'Ainul Munirah Mohamad HAI!!!!!

Assalamualaikum. HAI!!!

Ok harini nak tulis pasal 'Ainul Munirah sebab dia suruh tulis pasal dia (eee tak malunya). Dia ni dulu ada blog tapi dah delete, macam Athiwaaaaaaaaaaaaa. Tapi eloklah delete jer kalau tak update bertahun-tahun kan. Kalau nak tunggu 2081 baru nak update, baik delete dulu hmmm tak, takde tuju kat sesape pun. Random thoughts je u.u

Yang special nya 'Ainul ni ialah nama dia ada apostrophe kat depan tu, menekankan lagi bunyi 'ain, menekankan lagi makna mata ('ainun = mata) sebab tu la kot mata dia besar dan warna koko (sebenarnya takde kena mengena koko ni saja je nak letak hiks). 'Ainul Munirah maksudnya mata yang bercahaya. Hah tepat dah tu mata dia memang bercahaya sampai kadang-kadang dari jauh nampak mata bersinar tu dah tahu tu dia. Kalau dalam keadaan gelap tengah blackout, takyah dah torchlight ke witchlight ke lilin ke, ada mata dia dah cukup menerangi kegelapan malam :')

eyes, grunge, and blue image

Ha nampak tak tu mata dia. Kena la pejam sebab nanti kalau bukak tak nampak dah gambar ni, nampak cahaya je semata-mata. Tu pun bila tutup cahaya tu membuak-buak nak keluar, tapi mujurlah kelopak mata yang dikurniakan Tuhan ni mampu menahan daripada terlepasnya cahaya nan indah tersebut. Ok sebenarnya tipu je tu gambar tu ambik kat weheartit. Hiperbola pulak

Boleh tak nak eja 'Ainul jadi Ainul je, sebab macam susah sikit nak tekan apostrophe ni hmm kena shift segala bagai pulak

Ok Ainul ni dari dulu nama dia Ainul je orang panggil, ada la jugak cikgu-cikgi panggil dia Munirah mungkin sebab mainstream sangat kot asyik panggil nama depan je, jadi panggil lah Munirah. Namun begitu, kekadang ada jugak orang panggil dia Munir (contohnya seseorang) ataupun nak lagi manja dan berlemak lagi, panggil Muny. Entahlah kat mana lemaknya tu tapi lebih sedap la disebut berbanding Munir, mungkin salah satu faktornya sebab Munir tu panggilan untuk jantina berkromosom XY, bukan XX.

As time passes by, nama Ainul telah banyak dimodifikasi, ada yang secara sengaja ada pula secara tidak sengaja dah ni kenapa macam dokumentari biografi tokoh pulak ni. Ok, masa form 2 nama dia boleh jadi Nunulicious, Nunu, Penunu Bunsen ok tipu jer tak pernah pun panggil Penunu Bunsen sebab kiteorang belajar Sains dalam English so panggil Bunsen burner bukan penunu Bunsen huhu

Nama Ainul ni tak boleh divariasikan sangat sebab dua suku kata je dan Ainul ni perangai dia boleh kata sopan jugaklah. Kalau nakal yang amat macam Alya Aqilah Hassan tu, baru lagi banyak nama boleh diberi seperti Lilisyyyyy, Lalat, Lemon, Alyots, Ali, Elly dan sebagainya namun begitu sekarang ni bukan cakap pasal Alya. Lain entri kita cakap pasal Alya sebabnya kalau nak tulis pasal dia kena ada persediaan fizikal dan mental. Preparation at least sebulan untuk listkan segala perangai keji dia tu

overlay, poo, and cute image
Di sebalik kekejian, terdapat warna-warni kehidupan

Bukanlah maksudnya Ainul ni tak keji, keji jugak sikit. Masalahnya semua orang ada sikap keji yang tersembunyi, tapi kita hendaklah fokus kepada yang baik-baik sahaja sebab itu yang lebih mulia :')

Ok sambung pasal Ainul, lari topik pulak.

Apabila wujudnya sistem aplikasi bernama WhatsApp, maka bermulalah evolusi nama Ainul kepada Aibul, kemudian menjadi Ebul dan Ebuka. Memandangkan kedudukan alfabet 'b' dan 'n' duduk bersebelahan, berlakulah suatu keadaan di mana apabila kita nak tekan 'n' tapi tertekan 'b'. Aku pasti semua orang pernah melalui hal sebegini. Nama lain bagi fenomena ini ialah typo. Macam kau nak balas mesej kawan kau. Dia tanya, "Kau tahu tak soalan nombor dua tu jawapan dia apa?" tapi kau terbalas, "Aku tahi tapi kena check dengan lecturer dulu."


