Posts

Showing posts from June, 2016

Liberal liberal sangat ni nak ke mana

Assalamualaikum. Hai semua tetiba je kan update dua hari berderet deret deret. Hihi. Terasa nak menulis setelah sekian lama dan rasa macam ada something aku perlu suarakan.

Liberalisme dan kolotisme (kolot)

Pebenda yang kita faham bila sebut liberal and kolot both ni?

Kalau tengok sekarang ni, yang aku boleh nampak ialah golongan liberal ni jenis terbuka terhadap semua benda sebagai contoh macam isu sentuh anjing.

Sementara itu kolot pula ibarat satu golongan yang closed-minded dan tak boleh terima langsung apa yang golongan liberal tadi tu syorkan. Macam Haraam Police dekat Facebook, Twitter dll.

So bergaduhlah kedua-dua pihak liberal dan kolot ini sampai golongan yang di tengah-tengah ni tak tahu nak buat apa.

Ya, dalam setiap golongan yang bertentangan, sudah tentu ada golongan yang memilih untuk berada di tengah-tengah. Kekadang tu bukan nak sangat duk tengah, cuma ada certain things yang golongan ni setuju tapi lebih berhati-hati dan waspada.

Let's say, aku ialah golongan yan…

Kerja

Assalamualaikum. Salam Romadhon! Ngehehe lama tak update blog oi. Tadi duk belek-belek blog tetiba tengok tarikh last post ialah bulan Mei, so nak tak nak kena lah bagi ada entri untuk bulan Jun ni jugak. Ada tinggal dua tiga hari lagi nak perabih Jun ni, sebab bulan Jun takde 31 haribulan. Noob.

Aku dah start cuti dalam sebulan lebih dah. Ye ye aku tahu orang lain baru je habis final exam, dah tu UniSZA memang tak sabor sabor nak bagi student cuti, nak wat cemano lagi dah eh. Time rata-rata students U lain kat Malaysia ni baru nak start final or tengah study week, ehhhhh, tetiba UniSZA dah boleh check result final.

Haaaaaa gitu laju dia.

Dahlah takde angin takde apa, tetiba, "Gais result dah keluar." Selalunya ada lah jugak khabar angin atau harapan palsu macam "Oi result keluar esok katanya," atau "Harini pensyarah semua meeting and then minggu depan keluar la kot result," tapi kali ni takde. Gedebuk! Nah ambiklah result.

Alhamdulillah result aku ok je,…

Followers