Posts

Showing posts from February, 2016

Seronoknya belajar! Hewhew

Image
Assalamualaikum. Pa habaq semua? Hiks! Haritu aku janji nak tulis pasal definition of an active blogger kan? HEHEHEHEHEHE tak jadi kbai

I'm gonna share a little bit something on my studies lah harini since it's been a long time aku update pasal benda takdak faedah kan :') Ok this new semester I have to complete 18 credit hours of studies, so dalam 6 subjects macam tu lah. We have Language & Society (LangSo), Intercultural Communication (ICC), Intro to Human Communication (Human Comm), English for Communication II (EngComm), Phonetics and Phonology (PhoPho...comel kan hahaha) and TITAS.

Yup it's ALLLLLLLLLLLLLLLLLLLL ABOUT COMMUNICATION BEBEH!!!! and Society. Basically this semester is about mengkaji society lah, all with the ICC, Human Comm, LangSo and TITAS. Yang paling aku suka ICC kot sebab assignment dia macam menarik tertarik kau memang da bomb.

Our first task was to make our own name tag in any creative way possible, and then we had to present it in front of …

Directioners vs. Zayners

Image
Assalamualaikum apa khabar semua ni dah masuk bulan Februari 2016 uolls! Sorry lah dah tak aktif sebab aku pun tak tahu nak update apa kat sini. Kehidupan di UniSZA kadang-kadang menggembirakan, kadang-kadang menghiburkan namun begitu hari tak selalunya cerah, nak nak sekarang ni musim tengkujuh kan. Tak, sebenarnya nak cakap, kehidupan kat UniSZA sedikit hambar, jadi tak tahu la nak update apa sangat.


Yang tak hambarnya sebulan dua ni sebab dak-dak Piqah, Piah, Kakti tengah cuti so bolehlah lepak lepak ngan diorang. Tapi nanti diorang dah balik universiti masing-masing, marilah kita kembali mereput menjadi pelajar UniSZA :')))

Ok tapi sekarang ni tak nak cakap pasal life kat UniSZA pun, tak berkembang pun. Jadiiiiiiii, topik harini pun sebenarnya takdelah bermanfaat sangat, just pasal One Direction HAHAHAHAHAHHAHAHAA okbai aku dah terjebak dengan One Direction ni semenjak lagu Perfect dan Drag Me Down (dan juga sejak Zayn Malik dah quit, rasa macam boleh tolerate pulak jadi part-…