Ebuka pulak, lebih advanced lagi jenis typo nya. Entahlah siapa yang boleh typo sedemikian rupa, mungkin jari dia terlebih gemok kot

So sekarang ni orang panggil Ainul 'Ebul' lah, sebab semua orang pun nama dah macam Ipy, Yah, Qah, Ti, Ya. Amende do name pendek pendek ni pemalas sungguh generasi sekarang ni nak taip nama pun malas stres pulak kita

Ainul ni dulu masa awal-awal kenal dia, dia jenis yang petah berbicara. Bila kau dengar dia cakap tu rasa macam nak dengaarr je dia cakap. Nak tumpukan perhatian kat dia je. Dulu dia pernah masuk debat kebangsaan (kot) (ke reka je ni) (betul ah!!!) pastu kiteorang selalu cakap dia sesuai jadi peguam sebab dia memang sesuai jadi peguam, suara dia powerful gitewwww apabila mempertahankan hujah hujah bijak laksana!!!

rapunzel, disney, and tangled image
Macam ni ah kalau dengar Ainul cakap

Mungkin disebabkan kepetahan dia berbicara, dia pun dapat jadi pengawas disiplin! Sebagai pengawas disiplin, dia ni biasa-biasa jelah takdelah jenis mencari kesalahan orang setiap masa ataupun cepat-cepat capai buku pengawas dia tu untuk tulis nama orang tak pakai lencana, tag nama, datang lambat sekolah (eh yang ni takleh elak huahuahua). Gitulah kiranya.

Eh lupa nak cerita detik pertama aku kenal dengan dia. Masa tu form 1. Aku third intake, dia first. Jadi aku ni kan jenis diam je mula-mula nak nak bila tak kenal orang (kenal Piah je time tu), pastu ada satu hari ni Ainul yang peramah dan riang ria ceria Ribena ni datang kat meja aku pastu dia tanya nama aku.

Ainul: Hai, nama awak apa?
Aku: Fifi.
Aku: ...
Aku: ...
Ainul: Erm ok!

Lepas tu dia blah macam tu je. Yelah newbie ni takde nak tanya nama dia balik ke apa ke, pakat duk lawan staring contest memang dia blah la kan. Actually aku dah tahu nama dia, sebab dia macam femes jugak dalam kelas tu disebabkan kepetahan dia huehuehue kira masa tu kalau tahu maksud crush, dialah girl crush pertama aku AHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAH BYE AINUL

Pastu cemana entah, makin rapat sampailah form 5. Kiteorang sekelas sampai form 3 je, lepas tu dah tak dah. Masa form 2 aku duduk ngan Ainul jadi partnerssss gittchewww dahlah rumah Hijau sesama pastu dia AJK form rasanya masa tu, aku pun teman dia gi kutip duit (ye ke) (ke masa form lain) (entahlah dah lupa) (dah tua dah, dah 20 tahun) (huhu banyaknya braket)

Sekarang ni dia tengah belajar kat IPG, bakal jadi seorang guru pendidik bangsa dan negara! Seriously couldn't be more proud of her :') biarlah tak jadi peguam pun dalam dunia ni profesion yang ada bukan hanya doktor, jurutera, arkitek dan peguam je. Tu pemikiran zaman tak matang dulu je, zaman semuanya tertutup. Hewhewhew sekarang ni kan dah besar, dah nampak dunia ni macam mana, kat mana kita berada dan jalan mana kita pilih, yang lain kita serah kat Allah jelah. :D

owl, smile, and animal image

Dulu Ainul minat gilagilagilagila ngan Korea. Ainul ngan Piah. Rasanya macam stres sikit zaman diorang minat Korea tu. SuJu lah apalah. SS501 lah. Aku ni dahla memang tak layan Korea kan. Layankan jela kalau diorang fangirling, aku duk tepi cakap pasal Merlin je dengan Sabrina and Alya. Huhu zezaman 14 tahun masih muda jelita dan kekanak riang!

Sekarang ni Ainul suka kacau orang dan makin nakal. Mungkin kerana dimamah usia dia jadi begitu. Yela hidup kena pandai berjenaka dan bergembira. Takkan nak serius je memanjang. Takkan bila orang buat lawak "Be Like Bill" "Be Like Rashid" nak annoyed bagai selama ni duk buat lawak hambar tahap biadap tak menyampah pulak dengan diri sendiri, duh. Eh lari topik pulak lagi sekali, sorry. BY THE WAY, I GUARANTEE YOU THAT AINUL IS NOTHING LIKE THOSE PEOPLE ON THE INTERNET, FAKERS AND HYPOCRITES!

Ainul is like me. We're neutral and we mind our own business and don't give a damn about what people think about us. Ainul is cute, too, like me also. HEHE

infinity

Dan dengan ini aku nak ucapkan kepada semua sebab baca entri ni. Penting sebenarnya entri ni. Sebab salah satu perkara yang menjadikan aku ni aku yang sekarang ni. Cuba kalau takda Ainul ni, mungkin aku tak jadi Ipy dah mungkin aku sekarang digelar Cik Fifi Gojes Hiks Hiks? Mungkin jugak aku ni dah tak jadi seorang blogger, tetapi menjadi seorang vlogger dan mendapat jutaan peminat dari seluruh negara?! Atau mungkin aku takkan jadi bookworm teruks tetapi seorang yang suka berjimba pergi shopping dresses shoes stilettos handbags menggunakan kad kredit?! KAN?!

Ok overnya alternate lives aku haahhahahahah just saying. :P

Last sekali, terima kasih sebab baca entri ni. Lain kali kita baca pasal Alya keeeeee Kakti ke Piah keeeeeeeee Piqah ke. Sebab kalau nak tulis pasal diorang semua dalam satu entri lemak lah woi. Kan kena buat preparation dulu. Nak nak Alya kan. Huhuhu.

SEKIAN TERIMA KASIH!!! HARAP AINUL BERPUAZ HATI KAYSSS!!!!

Comments

Popular posts from this blog

Snow White & The Huntsman

Beraya di rumah Zizan Raja Lawak! LOL xDD

Kawaii Photo Contest .

Followers