Running Man oh Running Man!

22.1.14

Assalamualaikum.

Running Man~

Hai korang! Mesti korang ingat aku dah terbabit dengan sindrom obses Running Man kan? Tak, okey, tak. Aku just nak tahu, curious gitu, best sangat ke Running Man ni? Sampai semua orang duk tengok. Even budak lelaki kat sekolah aku yang aku ingatkan tak layan Korea, tengok jugak Running Man! Ingatkan dah habis macho, tengok jugak Running Man.

Begitu jugak sepupu-sepapat lelaki yang aku rasa agak tough dan heroic, tak layan la menda-menda Korea ni, tapi tengok jugaaaaak lelaki berlari ni.

Nak cerita lah, hari tu masa sleepover kat rumah aku, yang Kakti takde tu, aku, Alya, Auni dan 'Ainul duk membebel pasal Korea ni hah. Yang pasti antara kiteorang ni, 'Ainul la yang minat Korea. Kakti sikit sikit je, tapi dia kenal la Exo ke Exco ke apa ke benda entah tu xD yang macam nama-nama kumpulan. Aku tahu SuJu je (sebab Piah dan Ainul obses terlampau beberapa tahun lepas) dan SS501. Aku, Alya dan Auni memang tak layan Korea.

Sampailah satu part ni di mana aku cakap, "Memang tak ah saya tengok Korea. Saya tengok satu je, Playful Kiss. Dah tu jer."

Auni pun nak jugak, "Gimme five, Fifiey! Saya tak tengok langsung."

Entah macamana tersebut pasal Running Man. Auni pun cakap, "Kecuali Running Man. Running Man wajib tengok!" And I wuz like, "Omoooooooooooooooooooo Auniiiiiii!" seramai-ramai orang nak tengok Running Man, Auni orangnya?! Rasa macam tak logik, and that's why aku pelik.

I mean, like, masa Form 4 dulu aku teringatlah, tengah-tengah sibuk dalam preparation hari guru, Shafiqah bawak laptop dia, pastu pakat tengok Running Man hakpffffffffftuih xD Pastu pulak si Afwan & Amir Khair pun tengok Running Man sometime later -_- Even semalam! Nad Ali yang warak alim tu, bawak laptop dan bertanya semua orang, "Siapa nak tengok Running Man...?" dan Syafiqah pun dengan eksaitednya nak tengok.

Apa yang bestnya dengan Running Man ni? Aku adalah terjeling sikit sikit tengok. Tak paham pun -_- Aku memang jarang lah kalau nak tengok program bahasa aku tak paham. Drama pun aku tak layan sebab aku tak sanggup tunggu. Ini kan Running Man yang beratus episod! (Kan? beratus kan? xD)

Pernahlah, dalam satu kem kepimpinan ni, yang dihandle oleh alumni sekolah aku. Pastu ada satu petang ni, kiteorang main game. Running Man nama game ni. Ekekeke. Aku ingat nama Nick-Hyun ke apa entah zzzt. Ada Hunter lima orang. Aku jadi yang bukan hunter tu xD Aku dan Auni lari sejauh-jauhnya, menyorok sejauh-jauhnya dari Hunter tapi bila aku sedar macam pointless je lari jauh-jauh, kiteorang kembali ke tempat dekat dan mencari allies xD

Feeling The Hunger Games pulak tetiba ennn wahahah! Aku lari bersungguh-sungguh, pastu kena kejar dengan CF (one of the Hunters) dan dia berjaya menembak aku. Kelepek, bunyi air dari pistol air terkena tag nama aku. Dah kalah dah -.-

Best main game tu. Enjoyyy banget! Hihi. Best camp ever! Lepas game tu kakak-kakak suruh tengok Running Man lah apalah. Memang game tu dikendalikan oleh kakak-kakak, abang-abang semua mengikut perintah je sebab I doubt that they watch Running Man, too, hehehehe. Kalau Akh Tahir pun tengok Running Man aku tak tahu nak cakap apa ah macam speechless je -.-"

It's like wide-world phenomena! Setakat ni yang selamat dari sindrom ni, aku dan Alya je, that I know of lah. Orang lain tu tak tahu tak tahu. Aku teringin nak tengok cerita Dracula tapi takde mood lagi nak search episode 1 hingga 4 kat internet, episod 5 dan ke atas aku dah rakan kat Astro. Ehek.

Sekali arung aku tengok Merlin season finale and today I watched the final episode huwaaaaaaaaaaaaaaaaa sedih beteiiii :'( Walaupun dah tengok, saja nak tengok lagi T_T I miss Merlin, uhuks xD

Two Sides Of The Same Coin

I almost screamed when I found this picture. It speaks of perfection.

Byeeeeeeeeeeeeeee-o!
Post a Comment