Posts

Showing posts from March, 2017

Touchfive Marker Pens for Doodling!

Image
Assalamualaikum haiiiii

The previous post was about Paint Tool SAI, this one is about markers!

Remember that I mentioned Copic markers in the previous post? Haaa, since Copic markers are quite expensive, so I found another cheaper brand. On Lazada. I searched for Copic there, too but the price masyaAllah boleh lepas yuran satu semester.



Browsing the website (Lazada) for markers similar to Copic, I found this one brand, TouchFive. Being Fifiey, I usually don't go for small numbers la I go big. Go big or go home. So, I go big. I found the 80 color set for RM109 something. I consulted Alya beforehand, tho, whether TouchFive could be trusted (for doodles and sketches) and she said something like YES I SAW TUTORIALS ON YOUTUBE PEOPLE USING TOUCHFIVE BUY FIEY BUY!!!

So I tried to buy the one with RM109 but I tried and tried and tried, tapi tak boleh. I don't know why. There was a lot of options to choose from, just search for TouchFive on Lazada. I wanted the 80 color set so I found…

Drawings!!!

Image
Assalamualaikum hello everyone!

I'm on mid-term break, yeehaw! Macam biasa-lah kalau dah dapat cuti seminggu tu, mesti ada plan nak buat something productive like reading (I have a pile of unread books but still want to reread Harry Potter zzz), or sketching and drawing in my sketchbook (I actually bought three and only one is being used, tu pun tak full lagi) or blogging proper stuff or watching TV series lalalala~

As it turns out, lol no, none of that, although I've found something similar to sketching and drawing and coloring!

Before this aku pernah doodle guna Photoshop, kan, and semestinya aku ni suka buat benda-benda melukis ni, especially kat laptop ni sebab coloring tools are more advanced and precise. Dan aku tak pandai sangat (or preferably tak suka) guna pensel warna. Ni doodles dulu-dulu (masa aku form 4 and form 5).



Guna Photoshop ni best sebab dia boleh letak tulisan and ada pelbagai features yang boleh mencantikkan tulisan tu. Cuma bagi aku tools untuk buat dood…

Langkawi Day 2: Island Hopping

Image
Assalamualaikum setelah seminggu lebih (ke dah dua minggu? HAHAHAHAHA) baru nak update Day 2. Ish, dahlah pergi 4 hari. Uhuks (Dah berbulan-bulan rupanya ...)

Ok ok, hari kedua kami bangun dalam keadaan kesejukan melampau sebab aircond bilik kami tu remote dia tak berfungsi, so suhu dia kekal 16 darjah Celsius. Aku bangun subuh tu kaki dah cream cramp. Lepas tu gerak insan-insan lain tak bangun bangun -.- Aku pun solat lah dulu, and after aku solat, baru lah kejut diorang sekali lagi dengan nada cemas, "SEMORANG BANGUN SUBUH NAK HABIS DAH NI!!!"

Padahal baru 6.20. Ahaks

Second day ni Kak Alia dah bagitahu akan ada van datang ambik kami kat hotel dalam pukul 9.00 pagi. Kak Alia kata 9.30 dah tercongok kat depan hotel. Ok so kami macam rilek rilek la dulu. Sekali pukul 9.01 tu pakcik yang nak datang ambik kiteorang tu call cakap dah nak sampai!!!

Habis gelabah satu bilik ha, cepat-cepat turun. Ingatkan dah sampai, rupanya tunggu dalam 10 minit jugak la baru pakcik tu sampai. V…