pandang
Yang penting Allah pandang
Selagi mana kita taat perintah DiaMak ayah still mengaku anak
Adik-beradik masih terimaDan
Masih ada yang sudi berkawan.Terima kasih

Followers